Wednesday, July 18, 2012

Home » , » bila boleh guna sippy cup?

bila boleh guna sippy cup?

bila bila bila..
ni entry soalan yer..
asyraf kan dah start makan..
bila dah makan ni, kena la bagi air masak..
kang sembelit, takde orang lain yang susah..
mummyyyy jugak..huhu..

setakat ni aku bagi Asyraf minum air masak guna botol susu dia je..
nasib baik dia nak minum air masak..
pastu bila dah banyak sangat google ni, terjumpa pulak pasal sippy cup ni..
sippy cup ni takde straw kan..
ehh ke ade?
dah boleh guna ke ekk baby 6 bulan?
ke bagi je minum air masak guna botol susu tu?
sapa tau? 
help me please..:)

3 comments:

  1. botol susu dulu..nnt laju je air masuk mulut pakai sippy cup tu..tersedak budak tu..kecil lagi mehh..

    ReplyDelete
  2. Ada sippy cup untuk 4months++, 6months++.. memula minum guna sippy cup tersedak jugakla.. skeri je.. tapi lama-lama dah okay dah.. :)

    ReplyDelete
  3. my baby start pakai sippy cup utk minum air masak since he's 6 months old. But i bought sippy cup MAM, dia ade valve so bile baby x hisap or gigit, air takkan keluar.. so baby xde la tersedak air tu..

    And bile dia dh 10 months old, i change to bottle yg pakai straw pulak... and now (almost 1 year old) sometimes minum straight from cawan je...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute