Thursday, July 12, 2012

Home » , » lobak putih..korang dah try?

lobak putih..korang dah try?

aku dah try..
dari entry yang NI ..
aku gigih pergi carik lobak putih ni..
padahal sebelum nih tak pernah perasan pun kewujudan beliau..hoho..


















bagi sesapa yang tak pernah perasan kewujudan lobak putih ni..
nilah dia encik lobak putih..hehe..
hensem kan..
saje aku pilih yang paling kecik sekali..
sebab takut tak sedap..
sekali sedap lah pulak masak tumis air campur sawi pak choy tu..
en asben pun suke..
sibuk je nak test jugak..

keberkesanannya?
ntah lah..tak perasan..haha..
boleh??

tapi milk booster terbaik ialah kerapkan DF or pumping kan..
ko makan lah segala mak nenek milk booster pun, tapi time pumping banyak skip, toksah lah kau mimpi nak susu banyak..hoho..
aku memang kena banyak pam pasal aku pumping mother..aduyaiii..

6 comments:

  1. dulu masa bestfren yana bersalin anak sulung, selalu belikan dia lobak putih ni banyak2,, sebab seronok tengok dia dapat susukan anak dia :)

    ReplyDelete
  2. Aty dari pantang sampai saat ni..jarang skip makan lobak putih ni..hari2 mesti ade..dari dulu2 tak suker..sampai sekarang dah jadi menu wajib pulak..huhu..eerr..keberkesanannyer..??pon tak perasan gak..hahahaha..kekadang bende2 ni psychology jer kan..selebihnyer ade pade mind set n diri sendiri gak..betul ar awak cakap..:)

    ReplyDelete
  3. struggle je, EP. keep it up for breastfeeding asyraf. bagus utk antibodi dia nnt, membesar dgn sht tnpa selalu sakit2. dia dh start mkn nnt, demand tak tinggi sgt, tapi skali mnm mmg byk. sbb tu kena maintain pumping :), boleh punya.

    ReplyDelete
  4. umi tak pernah rasa pun lobak putih ni...tp ada dgr org kata minum lobak putih ni rasa cam payau skit huhuhu...

    ReplyDelete
  5. kuatkan semangat,g elok utk badan mmg rasenya xberapa sedap hehe

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute