Friday, July 20, 2012

Home » , » Puree Carrot untuk Asyraf demoookkk..

Puree Carrot untuk Asyraf demoookkk..

tak ingat ni projek hari apa..
biar lah orang kata leceh ke apa ke..
biarlah orang kata beli nestum kan senang..biarlah biarlah..
yang penting aku happy dok kat dapur buat puree bagai..
kalau tak sebab puree ni, dapur aku tak berasap la jawabnya..
ehhh..terbagitau pulak yang aku tak masak..hoho..

tak tak tak..
aku bukan nak kondem mommies yang bagi anak makan nestum ke biskut ke apa ke..
tak terlintas langsung kat hati ni..
aku tak kisah langsung..
aku dulu pun makan nestum..
adik adik aku pun makan nestum jugak..
anak anak buah aku pun makan nestum jugak..
tapi dah aku terlebih rajin nak mem puree bagai, bagi lah laluan kan..
ngeeeee....


ok, cut it short..
meh tengok aku buat puree ni lagi elok..
dari hangpa sema dok bahas baby makan nestum ni tak elok ke apa ke..
hehe..





memula pergi beli carrot, balik kikis sikit kulit luar tu..
silakan potong kecik kecik..
tak kisah la nak dadu ke, bulat ke, bujur lalu melintang patah ke..
pastu rebus..kalau rajin nak stim, lagi bagus..

rebus dalam 5 - 10 minit kot..
pastu tunggu sejuk sikit, boleh lah blend sampai halus..
pastu aku bekukan dalam ais tray cap Giant ni..

masa bagi kat asyraf tu, aku campur dengan EBM, laju je dia makan..
esoknya aku campur puree carrot ni dengan puree apple, lagi laju asyraf makan..huhu..
sebab tu aku suka mempuree ni..
asyraf suka makan..kalau dia taknak, aku pun malas..hahaha..

next puree..........

6 comments:

  1. sy pun buat puree gak utk anak..itu yg terbaik dr nestum dan biskut2 semua tu...

    ReplyDelete
  2. kalau anak nak makan, memeng seronok kan berkecah sikit pun takpe

    ReplyDelete
  3. elok tuk mate anak kan..:) aty nanti masukkan dalam list dah ni..:)

    ReplyDelete
  4. letak kurma skit, bagi manis.
    sedap!!

    ReplyDelete
  5. nampak sedap ! =)
    follow kamu. ^__^
    Follow le kite ..
    ceritabakalpengantin.blogspot.com
    belogdell.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Nak tanya......

    1-kan kalau masuk dalam peti ais, pure tu beku.. pastu nak cairkan macam mana eh? rendam dalam air panas?

    2- pure yang masuk dalam ice cube tu, berapa banyak/ketul eh nak bagi untuk baby kalau sekali makan?


    Sory la kalau tanya soklan bengong-bengong.. serius blur sikit bab pure yang dah dibekukan.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute