Tuesday, October 9, 2012

Home » , , » Print gambar online..

Print gambar online..

Bila kali terakhir aku cuci gambar ekk..
rasenya masa zaman study dulu kot..
lepas tu, langsung takde cuci cuci gambar bagai..
amik gambar, simpan dalam PC..
gitu lah kekdahnya..

ada jugak terpikir, kalau lah jadik pa pe kt PC tu, tak ke naya..
kenangan semua hilang..nangis wooo..
pastu bila dah ramai blogger review pasal cuci gambar online, aku pun nak try jugak kan..
kebetulan Sue (umie Aqilah) pun ade review pasal ni kan..

lagipun gambar Asyraf giler punya banyak ni oiii..
sayangnya kalau PC rosak ke apa ke kan..
sebelum aku meroyan, baik aku cuci..
ni pun baru cuci sikit..sebab tak tau kualiti kertas gambar tu macam mana kan..
sikit tak sikit lah aku cuci hari tu..130 keping kot..
hasilnya?? sangat puas hati..kualiti kertas pun ok..
dah la murah giler..servis cepat..2 hari je dah dapat kat tangan..
ahhhh..memang best lah..

ni sebahagian gambar yang dah cuci..
ada baaaannyyaaaakkkkk lagi yang belum cuci..hukhukhuk..
gambar abah ngan mummy wajib lah ade kan..haha..



























nampak tak tu gambar pregnancy test double line hari tu pun aku cuci..
no giliran masa nak confirmkan pregnant dulu pun ade..over kan..
nanti nak beli album khas untuk Asyraf..
nak susun dari gambar pregnancy test sampai lah sekarang..
wahhhh..angan2 kena tinggi..haha..

best kan? korang tak nak cuci ke gambar yang melambak dalam folder tu..hehe..
aku cuci online je kat www.eoe.com.my ..
lepas ni banyak lagi gambar2 yang nak di cuci akan menyusul..
jenuh la nak beli album..huhu..

sebelum terlupa, aku nak ucapkan time kasih banyak2 kt Sue..
kalau tak sebab Sue ni, memang ntah bila aku boleh cuci gambar ni..
mekasih Sue ekk..
jasamu dikenang..lain kali boleh tolong lagi..hihi..

Edit
 size 4R - RM 0.30
 size 5R - RM 0.50

murah kan?

18 comments:

  1. bape sekeping mommy? ciknaa selalu print kt uia je, xsilap 40c kot sekeping. tp dah lame gak tak cuci ni.. ehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa, tu saya dah edit..
      lagi murah dr cuci kt uia..
      sila lah cuci gambar razin banyak2..hehe..

      Delete
    2. ewah..bende murah ni yg suke nih.. hehe.

      Delete
  2. best la.. sy pun kalau bab nk cuci gambr ni asyik pending je..huuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..lps ni boleh lah cuci..
      no more pending2 dah..:)

      Delete
  3. sy pon sama..byk gambar x cuci..kalo cuci semua mau dekat 4 5 ratus..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe..cuci sikit2..macam saya buat ni..tak nampak sangat duit mengalir sbb nak cuci gambar je..hehe..

      Delete
  4. wahh..gud info nie..mahal tak nak cuci tuh dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. size 4R - rm0.30
      rase nya dah murah kot..sbb pernah survey harga kt kedai printing sekeping rm0.60..
      meh la cuci banyak2..hehe..

      Delete
  5. hu huusenang la kan cuci gambar pun boleh pakai online tak payah susah2 ke kedai gambar...

    tq for the info...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..senang..modal ape pun tak yah keluar..kalau print lebih dari rm35 free postage..

      Delete
  6. cantik x kualiti gambar yg dia print kt situ? murah jgk kn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik..mcm print kat kedai tu..memula takut jugak kan..manelah tau guna kertas murah ke ape ke..tp serious kertas cantik..

      Delete
  7. Ishh lama sangat dah akak tak cuci gambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..boleh lah start cuci balik kak..

      Delete
  8. ha'ah lahh...aty pon beribu kot gambar..dari ngandung sampai ar qaleef nak 6 bulan nih...siyes kalau hilang memang melalak ar..dapat semangat nak gi cuci esok..eerr...aty cuci kedai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuci aty jgn tak cuci..sebelum meroyan kalau gmbar2 tu hilang..hehe..aty cuci kat mana? kedai tu murah ke? cer citer...

      Delete
  9. Huwaaa murah ye sis...mmg berlambak2 pun...tp Umi Qi x rajin susun gambar...huwaaaaa acaner nih kalu ratus2 nk susun...fuhhh kena buat keje lebih masa mlm2...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute