Monday, April 2, 2012

Home » » rutin harian seorang mummy sudah berubah..

rutin harian seorang mummy sudah berubah..

rutin harian yang tak pernah terpikir dek akal masa bujangan dulu²..
dulu masa bujang, ikut suke nak makan ke tak..
susah² sgt, aku ajak en as makan kat luar..
tak pun dia tolong tapaukan utk aku..

bile dah kawen, kenalah masak kan..
kate nak jimat kan..
kalau makan kt luar rm15 hinggit tu dah memang konfem² dah..
kalau masak jimatlah sikit..
nak² kalau aku cume masak telur goreng kicap dgn sayur sawi je..
memang lah jimatkan..
jimat ke kedekut..ehhh..

bile dah ada anak ni, lain pulak kisahnya..
saya demokkk..ada masalah?
kuikuikui


























memang masalah lah Asyraf oiiii..
tangan mummy dh ada muscle dah ni..
adoyaiii..

tiap² hari kena buat benda sama..
tapi seronok buat bende yang kite suka ni kan..

balik opis pukul 5.30 ptg..sampai umah dalam pukul 5.45 ptg..
berdesup pegi dapur simpan hasil tenusu dari opis transfer masuk peti sejuk bahagian bawah..
hasil pam kat opis kadang² dapat 3 botol x 3oz..
kadang dapat 4 botol x 3oz..

pastu sambung pam lagi untuk sessi pukul 6 pulak..
al maklum lah..saya EP mum..terpaksa berjuang lebih sikit untuk hasil yang mantap..
ape daa merepek...

lepas mandi, pegi amik Asyraf kat umah pengasuh yang 'jauh' tu..
balik tu masak nasik dulu..kalau en asben balik awal, awal lah aku start masak..
sebab Asyraf takmo duduk sorang2..nantilah mulalah hek hek hek..
kalau aku bangun je, mulalah mate dia mengekor je mana aku pergi..kuikuikui..
bile en asben balik,, suruh dia mandi laju² pastu take over Asyraf sampai aku siap masak or sampai Asyraf boring..huhu..

sambil tu, aku bersilat kat dapur sorang²..
padahal nak buat sambal sardin je pun..
siap bersilat bagai..kahkahkah..
sup sap sup sap taraaaa..
siap sudah dinner kite harini..
jom 'sikfan'...lai lai laii...

suruh Asyraf tengok tv, kitorang pun makan laju²..
pandai pulak Asyraf tengok tv kan..
ala..ko pasang jelah channel 611 tu, banyak citer kartun..
janji colourful, Asyraf dah suke dah..
siap mulut dia pun bising macam paham je kartun tu cakap ape..heheh..

pastu, kalau Asyraf tido, aku boleh lipat kain ke, siap² beg baju Asyraf ke..
cuci balik botol² Asyraf dari umah pengasuh tu..
jemur kain memang dah sub cont pada en asben..huihuihui..

macam tulah kalau hari bekerja..
kadang macam tak cukup 24jam tu..
terkejar sana terkejar sini..
belum lagi kalau Asyraf taknak tido..
dah abih dodoi pun mate dok keras lagi..
nasib baik lah Asyraf ni kaki senyum..
sejuk hati mummy dia yg kepenatan satu hari..

adehh..panjang lah pulok n3 ni..dah mcm telenovela dah..hihi..
layan jelah ekk...
tenkiu pada sesapa yg sudi baca tu yer..
peace..:)

4 comments:

  1. Amboihh, bambamnye en as jr ni... Kuikuikui

    ReplyDelete
  2. begitu la rutin seorg ibu..
    bapak mampu??
    eceh!

    ReplyDelete
  3. heeee..betul...bukak chanel 611 tu..
    Hadif pn senyap je..kalerful..hehe

    ReplyDelete
  4. sama la rutin ngan umi ni...24 jam tu rase mcm tak cukup je...keje umah tak pernah abis...eh sub jemur baju tu pun sama ngan umi ekekekeke....psttt comei sungguh so demok tu (^_^)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute