Thursday, July 12, 2012

Home » » korang ada ambik pil kalsium tak?

korang ada ambik pil kalsium tak?

macam tajuk kat atas tu kan, korang ada ambik apa² pil kalsium tak?
korang amik ape?
Shaklee ke? okey tak?

aduhaiii..
aku ni baru ade anak sorang..tapi tulang belakang aku ni makin hari makin sakit..
nak² kalau tidur mengiring dengan Asyraf..
humang aihhhh hazab kalau nak beralih badan..
giler ngilu rasa dia..

secara jujurnya, aku memang takde amik apa² supplement kalsium dari mana² brand pun..
susu pun jarang² minum..kalau ada beli HL sekotak, 2 hari dah abis dah..lepas tu tunggu beli lagi, baru minum susu..huhu..
Anmum Lacta yang beli hari tu pun belum habis lagi derrr..
ntah² dah expired dah..
susu takmau minum, pastu kau bising² sakit tulang lah sakit itu lah..
ape pun tak boleh lah kau..huhu..

ok2..
berbalik pada tajuk, boleh share tak korang buat macam mana nak tambah kalsium dalam badan korang tu..
macam aku, aku mulakan dengan ini...
kahkahkah..nak yang sedap sedap je aku ni..hoho..

6 comments:

  1. eerrr...aty pon tak de amik ape2 ubat..tapi pernahbace satu info ni..selagi kite susukan anak..so kalsium kite akan semakin berkurang..sebab hampir semua kalsium kite anak akan amik...tapi biler anak benti jer nyusu ngan kite..otomatik..kalsium dalam badan akan pulih..jadi kene amik kalsium banyak2 supaye ley support baby n diri sendiri..eerrr...aty suker minum susu..:)

    ReplyDelete
  2. tak pernah amik apa apa ubat kalsium pun...minum susu lagi la tak..kalo nk minum pun cri perisa coklat..kalau susu plain tuh memg takkan daku minum...huhuhu

    ReplyDelete
  3. aku pun jenis tak minat minum susu.
    aku cuma makan cheese.tataw le cukup ke idak kalsium ku ineh.hewhewhew ~

    ReplyDelete
  4. umi tak amik pe pe supplement tuk kalsium pun...mmg terasa kan bila umur dah meningkat ni...huhuhu

    ReplyDelete
  5. mama pun dok sakit pinggang, and tak pernah ambik apa apa pil kalsium. kalau rajin, beli anlene coklat yg dlm kotak kecik kecik tu & minum. cam u gak, nak yg sodappp aja hahaha. but ni dah order pil osteomatrix shaklee from member & dok tunggu dia hantar. tak sabar nak start makan, harap harap no more sakit pinggang dah pasni :-)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute