Tuesday, July 31, 2012

Home » » Asyraf kena campak halus..

Asyraf kena campak halus..

bukan asyraf kena campak secara halus yer..hehe..
tapi campak halus..halussssss..eh?
patut lah dia demam panas sehari sebelum tu kan..hurmmm..
Tok Ma asyraf kata elok lah demam dulu baru kena..
tak lah bertambah suffer budak tuh..
demam lagi..gatal sebab campak tu lagi..
betul jugak ehh..

petang jumaat tu dah naik sikit dah..
pagi sabtu tu, abah asyraf beli air kelapa original tu..
then aku suap sikit kat asyraf..
berkerut² muka bila minum air kelapa..
biasa minum susu dgn air masak je..hihihi..

bawak jumpa doktor..
doktor confirm memang campak, bukan alergic or denggi..
alhamdulillah..
dapat ubat sapu..

ni lepas minum air kelapa..
tang muka banyak betul..
kat badan dengan kaki kurang..
kesian tengok asyraf..tapi tetap aktif macam biasa..


merah betul muka..


















ni tang peha..aduhaiii..selambak peha budak bertuah ni..

pengasuh pesan tak payah mandikan asyraf..
tapi aku call Tok Ma asyraf, tok ma kata boleh je mandikan..
sebab dulu kitorang adik beradik kalau kena campak halus ni seme ma aku mandikan..
tapi kena jirus dari kaki dulu baru naik ke atas..
aku mandikan tapi tak pakai kan bedak..
sebab pada firasat aku, dah la budak tu miang gatal kan, kalau tambah bedak lagi suffer..haha..
























budak kena campak..
alhamdulillah hari ni dah baik dah..
rasanya tang peha tu lah yang buatkan asyraf punye berat dah 8.2kg kot..huhu..

7 comments:

  1. comel asyraf siap silang kaki mase nyusu tu..heheheh...

    ReplyDelete
  2. alahai, merah muka dia. cepat sembuh ya sayang..

    ReplyDelete
  3. kesiannye..huhu tapi senang kecik2 dah kene hehe

    ReplyDelete
  4. Salam sis..boleh bg petua ape yg boleh sy lakukan kalau anak kene demam campak? N brape lme ye demam campak ni kne kt baby? Ank sy skrg kne dmm campak halus

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..tak tau nak bagi petua ape..org tua2 suruh carik daun bambu..tp kt gombak ni kemain susah nk dpt..klu dapat carik daun bambu, buat alas tido..letak daun, pastu lapik dengan kain, boleh kurangkan gatal, org kate..pastu masukkan dalam sarung bantal pun boleh jugak..try lah..

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute