Monday, July 2, 2012

Home » , , » baju raya colour apa tahun ni?

baju raya colour apa tahun ni?

haha..
over giler..puasa pun belum oiii..
tapi jangan tak tau yer..ada tailor yang dah tak nak amik tempahan dah..
so, nak taknak ko kena lah hantar kain cepat cepat sebelum direject oleh encik tailor..
sapo nak jahit kain² tu karang?
aku? nan adooo..jahit jelujur pun failed..
padahal dulu² time sekolah form 3 aku aliran ekonomi rumah tangga..
kantoi projek hantar kt jiran sebelah rumah..aku upah makcik tu yang jahitkan..hehe..


















yang mana satu pilihan kalbu?
ni dalam Harison Jalan Tunku Abdul Rahman..
puas lah aku melayankan kehendak en asben ni haa..
masuk Nagoya tak kena..masuk Kamdar tak kena..
cerewet pulak dah pasal nak carik kaler yang berkenan..
last² pegi Harison lagi sekali..
sebab mata dah berkenan kt Harison, ko pusing lah mana pun tak jalan dah..

fokus nak carik kain yang sejuk, 'jatuh' dan tak senang kedut..
maksud tak senang kedut ni, sekali ko gosok terus tahan kedut sampai ke malam..haha..
maklumlah tahun ni beraya dengan si kecik yang perlu di dukung..
kang penat² aku gosok, tak sampai sejam dah kedut kedan..

dannnnn..kaler yang menjadi idaman hati tahun ni jatuh kepadaaaaaa...
pink belacannnn...
inspired by baju pengantin my only kakak ipar..
hehe..hai kak lang...:)







ko tengok lah tu..
siap test letak kat badan bagai..
kalah aku..aku punya kain, tengok kat patung, ye saya nak yang macam patung tu pakai..
kahhhhh..
























SA Harison yang sangat best..
layan je kitorang laki bini dok test sana test sini..
tak de pun buat muka annoying walaupun aku masuk sana pakai selipar cap pasar pagi Taman Melati je..haha..
bagus bagus..

lagi bagus sebab ada diskaun lagi..
aku beli 4 meter setengah utk en asben..
1 meter setengah untuk Asyraf..
total 6 meter kan?
tapi diorang kasi diskaun 0.5 meter..je??
jadilah kan dari takde langsung..hehe..

settle untuk en asben dengan bos kecik tu..
mummy punyer bila nak pergi beli?

6 comments:

  1. kite punye otw dalam tempahan...yg penting pagi raye siap...hehehehe...:)

    ReplyDelete
  2. kitorang tak decide pon lagi kaler ape.
    tengok je la dulu kat kedai.
    beli yg siap je :(

    ReplyDelete
  3. KAT SINI SUMORANG DH TAMO AMIK TEMPAHAN. SEDEY BETOLL.... kite org kene beli bj siap la name nye

    ReplyDelete
  4. sy suke beli dah siap...lg pueh hati,...x yah tggu..hehehe...

    ReplyDelete
  5. nice color!
    thn ni dh ade color yg berkenan tp nk tunggu last minute baru beli.. nk kasi kurus dlu..hehe

    ReplyDelete
  6. xpenah beli kat harison lagi,mcm besh je

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute