Thursday, October 11, 2012

Home » , » car seat baru Asyraf

car seat baru Asyraf

yeayyy..dah pasang carseat baru Asyraf..
walaupun mummy nya meronta2 nak beli carseat baru yang lagi style,
mummy telah pasrah dan redha sahaja..
hitam pun hitam lah..
dah namanya pun hadiah, terima dengan syukur Alhamdulillah..
lagi pun poket mummy abah tak berapa nak style dah ni..haha..



ni dalam carseat lama..
ko tengok lah tu..dah takmo baring dah..
ate, dah besor kan..nak duduk sesaje..
tapi Alhamdulillah setakat ni, Asyraf tak pernah menangis or mengamuk ke kalau dudukkan dalam carseat tu..good boy..
maybe sebab dia dah biasa..sejak umur 3 bulan kot dah duduk dalam tu..
lagipun dia tau..kalau dia menangis, mummy pun menangis sama..haha..

so, hari ahad tu mintak tolong pak ndak pasangkan..
bila dah siap..ehh macam ni je?
pasang tali pinggang masuk kt belakang car seat tu, pastu klip kt lock seat belt..
laaaa macam tu jekkk??
takpelah..tawakal je lah..
ni lah dia bos kecik dalam car seat baru..
car seat biase je..brand ape ntah..Pliko ke Pikol ke aku pun lupe..hahha..
hari tu nampak kat Manjaku car seat macam ni sebijik sejibon harga RM150.00..
saja je survey harga..hehe..takde kerja sungguh..

tertido lena tu agaknya selesa lah kot..
ehh apsal aku tengok asyraf ni lebih kurang muka fayel anak kak mimi dah ni..
tolong tolonggg...

20 comments:

  1. asyraf macam fayel kan...dah lama akak duk tenung...haishh kena jumpa ni...akak pun nak tukar car seat boss gak la untuk fayel...dia mcam asyraf gak kepala dah duk angkat...kasi selesa sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..selalu bace citer fayel, pun kadang2 ckp, ade iras asyraf pulak fayel ni..tak tau la ilusi semata2 kot..takpe2 kak, ahad ni insyaAllah jumpe kite tengok, same ke tak..hehe..

      Delete
    2. nampak lebih kurang...mungkin sebab putih nyer..dan bentuk muker kot...:) tapi memang ade iras ar sikit...

      Delete
  2. owh bestnye dia tdo...
    amirah ni pun xtukar2 lagi car seatnya...
    dah macam tersiksa kadang2 tengok dia kat carseat tu...hehe...
    bajet dah lari banyak ye dak...cam no...???
    hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe lala..tunggu bajet ade, terus rembat carseat yg stylo utk amirah..
      waaaaaa jelesss ni..

      Delete
  3. mesti selesa gilerr ni..terlentok2 die tido tu..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal..mcm best je..rase mcm nak masuk sama..hehe..

      Delete
  4. wah..comelnyer asyraf ngan carseat bos nyer..haha..leenda,yana nak tanya,kl dr awal bole ke nak beli carseat besar mcm ni??ke memang kena beli yg kecik dulu utk newborn..pastu dah besar baru kena beli lagi yg besar..tetiber cam conpuse..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..saya pun conpius..haha..
      yana kene survey lagi ni..rasenya ade kot carseat yg sesuai dr newborn smpai besar..ehh ade ke ekk??ntah la..maybe yg brand canggih manggih tu ade kot..yang asyraf punya ni brand biasa2 je..
      so, tak boleh guna dr newborn smpai besor..hehe..

      Delete
  5. haah, cam fayel. ciknaa pn kene beli baru gak nih.. sbb dia dh beso, tak susuai lg guna yg tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa..mana ade..fayel lagi hensem..hehhe..
      btul2..kena guna carseat yg sesuai dgn umur razin skrg..

      Delete
  6. haa..dah agak dah..mesti carseat tuh jenis pasang ikut tali pinggang..car seat syasya pun sama juga..hehehe..wahh..mmg nampak 'kebos-an' dia tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tulah ingatkan susah lah sangat nk pasang carseat tu..rupenya mcm tu je..tak tau lah klu brand yg harga ribu riban tu mcm mana pulak kan..
      nmpk kebos-an ekk..haha...

      Delete
  7. kemain lentok lagi dier tidur atas carseatnyer tu...best sangat sampai tertdo yer....

    ReplyDelete
  8. salam ziarah...

    oklah tu..cantik..sy ni tak pernah beli carseat..letak gitu je anak hehe...tergolek2 dia tapi jarang kuar rumah...tu yg rasa tak perlu sgt tu.

    ReplyDelete
  9. aty pon ngah carik care seat baru tuk qaleef...qaleef tak mo baring jugak..huhu...

    ReplyDelete
  10. Salam sis car seat ni ok x..lmbt x cushion dia..sesusi x tuk baby umur 2 months plus..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak, carseat yang pink tu sesuai la untuk baby 2 bulan..cushion dia tu nak kate lembut sgt tu, takdelah..tapi tak lah keras pun..asyraf duduk dalam carseat tu sejak lahir sampai umur 9 bulan baru tukar carseat duduk pulak..
      awak boleh survey carseat, boleh rase sendiri, boleh belek2 dan carik yg sesuai dgn bajet..yg asyraf ni murah aje..hihi..

      Delete
  11. Sis yg pink tu brand pa ya..tq for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg pink tu brand sweet cerry aje..mampu milik..taklah mahal dan taklah murah sgt..:)

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute