Monday, December 31, 2012

Home » , » rambut tahun baru Asyraf..

rambut tahun baru Asyraf..

Assalamualaikum..
hari last tahun 2012 ekk..
tahun yang banyak merubah hidup aku dan asben..
tahun yang penuh kegembiraan bila dianugerahkan rezeki yang tak ternilai..
Alhamdulillah..

ok, cut it short..
semalam lepas balik Jom Heboh, kitorang singgah KL Festival City..
semata mata nak potong rambut anak bujang..
kedai tu dekat je dengan parking..
so, cari je parking dekat2 dengan barber shop tu..

sebab ape pilih kedai ni?
aku ade lah survey beberapa barber shop yang mesra baby..
sekali nampak kat kedai mamak ni ade kereta baby..
so, anak kite konon boleh la leka main dengan kereta tu sambil mamak tu potong rambut kan..
sekali kauuu..nan adooo..
memula tu oklahh..pon pon sana pin pin sini..
asyraf dok picit butang2 kat kereta mainan tu..
bila mamak tu on je mesin potong rambut tu, terus la meraung huwaaaa huwaaaaaa dalam barber shop tu..
kelam kabut aku laki bini..hahha..
video

comel kan kereta polis mainan tu..hehe..
tengok lah asyraf meraung sakan tu..
habis air mata, air hidung, air mulut semua keluar..
nasib baik tak runtuh KL Festival city tu semalam..

sampai ada satu group family ni siap singgah barber shop tu tengok show asyraf menangis..hahha..
diorang ingat datang dari mana suara budak menangis..
sekali suara anak bujang tengah potong rambut..hahha..
shame la Asyraf oiiii...

































ni lah kedai gunting rambut tu..

































posing dulu depan kedai..
ni fresh dari kedai ni..hehe..
mata bengkak..

pastu ko rasa aku boleh ke sambung window shopping kt sana?
memang tak lah kan..
habis baju laki bini kena rambut anak bujang tu..
jom balik mandi, abah kata..hehe..

































asyraf dengan rambut tahun baru..hehe..
dah macam Pekan pulak aku tengok..
mummy, Pekan nak makan telur ikan tembakul..huhu..


14 comments:

  1. hehe..buli mommy ye asyraf..leenda rumah mertua tu kat mane? rin dekat kg sri serendah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sekali sekali mummy kena buli..
      umah mertua kat belakang stesyen minyak BHP yang berhadapan dengan klinik serendah tu..apa nama kg tu tak ingat pulak..hehe..

      Delete
    2. oooo tau2, mertua erin depan lagi,lepas pekan serendah tu.

      Delete
  2. kedai ni deret Petsmore kan.. tak perasan plak ada kereta tu. Baguslah kan, buat budak leka.. Hensem dah Asyraf dgn rambut baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ahh..ade kedai haiwan..sllu tengok amoi tu mandikan dog, ketip kuku..hehe..
      ade 2 kedai potong rambut kat situ..satu tu chinese guy yang handle..pun ade kereta mainan jugak..

      Delete
  3. ju selalu gak pi kl festival...sure lalu sebelah kedai gunting rambut tuh heheh sbb hubby suka potong rambut kt situ...hehhehe asyraf hensem berambut baru...yeahaaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..hensem ke tu acik Ju..sekali tgk macam Pekan dah tu..heheh..

      Delete
  4. macam Fayel potong rambut je nangis...potong pun sama la ngan Fayel...heheh kelakar la budak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahh kan..hehe..yg rambut atas tu, abah dia lah suruh simpan skit..konon nak buat pacak..tp rambut anak jenis halus lembut..susah benor nak pacak tagak..hahah..

      Delete
  5. kesian weh tgk dia...yelah ade anak bujang ..aku 2 anak dara..mmg x kose la nak potong rambut dorang..tu pun nenek je kasi trim sikit rambut fitra..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal..anak dara senang, biarkan je panjang kan..trim kasi cantik je..ni anak bujang..aku plak jenis tak kenan sgt nk biar pnjg ala2 k Pop..heheh...dah potong pendek ni, harap2 takde lah yg tanya lagi, boy ke girl ni?huhu..

      Delete
  6. oit siap ada kerete gitu.. wah, razin blom pnjg lg rambut nye.. boleh bawak beliau ke sanun nanti..kehkeh..

    ReplyDelete
  7. terbaik lah kedai...hihihihihi...btw, sekali imbas muka macam muka anak bujang puan mimy.. :)

    ReplyDelete
  8. Heheh...kemain sakan lg die meraung...hihi.. best kedai nih..ti boleh try pegi...eeerrr...biler qaleef ade rambut ti...yg taktau tah biler...huhu

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute