Monday, January 7, 2013

Home » , » officially bercerai puting kosong

officially bercerai puting kosong

Assalamualaikum..

Akhirnya..bercerai puting jugak anak bujang aku ni..
perasaan? lega yang amat2..
tak payah nak tunggu dia besar baru nak slow talk tak payah nak hisap pacifier lagi kan..
Alhamdulillah..

Tapi...
bukan sesuatu yang senang yer nak mintak dia tido tanpa puting..
sebab asyraf cuma hisap puting time nak tido je..
agak2 dah lena, aku cabut la puting tu..
tapi ade jugak kadang2 aku pun terlena sekali, tu yang sampai ke pagi berputing..huhu..
tak dapat dinafikan, puting ni buat asyraf senang tido..

Asben pulak tak berapa nak bagi sokongan aku nak pisahkan asyraf dengan puting kosong ni..
kesian katenya asyraf merengek nak tido..
berpusing pusing tertonggeng tonggeng kuak lentang segala punyalah payah nak tido..

tapi aku kuatkan semangat..
takpe..biar mummy yang dodoikan asyraf..
naik berasap tapak tangan dok tepuk bontot suruh tido..
tapi tulah..kalau dia dah mengantuk sangat, tertido jugak tanpa puting..huhu..
kebetulan, aku cuti seminggu cuti balik kampung hari tu kan..
haaaa..lagilah 24 jam dengan aku je kan..
time nak tido, aku buat donno je dia merengek2 nak puting..
kesian? memang la..tapi sampai bila nak berputing?
sebelum struktur gigi jadi luar biase kan..baik aku cegah..
sekarang dah senang tido walaupun tanpa puting..
Alhamdulillah sangat2..dah kenyang minum susu, golek golek depan tv, tau2 dah tido..

nak tau aku buat ape dengan puting kosong tu?
hehe..aku sapu dengan asam jawa..

pastu aku tunjuk kat asyraf sambil cakap eeiii yakkk..eeiii yakkk...gelinya..kotor lahhh..
asyraf tengok je puting tu kelip2 mate..
ade satu time tu, dia nak jugak hisap puting tu, aku bagi jelah..
sekali hisap, masammm..terus puting tu kena campak..hahha..
hari2 aku sapu dengan asam jawa, sampai lah asyraf dah bosan nak mintak puting lagi..

















terima kasih Adabi asam jawa extra..
banyak jasa ko dalam rumah kami..hehe..

mommies yang nak pisahkan puting kosong tu boleh la cuba cara ni..
its work for me..hehe..
memang aku dah nekad nak pisahkan puting dengan asyraf..
siap dah terpikir dalam kepala otak aku ni, kalau cara ni tak jalan, aku nak sapu halia or nescafe pekat kat puting tu..huhu..
pastu dah siap pesan kat asben belikan satu lagi puting spare sebab aku nak potong hujung puting tu..
puting spare tu in case asyraf mengamuk..haha..

kalau dapat support dari asben lagi bagus..
asben aku ni bukan tak support langsung, tapi dia lebih kepada kesian tengok asyraf merengek time nak tido tu..aduhaiiii..tak hati kering betullah..
sebab tu asyraf lagi manja dengan abah dia..mummy is garang macam singa..hukhukhuk..

ok..good luck..:)


17 comments:

  1. bye bye..putus sudah kasih sayang...hehe mcm kelakar je

    ReplyDelete
    Replies
    1. bye2..hahha..tapiputing tu still simpan lagi..buat kenangan..rase macam nak framekan je puting tu..ehhe..

      Delete
  2. hehehe..bagus awal2 lg dh bercerai dgn puting kopek nie sbb mcm anak buah asben asal nangis sumbat..asal nangis sumbat..so smpai umur dkt 4 tahun baru bercerai..bila tgk pengajaran di depan mata so lin mmg x bg syasya puting dr awal lg ;-)
    tahniah heroo hencemm!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kes masa baby dulu2..asyik tido terkejut2..tido pun tak lama..
      tu yg try bagi puting kosong..skrg rasa macam menyesal pulak..hehe..

      Delete
  3. TERBALIK.. ciknaa plak tak sampai ati nk buat gini. tp skrg nengok gaya nye kne buat jgak even razin mcm asrap gak. nk puting time nak tido..dh lelap dia sendiri buang puting tu. kne try gak la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..try ciknaa jgn tak try..tp semangat kena kental..memang kesian tengok dia merengek tu kan..tp sampai bila nak hisap puting kan..takut struktur gigi terganggu nanti..taknak la sampai jadik macam tu kan..
      good luck ciknaa..

      Delete
    2. betoi.. asik nengok je gusi dia tu ke depan ke idop.. sbb tu la beli puting mikimos tu haa.. nipis je puting nye.. tp still berisiko kan? hoho..

      Delete
  4. hahaha...kalau die suka isap teddy bear, nak buat camne??nanges mama die ni plak nak basuh...kikiki...:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..same lah kes asyraf yg suke hisap bucu sarung bantal bucuk dia tu..basuh wawa jgn tak basuh..heheh..

      Delete
  5. alahai kesian asyraf..anak sy dulu umo 3 tahun baru bercerai dgn puting..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..mmg kesian..tapi lagi kesian kalau struktur gigi dah lari..hehe..

      Delete
  6. Heheh...macam tu ek..ti kalau nk kene ceraikn nen kat qaleef gigih la pulak aty letak asam jawa kat situ...hurrmmm...qaleef pon nk dtido nk nen jer...gggrrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..macam mak saya dulu2 pun buat mcm tu jugak..letak asam jawa lah..letak sirap konon macam darah la..hehehhe..

      Delete
  7. hehe...well done mummy asyraf...asyraf dah big dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy...asyraf dah big..dah boleh dapat adik..tetibe...hahahha..

      Delete
  8. hahhahah comell lah iklan adabi tuh...mama pandai pisahkan puting...yeyyyyy boleh tido lena tanpa puting skill mama ajar...oh nanti my bb besar sikit nak ajar buh sapu asam jawa lah...hehheh perangai sama gak nak tido kena pakai puting hehhe ;P

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute