Friday, January 4, 2013

Home » , » Pureen HAD to Kiddie Wash Cosway

Pureen HAD to Kiddie Wash Cosway

assalamualaikum..
tahun lepas..cewahhh..macam dah lama sangat rasanya..
kecoh kecoh kat FB group mummy gojes pasal sabun basuh baju ni..
aku dok stalker je korang dok sembang sambil ambik info..hehe..
kebetulan memang stok sabun Pureen HAD ni dah nak habis..
tolak tepi dulu ekk pasal isu paraben ke ape semua tu..huhu..
aku memang pakai pureen HAD ni sejak asyraf belum lahir lagi..
yelah nak basuh baju2 dia jugak lah..
pastu, aku kan ade sikit koleksi CD..
kadang2 terpaksa pakai kalau kecemasan diapers habis stok langsung..
CD memang kena basuh dengan sabun khas kan..
tak boleh la nak campur basuh dengan sabun ekonomi handalan aku tu..

ok2..
berbalik pada perbicangan korang tadi tu..
akhirnya aku terpengaruh jugak dengan Power Max Kiddie Wash keluaran Cosway ni..hehe..
tukang pengaruh besor nya tak lain tak bukan kak mimi..hehe..
kak mimi kata wangi lah ape lah..sampai nak gomol dak Fayel tu takmo lepas kan..huhu..
mau nya aku tak terpengaruh..haha..

kebetulan pulak, makcik asben memang nak pergi ambik barang kt Cosway, aku order je sebotol dulu..
nak test power katenya..kalau tak best bak dikate, aku nak culik dak Fayel tu..hehe..
sekali makcik asben bagi 2 botol..sebab untuk belian kedua harga murah..
kirenya dia belanja sebotol lagi tu..mekasih lah makteh..susah susah je..lebiuuu..
dah nak masuk 2 minggu pakai sabun ni..
hasilnya? memang wangi lah..
sekali basuh, aku isi separuh penutup botol tu..
pun dah berbuih..baju budak kecik ni tak payah nak buih banyak sangat pun..
jimat tau..aku pernah guna sabotol pureen HAD tu untuk 2 bulan..
sebab guna separuh penutup je kan..
dah wangi..baru lah syok gomol Asyraf..tak jadi lah aku nk culik dak Fayel tu..hehe..

hurmmm..ada yang cakap..
ala, basuh jelah sekali baju anak2 dgn baju mak pak..
membazir je beli sabun lain2..
terpulanglah..anak anda hak anda..kan?
takde sapa yang marah pun..hehe..

sekian,
dari mummy yang mudah terpengaruh..hehe..


14 comments:

  1. hehe
    i pn pki kiddie wash since aisy blom lahir. stat tu trus jadi membe cosway.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum cuma tau sabun pureen je..
      jadik member cosway? akan dipikirkan..hehe..

      Delete
  2. betu 2 tak di nafikan... mmg wangi sabun ni... izwa memang guna dari lahirnya Damia... jadi lah ahli tak rugi tau... nnti dpt point dan kupun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah rasenya lps ni kena stick dgn cosway kot..

      Delete
  3. sy x pernah guna walopon sy ahli cosway..
    nampknyer sy dh terpengaruh ni mummy..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mummy asyraf tak bersalah dalam hal ni..hehehe..

      Delete
  4. leen,brape rm nih?haaa..kan dh start terpengaruh jugak..haha:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm jap..sebotol klu tak silap rm11.50..untuk belian botol kedua, rm6.50 kot..mcm tu lah lebih kurang..yg penting lagi murah dr pureen HAD..hehe..

      Delete
  5. heheheheh ok la nak gomol asyraf la pulak...wangiiiii tak lepas kannnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..wangiiiiii..hehe..hari tu try basuh baju kitorg guna sabun ni..wangiiiiiii..hahahha..

      Delete
  6. hihihih.. sy pun dah sama terpengaruh! dah beli jugak haritu. mmg wangi n rasa cam baju pun lebih bersih n putih hehe.. pureen HAD still guna utk basuh cd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..rase mcm ehh, nmpk putih bersih pulak baju2 lama ni..ke ilusi je semua tu?hehehe..
      amal, kiddie wash ni tak boleh guna utk basuh CD ke?

      Delete
  7. Saya pu guna sabun ni basuh baju Aidi. Memang best. Baunya wangi macam bau baby. Macam bau baju baru pun ye jgk. Huhu.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute