Thursday, January 31, 2013

Home » , » ikut abah main futsal

ikut abah main futsal

Assalamualaikum..

dah lama tak ikut asben main futsal..
malas oittt..bukan malas ape..malas nk bersiap susu, diapers bagai..
dok umah golek2 dgn asyraf lagi best..hehe..

masa pregnant dulu selalu jugak lah ikut..
tapi pilih2 jugak asben main kat mana..
kalau kat Segambut taknak ikut sebab court sana panas..hehe..
kalau kat CenterMart Genting Kelang selalu lah aku jadik pompom girl..
boring kan..sorang2..anak pun dalam perut lagi..
tu yang keje mengekor je tu..hehe..

bila Asyraf dah lahir, asben pulak bertahan sampai Asyraf 4 bulan kot..
aku tak bagi dia keluar main futsal malam malam..
asben pasrah jelah..kejam tak mummy asyraf?
rasenya masa tengah capture gambor ni dia dok sibuk panggil 'abah abah abah'..
riuh mulut..

ni dia dah pandai jalan, saje je lah bawak beriadah kan..
beriadah lah sangattttt..penat aku mengekor asyraf kehulu kehilir..
dilarang tak boleh..asyik nk ikut cakap dia je..
aku punye penat dah sama macam main futsal jugak..
berpeluh sakan..

































tengok lah tu..tempat yang mummy larang tu lah dia suke..
kang kena rembat dengan bola baru tau..

































yeayy..balqis dah sampai..
balqis ni anak pengapit aku dulu..
beza umur dengan asyraf 2 minggu je..baby January katenya..hehe..

esok cuti..yeayyyy..tapi asben keje pulak..
so, dok umah jelah diam2..adehhh...


11 comments:

  1. amboi bersemangat dia nak main/... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy pun bersemangat waja kena kejar dia..hehe..

      Delete
  2. rin ni, lps Aish lahir hubby langsung x main futsal dh, sbb game dia setiap jumaat malam, dahlah hari kerja, kita duk rumah ngadap anak sorang2, penat hoiiii..hahaha, mommy aish sama kejamnye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhe..tulah kadang kite pun penat gak keje kan..dia boleh nak pegi main futsal pulak..kadang hangin jugak..hahha..tp asyraf dh besor ni, dah tak kisah dah klu asben nk pegi main futsal..hehe..

      Delete
  3. dulu ms ekin pregnant pon slalu ikot husben g main futsal
    bosan dok umah sorg

    skrg x penah ikot lg
    tngu zara pandai jalan baru ikot
    klu tidak, lenguh tgn nak memegang budak yg x reti diam tue

    ReplyDelete
  4. hahaha akak sampai sekarang kot ikut join husben main bola padang...futsal surrender....dua tempat futsal awak sebut tu akak dah sampai..mmg pun segambut tu panassssss...genting klang tu ok sikit ada tempat makan sekali kan...heheheh tau aje maklum la husben kaki bola hihihi

    ReplyDelete
  5. Aty tak pernah gi ikut asben men futsal...aty malas..layan drama kat umah...heheh..tp biler qaleef da besar sikit ni teingin lak tetibe nk ikut bwk anak...:-)

    ReplyDelete
  6. amboi eksaitednye Asyraf...syok dia dpt kaki boleh explore merata...mummy la penat ye...:)

    ReplyDelete
  7. mulut tu... dh dapat bayangkan riuh nye mulut dia bebel2..haha..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute