Friday, January 4, 2013

Home » , » ade ade jelah..

ade ade jelah..

assalamualaikum..
entry ni keluar sebab nak clearkan draft kat dashboard yg bersusun tu..
ade cerita yang dah expired dah..hehe..
dah selamat delete dah pun..

ni budak lagi suka main toys yang bukan toys dalam kata sebenar..
paham tak? 
maksudnya, kita dah beli toy yang boleh main, tapi dia main dengan kotak toys tu..
kita dah lambakkan toys depan mata, tapi main remote TV lagi best kate dia..
main Car guna henpon samseng mummy pun best jugak katenya..
aduahaii..bercalar balar dah samseng ku itu..
ni contoh..
dengan kotak tu jugak yang dia main..sampai hancur lah jadiknya..
yang train tu, tak diusiknya..

hari tu ade beli set Lego..
Lego ni set dia dalam baldi bertangkai tu..
sumber: Google

macam dalam gambar tu la lebih kurang..
excited lah mummy beli nak suruh anak bujang dia main lego tu..
sekali anak bujang dia tuang semua lego tu kat lantai, dia pergi main dengan baldi tu pulak..
siap buat gendang tu..aduhaiii..
kalau setakat nak main dgn baldi tu, ambik jelah kat toilet tu haa..
takyah susah2 mummy belikan lego..huhu..

































ni lah budak bertuah tu..
abaikan jelah permandangan kat belakang tu ekk..
kain sebakul tak berlipat..beg balik kampung hari tu pun belum kemas lagi..hahaha..

masa ni model rambut panjang lagi..
berenti main minum air masak jap..
memang aku sediakan air masak siap2..
senang dia nak minum..kate peminum air masak tegar kan..hehe..
minum pakai botol Tollyjoy je..
niat di hati nak la ber tommee tippee bagai..hehe..tapi tollyjoy ni pun bagus jugak..
air tak keluar pun kalau tonggengkan botol tu..
itu yang aku nak sebenarnya..
yang penting murah..hehe..

sekian, entry petang jumaat..:)


9 comments:

  1. hehe..budak mmg cmtu kak..benda yg kite xbg men tuh la yg dia minat nk main hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..yang tak bagi main tulah, dia suka main..adehh..

      Delete
  2. Replies
    1. hhahha..penah ckp kt asyraf macam ni jugak..
      lps ni mummy kutip kotak, asyraf main jelah dgn kotak tu yer..huhu..

      Delete
  3. yela.. kadang malas nk beli, sbb yg dia main, kain langsir jurai2 tu, kotak menan, selak pintu..hoho. eh razin pn pakai brand disney je, separuh harga lg murah dr TT.. oke jgak! hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ciknaa..kalau dapat berdiri depan grill pintu tu, suka yang hamatt..habis digegarnya..bingit telinga ni..
      kan..tollyjoy ni baru belas2 ringgit je..hehe..
      janji air tak tumpah klu ditonggeng2 dan dibaling2..hahhaha..

      Delete
  4. suka nengok asyraf minum air masak tau..Fayel sampai sekarang anti air masak..adoyai

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kak..alhamdulillah dia suka minum air masak..terbalik dgn mummy dia..hahaha..

      Delete
  5. hihihi..asyraf..asyraf.. tapi betullah anak saya pun camtu lebih tertarik ngan kotak..plastik..hihi

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute