Friday, December 21, 2012

Home » , » petah sangat pun payah jugak yer..

petah sangat pun payah jugak yer..

ni kisah petang semalam kat umah pengasuh..
kebetulan masa nak ambik Asyraf, mak Aris pun ada sekali..
kitorang sama2 sampai lah kirenya..

aku macam biasa main2 dulu dengan Asyraf kat situ..
pastu suka kacau anak2 pengasuh yang lain..hehe..
tetiba boleh pulak si Aris ni cakap kat mama dia macam ni..

mama..mama..mama menang..hehehe..
menang ape pulak?
mama besar dari mummy acap..

terus la mama dia gelak besorrrr..
pengasuh pun gelak besorrr..
aku pun gelak jugak..tapi tak lah besorrr..

aku tak kurus yer..
tapi sebab mak Aris ni besor sikit dari aku, terus mama dia menang..
hehhe..

memang Aris ni petah bercakap..
cakap macam orang tua..
pot pet pot pet..
kirenya penat lah nak layan soalan2 dia..
ada je kang dia nak tanya ko soalan2 kadang macam tak masuk akal..
huhu..

acap, asap, atap, ayab, asrap, serap semua refer to Asyraf..
mummy is tak kisah..


kalau dia mencangkung lama mcm ni, better check diapers..
komfem ade 'isi'..huhu..
sibuk main dengan bayang bayang sendiri..
hihi..pastu pok pok lantai konon marahkan bayang2 ikut dia..aduhaiiii..

p/s: esok Asyraf nak balik kampung tok ma n tok abah kat pahang..
kalau ade masa nnt, mummy asyraf update ekk..
doakan kitorg selamat sampai kampung dan selamat balik KL nnt yek..
aminnn..



8 comments:

  1. asyraf berak ek...hhehehe...asyraf...mama mimy rindu asyraf la...

    ReplyDelete
  2. comel je main tepuk2 bayang2..anak2 sekarang memang bijak...

    ReplyDelete
  3. agh mencangkung??tak sabar nak tnggu naila mencangkung mcm asyraf jugak! weeeee~!

    ReplyDelete
  4. anak pak kalo banyak cakap..heeeee

    ReplyDelete
  5. anak ayah asrap neyh... ngeee..

    ReplyDelete
  6. syoknya nak blk kmpg ye...semoga selamat pergi dan pulang ye asyraf sekeluarga.

    ReplyDelete
  7. Heheh...pandai asyraf mncangkung biler u'uk ek..senang nk latih tu nnti...:-) hati2 dlm perjalanan yer linda..:-)

    ReplyDelete
  8. hahaha baby kan jujur

    masa anak buah umur dalam 2thn kot bulan puasa.masa abg q nak draw cash, dia cium2 anak dia tu sekali anak dia cakap 'mulut papa busuk la..' kuat plak tu.malu lah papa dia..bulan puasa kan mmg lah mulut busuk.hahaha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute