Tuesday, November 27, 2012

Home » , » rezeki jangan ditolak..

rezeki jangan ditolak..

entry ringkas petang hari..
dan yang paling penting, takde kena mengena dengan anak..hehe..
















nampak tak gambar bag tu..
tu ole ole dari Jakarta..
minggu lepas kawan satu opis tapi lain2 department cuti cuti Indonesia..
syok kan..bila lah aku pulak nak cuti cuti Indonesia ni..
tapi aku ni cerewet Nauzubillah bab makan2..cam mane ekk??
orang kata kalau cerewet bab makan ni, susah sikit lah nak travel tempat orang..
yeker???

yang gambar bawah tu, rezeki tengah malam tadi..
asben balik kerja, singgah jap umah mak dia..
asben masuk umah bawak beg plastik, tetiba semerbak bau durian..
aku ingatkan hantu durian follow dia balik kerja..haha..

terus lah kami laki bini meng kokak durian ni..
untuk makluman, kami laki bini failed bab mengkokak durian..
tangan asben siap luka semalam..gelojoh sangat..hehe..

tapi tak habis pun sebiji durian tu kitorang makan..
balance durian aku masukkan dalam tipuware, sejuk bekukan..
selesai..
























ni rezeki pinjamanNya..:)

eh, tadi kata takde kena mengena dengan anak kan?

13 comments:

  1. durian byk lebih buat tempoyak ;) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempoyak? ermmmm..tak reti buat sendiri..huhu..

      Delete
  2. takde kne mengene ngn anak, tp last2 gambar aysraf di tepeknye gak. :p
    hi asyraf!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..biaselah..mummy obses anak mcm nilah..hhehe..
      asyraf kate, hai annaila..jom deting..hehe..

      Delete
  3. Replies
    1. jalan ekk..ntah lah..
      tapi dah berani berdiri sendiri lepas tangan..

      Delete
  4. sodap eh makan doyan ni haa.. balik kg ritu berbijik2 mkn.. nasib suami takde.. tak berebut mkn :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbiji biji ciknaa?? tak panas ke..hehe..
      duyan pokok sendiri ke..

      Delete
  5. kebetulan malam tadi makan gak..tapi tak leh telan lak...2-3 biji je..sbb dah rasa semacam kat tekak..terus stop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyraf berdiri saling tak tumpah iras Fayel :))..nnt dah jalan jumpa Fayel eh

      Delete
    2. tulah kak..tak boleh nk makan bnyak duyan skrg ni..kena mkn skit2 je sbb sana sini sedara jamu makan makanan ber durian..huhu..panas badan..

      ok..tunggu fayel boleh jalan sesama kite pegi playground kak..pastu kejar anak masing2..hehe..

      Delete
  6. Besnyer mkn doyan..!! :-) ritu dpt ar mkn seulas-2..taku nk mkn sbb df qaleef..kang budsk tu yg kene cb..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul3..masa asyraf still minum susu badan, tak makan duyan sbb penah makan pastu asyraf cirit birit satu hari..skrg pun tak bagi lagi asyraf makan duyan..org lain nak suap pun, saya tak bagi..hehhe..tunggu asyraf besor skit, baru try bagi skit..:)

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute