Monday, April 23, 2012

Home » , » Pureen Warehouse Sale..aje gilerrr...

Pureen Warehouse Sale..aje gilerrr...

akhirnya..
dapat jugak aku terjah Pureen Warehouse Sale ni..haha..
lepas subuh, mata dah tak boleh nak pejam balik..excited punya pasal..
keluar rumah pukul 7.30 pagi, tinggal Asyraf kat umah Nek Zai..
pastu en asben ajak breakfast dulu..
haruslah kan..kata nak pegi perang jap lagi..hehe..

aku sampai sana dalam pukul 9 pagi kot..
tu pun punya lah ramai umat manusia dah beratur depan pintu gate..
en asben konpius, pukul berapa diorang sampai ni..huhu..
kalau tak salah, pukul 9.20 pg staff Pureen dah bukak pintu gate tu..

punyalah berasak asak nak loloskan diri..giler lah..
bila dapat je beg biru ala ala beg IKEA tu, terus jelah kitorang serbu seksyen baju bajan..
memang dah target nak carik baju je kat sini..
baju murah murah untuk pakai basahan..
nak pakai jalan pun boleh..

kalau ingat balik, lawak pun ade jugak..
punyelah ramai manusia sampai berlaga hidung..
laga bontot tak payah cakap lah..haha..
staff pureen top up ja, sekelip mata licinnnn..
haha..gilerlah..

bila dah surrender nak berebut, aku ajak en asben sort baju mana yang betul betul nak beli..
konpius aku..apsal banyak baju gegirl dalam beg aku ni..aisehhh..
terpaksa lah tolak tepi dulu..tapi serious lah..baju boboi mmg tak banyak choice..

en asben baru nak pegi hantar balik baju baju yang kene reject tu..
pastu ada brader belakang kitorg kata nak tengok baju baju tu..
so, bagi jelah kan..

bila nak pergi bayar..
humanggg aihhhh..


















giler punya ramai orang daaa..
en asben Q, aku pergi cari bottle cleanser..
dapat sebotol je..tu pun mntak tolong sapa ntah tlg amikkan kat rak..
ingat nak bali Pureen HAD tu, tapi tak jumpe..boleh?

kitorang start beratur pukul 10.45 pagi..
pukul 11.30 baru sampai turn..
amacam? struggle tak struggle lah kan..
nasib dah makan nasi lemak pagi tadi..huhu..















nasib baik kaunter banyak..
en asben kata berapa ratus ribu lah Pureen untung hari ni..haha..

ni hasil tangkapan..
rabak rm191.00 je..
je???lempang sedas..

en asben kata, sudah sudah lah ushar shopping on9 punya blog lepas ni..
pakai je yang ni sampai lebam..haha..
tapi kalau nak ikutkan, memang banyak save duit pun..
sebab aku ada dapat baju yang ada tag pasaraya Billion tu..
sepasang baju tu RM 23.90..tapi aku dapat RM 15.00..
cer kire berapa ringgit beza tu..

bila dah lipat, ni je..
aku tengok orang lain sampai 7, 8 ratus..rilek je bayar..
kitorang pulak risau je masa staff Pureen tengah scan tag harga tu..
takut over budget..tak pasal pasal kena kerja kat situ..huhu..

p/s : haihhh..bila lah Asyraf boleh pakai kasut tu yer..abah Asyraf punya kerja lah tu..
kasut pre walker yang aku beli tu pun tak pakai pakai lagi..

9 comments:

  1. ekinlah slh sorg yg duduk depan gate tue seawal 8 pg
    kol 9.20 bru dorg bkak gate
    huhuhuhhu
    1 jam 20 min kne diri....
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. i g las year mmg penuh gler9 org. terus x p dah thn ni. tp harga brg die mmg berbaloi la kalu time warehouse sale ni.

    ReplyDelete
  3. berapa rm pureen punya bottle wash tuh..murah tak..nape beli 1 jek..

    ReplyDelete
  4. memang berbaloi beli kat purren warehouse ni, jue dulu pun borong kat sini

    ReplyDelete
  5. aku ajk pak dakEpal g dai bolayan nok..
    oh!sedey..

    ReplyDelete
  6. uish sesaknya! Ni kalo suami Ina ni. baru cadang jer sure masuk tong sampah kertas cadangan =)

    ReplyDelete
  7. assalam...ni rupanya keja dia ek...hehehe...sampai jugak ko kat warehouse sale tu..acanerrrr????ajerr gilerrr kan menyopping...heheh..akak dah angkat tgn say babai..tggu next production bleh la kot nak merengek pi sale ni..skarang dok diam2 tgk ko menyopping pun satu terapi gak...;)

    ReplyDelete
  8. Salam kak..
    Hehe..cma dah cukup masak dgn keadaan sale kat pureen ni..
    Tahun lepas mmg x pernah miss dtg cni sopink barang baby..mmg berlaga segala apa yg ada kt bdn ni..:p
    Tahun ni rileks la dulu..byk baju utk new born bby je..klu ade yg 3 years keatas pun x byk choice..
    Huhu..

    ReplyDelete
  9. Sonok kan men rebut2, sib baik dh isi myk, lau x fit am...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute