Wednesday, September 5, 2012

Home » , » broccoli and carrot puree

broccoli and carrot puree

sejak Asyraf dah start makan bubur nasik ni, kena lah buat puree sayur sayuran pulak yer..
semoga bila dah besar nanti Asyraf tak memilih makan dan yang paling aku takut, dia tak nak makan sayur..
setakat ni, Asyraf dah makan carrot, broccoli, pumpkin, potato..
ok lah tu kan..yang ni lah selalu aku rotate kalau nak campur dalam bubur dia..

pure brokoli





1) potong kecik kecik
2) rendam dalam air sekejap..nak hilangkan sisa kotoran tersembunyi tu
3) stim dalam 5 minit

4) blend


















5) tuang dalam ais cube tray










pure lobak


















1) potong lobak kecik kecik
2) basuh lepas tu stim..sebab lobak ni keras, stim la lama skit..
3) blend, masukkan dalam ais cube tray
siap!!

5 comments:

  1. yeay! mmg tgh mencari resepi utk naila pun..makaseh ye mummy...:)

    ReplyDelete
  2. anak sy yg diajar makan sayur dr bby besar tak suka sayur... yg tak diajar makan sayur masa bby skang suka sayur... terbalik pulak...hheee

    ReplyDelete
  3. sedapnye!haha.bole cuba ni.btw,akak kena tag.;')

    http://idupseorangnoyis.blogspot.com/2012/09/koleksi-terbaru-kznabihah-butik.html

    ReplyDelete
  4. kene take note untuk akan datang.lagi 3 bulan,baby dah bley makan puree :)

    ReplyDelete
  5. then bnda tu makan cm tu jer/masukkn kt fridge?

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute