Wednesday, January 9, 2013

Home » , » hampir setahun

hampir setahun

Assalamualaikum..

tau tak ape yang aku dok gelisah sangat ni..
dari semalam sebenarnya..
dok teringat2 kisah setahun yang lepas..

baru tadi aku carik balik entry bersalin aku yang ade 4 episod tu..
hahha..dah macam citer sinetron gayanya..
bila sampai last episod tu, tetiba rasa sebak pulak..aduyaiii..
ada yang dah bace entry bersalin aku dulu..
tapi aku nak bagi link jugak..
kot2 ada sapa yang rajin nak baca kan..huhu..

EPISOD 1
EPISOD 2
EPISOD 3
EPISOD AKHIR
Day 1
Ya Allah anak aku..
masa ni belum ada nama lagi..
kelam kabut cari nama untuk baby boy..
mati2 doktor cakap girl..
ni lah budak bertuah yang disangka girl tu..
tak pasal2 kena pakai blanket pink..
aku dah siap beli skirt, baju kaler pink, mitten booties tu semua kaler pink..
ni salah satunye..
sekarang semua benda yang kaler pink dah selamat bagi kat cousin asyraf yang lahir bulan 6 hari tu..
yang paling tak menahan aku dah siap beli headband tau tak??
adehhh..takpe inshaAllah lepas ni ade rezeki dapat baby girl pulak..
boleh la pakaikan headband..haha..

esok dah setahun anak bujang aku..
Ya Allah..cepatnya masa berlalu..
rase macam belum puas lagi aku jaga anak kecik tu..
dah tak baby lagi pada zahirnya, tapi asyraf tetap baby lagi di hati mummy abah..:(
semoga membesar dengan sempurna..jadi anak yang baik ye 'chachani'
mummy abah sayang kamu..

p/s: ada orang kate..untung la anak sulung ko lelaki..boleh jaga adik adik dia nanti..
boleh jaga ko masa tua nanti..
Eh, abih aku pun anak sulung jugak..mak abah aku tak untung ke?
aku tak boleh ke jaga adik2 aku yang 7 orang lagi tu?
heiii..macam macam lah..


23 comments:

  1. asyraf dah i year...happy birthday in advance kembar Fayel...love u

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mama mimi..asyraf ♥ u too..hehe..

      Delete
  2. dah setaun asyraf, kejap betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal..tak puas lagi nak gomol2..skrg ni dah big tak berapa nak kasi org gomol dia..hehe..

      Delete
  3. yaaay. nak setahun dah.
    alamak, doc ckp baby i girl gak.
    tibe2 kuar boy mmg kena pakai pinky2 la ..
    i nak baca pengalaman bersalin u tu. tq for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ahh dulu scan doktor kata girl..hehe..
      sekali kuar boy pulak..
      silakan bace..tapi jangan rasa seram pulak yer..hehe..

      Delete
  4. tak kira la ank sulung laki ke pompuan. yg penting tau t/jwb pada adik2. family saya pon sulung pompuan. mmg tak berkira dgn adik2. boleh kata tiap adik2 yg masuk u kakak la yg jadi gerento sbb dia cikgu. keje gomen gaji tetap. redho je la backup adik2 masuk u. glamer sain you kak =P

    time acih kakak....i lebiu...jasamu ku kenang =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..pompuan ke lelaki ke yg jadik anak sulung masing2 ade t/jawab kan..

      kim salam kakak ekk..hehhe..

      Delete
  5. ololo comel je pakai blanket pink ;) hepi becoming bday asyraf ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tulah..masa bagi kt nurse persalinan baby lps bersalin tu diorg gelakkan je..satu set pink tu..huhu..

      Delete
  6. tanggunjawab yg penting ,x kira laki atau perempuan..sume ade t/jawab jaga mak & ayah bila die tua seksok..

    ReplyDelete
  7. kejap je si bujang asyraf nie dah nak setahun
    alhamdulillah asyraf membesar dgn sihat
    amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah ekin..alhamdulillah sepanjang setahun ni tak banyak karenah sgt..kalau demam pun demam lite2 je..Alhamdulillah..
      tak lama lagi zara pulak nak setahun dah..hehe..

      Delete
  8. sy baru bace semua entry akak pasal bersalin tu.haih takut plak rasa.hehe..mtk2 la time sy nnt dipermudahkan je...lagi 2bulan nak kne tunggu..arghh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk..setiap org ade bahagian masing2..yang penting lps dapat tengok muka anak tu, semua kesakitan tu terbang ntah kemana..
      inshaAllah, semoga awak dipermudahkan time bersalin nnt..aminnn..:)

      Delete
  9. wahhh..dah nak setahun yer..alhamdulillah ;)moga menjadi anak yg soleh,cerdik & pintar...amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ahh..esok genap ler setahun..InshaAllah..amin Ya Rab....:)

      Delete
  10. eh asrap mase kecik tak berubah muka nye.. hoho.razin dlu gelap gulita yu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..dari keluar perut sampai lah skrg muka potostate muka abah..huhu..

      Delete
  11. akak pun masa scan doktor kata perempuan.tapi naluri kuat kata lelaki.walaupun doktor kata perempuan akak beli jugak barang2 yang tak de sikit pun pink.sekali keluar betul2 lelaki..heheh

    ReplyDelete
  12. heheh...aty dulu nak anak sulung pompuan..sebab aty rase..anak pompuan ni lebih pandai menjage adik2 nyer..boleh tolong wat keje umah jugak..tapi..tetap bersyukur biler dapat anak lelaki sulong..insyaallah kalau didik ngan betul..tak kire lelaki atau perempuan..pasti akan jadi anak yang bertangungjawap..:)

    ReplyDelete
  13. hahaha...comel gila...eh takpe la kalau pakai pink pun...sbb bby bukan nmpak pun boy ke girl...hihi..annaila yg pakai skirt tu pun org boleh tnye boy ke girl...hihi

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute