Friday, October 5, 2012

Home » , » baby bites..

baby bites..

orang lain dok buat biskut homemade, aku pulak bagi Asyraf makan biskut kilang made ni..huhu..
takpelah..dah aku tak mampu nak buat kan..
bukan lah tak mampu ape..bukan susah sangat pun..
macam kak Mimi mama Fayel buat tuh..
sapu unsalted butter, bakar lah dalam oven..
tak kisah la oven old skool pun boleh..
hasilnya lahir lah biskut comel lote..

teringin nak buat macam tu jugak..
masalah nya umah aku takde oven..
diulang..nan adooo..
ate, macam mana nak bakar bakar..
tak kan nak menangis meraung pulak kan..

takpelah..aku selalu bagi roti cicah susu tepung dia je..
tapi tak comel lote la kan..tak boleh la nak main tekap tekap..
mummy nya nak main tekap tekap je lebih..
sarapan makan roti..petang2 pun makan roti..
nasib baik muka tak berubah macam roti..hehe..

ehh sebenarnya nak cerita pasal baby bites ni..
terpanjang lak mukadimah..biaselah kan..
ermmm tak berkahsiat? ade garam? ade gula?

ntah la..kite tolak tepi lah bab2 tu..
aku ada lah jugak rasa baby bites ni..takdelah masin or manis pun..
tawar je..tapi tulah kan..kilang made..huhu..
tawakal jelah..

lagipun aku bukan lah bagi hari2 setiap masa bende alah ni..
bagi time makan kat luar ke..
kat umah orang ke..
atau pun bagi masa bubur tak siap lagi..hukhukhuk..
setakat ni dah try 4 flavour..
banana, vege, carrot n original ..
ada berapa flavour aku tak sure pulak..

baby bites ni senang..
cepat cair dalam mulut..
so, tak kotorkan tangan or baju..
instead of biskut milna or Heinz tu kan..
ate, mummy nya pemalas kan..

tapi tolonglah guide anak kalau bagi makan baby bites ni yer..
bukan ape..takut anak tergigit portion yang besar kan..
bahaya ni datang dari macam2 cara..huishhh..
Nauzubillah..kalau boleh elak, kita elakkan lah..

sekian review baby bites yang tak de khasiat ni..hukhukhuk..

perlu ke aku beli oven? mana tau kot2 lepas ade oven aku rajin mem baking pulak kan..hahahha..

13 comments:

  1. beli la oven...blh buat kek,cookies..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaaa...satu vote suruh beli oven..lagi lagi..hahha..
      kan, mane tau boleh bisnes cookies pulak..
      ok over..huhu...

      Delete
  2. hehee..saya pun bg anak mkn baby bites nie..dh ada gigi..bila dia geget mcm keropok pulak..best dgr..hehehhe...ahh bukan nak bg mkn hari2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan..
      krup krap kruk krap bile gigit..
      tau2 dh habis..hehe..

      Delete
  3. akak bagi jugak...standby dalam handbag ...travel je makan..licin wooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mimi..tulah mmg standby dlm beg..
      in case singgah mkn kt luar, boleh lah bg dia mkn biskut ni..takdelah notty kacau abah mummy nk makan..heh..

      Delete
  4. aqilah pun mkn ni bile travel n bile dia mengamuk..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sue..kite bagi time terdesak je..
      emergency kes..hehe..

      Delete
  5. anak buah anis dulu mkn yg ni..anis pun suka curik2 mkn biskut die,,sdp..rs mcm biskut beras...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis..bukan rase macam biskut beras..baby bites ni memang biskut beras..hehe..

      Delete
  6. Salam.. mana ek nk cri baby bites ni.. cari kat tesco xjmpe pun.. tolong2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..ehh betul ke..cuba tgk kat bahagian nestum2 tu..ada rasenya..sllu sy beli dkt kedai biase2 je ni..tp pernah jgk beli kat Tesco..nnt tgk balik.ekk..

      Delete
    2. Wasalam..ehh betul ke..cuba tgk kat bahagian nestum2 tu..ada rasenya..sllu sy beli dkt kedai biase2 je ni..tp pernah jgk beli kat Tesco..nnt tgk balik.ekk..

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute