Tuesday, January 22, 2013

Home » , » REVIEW: PIGEON Sakura Baby Toiletries

REVIEW: PIGEON Sakura Baby Toiletries

Assalamualaikum..

REVIEW: PIGEON Sakura Baby Toiletries

Giler punye lama aku nak review product terbaru Pigeon ni..
ohh pada yang tak tau Pigeon ade keluarkan product terbaru..
tapi rasanya kebanyakkan mommies semua dah tau kewujudan product ni kan..
ade cube tak? rugi tau tak cube..hehe..

Pigeon telah memperkenalkan Sakura Baby Toiletries untuk membantu melindungi kulit bayi anda terhadap kerengsaan kulit dan masalah yang berkaitan dengannyaFormula khas menggunakan ultra lembut dan semula jadi bahan-bahan untuk menyuburkan dan melembapkan kulit halus bayimenjaga bayi yang selesa, gembira dan segar sepanjang hariJadi ringan dan lembut, ia secara klinikal terbukti selamat pada kulit sensitif bayi.

Selain tu, produk ni memang disahkan selamat untuk kulit baby yang sensitif, hypoallergenic, paraben-free, sulphates-free, tear free, pH balanced, free from colouring agents dan of course mild & gentle.

ni complete set dia..
ada baby powder, baby wash 2 in 1, baby milky lotion, baby oil dan baby shampoo..
dah nama pun ade sakura kan, bau nya pun ya ampunnn wangi sungguh laa..
padahal aku tak tau bau bunga sakura macam mana kan..
tapi kalau macam ni punya wangi, perghhhhh best giler weiii..
model tengah mandi kat umah moyang dia..hehe..

ni lah punca sebenar aku lambat nak review product ni..
takde siapa nak tolong aku ambik gambor masa mandikan budak bertuah tu..haha..
sabtu ahad abah asyraf ade je keja luar..
takkan aku nak pegang camera masa mandikan asyraf ni pulak..
asyraf bukan mandi dalam bath tub pun..duduk jelah atas lantai tu haaa..
kalau kat umah sendiri, asyraf mandi dalam sinki jek..heheh..

produk mandian terbaru dari Pigeon ni extra moisturize, memang bagus la untuk elak kerengsaan pada kulit anak kan.. so masa mandi guna Baby Wash 2 in 1 tu kena bilas bersih bersih..
Pigeon Baby Shampoo dia pun tak pedihhhkann mateeeee..hehe..
pendek kata memang sesuai sangat la untuk Asyraf yang takut air ni..
kalau nak shampoo kan dia kena laju laju shampoo, pastu laju laju bilas..hehe..
kalau shampoo masuk dalam mate pun tak risau sangat kan..














dah siap mandi, mari bersilat siapkan anak pulak..
lumurkan Pigeon Baby Powder keseluruh badan..
barulah wangi sedap nak gomol gomol kan..

Pigeon Baby Milky Lotion tu aku letak kat tapak tangan, pastu gosok2 pastu aku tekap tekap kat badan Asyraf..mummy asyraf pun tumpang pakai sekaki..
maklumlah dah lama tak berlotion bagai sejak ade anak ni kan..
wangi weiii..tak caye? korang try lah nanti..

last sekali sapu Pigeon Baby Oil kat rambut sebelum disikat tepi ala ala Tomok..
nak pacak tak boleh..rambut jenis halus lembut..


hai semua..saya baru lepas mandi ni..
wangi kan saya..hehe..

jom ikut saya panjat tangga nak?
nilah kerja dia..kat umah sendiri takde tangga nak dipanjat..
datang umah Onyang sibuk cari tangga..aduahaiii..
memang tak boleh terlepas pandang langsung..
alaaaaa Asyraf...ni yang mummy tak gemar nih..
dah mandi wangi wangi, awak buat projek juta juta pulak..huhu..

oklah..so far aku puas hati dengan product terbaru Pigeon ni..
so korang ape tunggu lagi..
cepat dapatkan PIGEON Sakura Baby Toiletries di outlet berdekatan dan cubelah sendiri..
tak cuba tak tau kan..

Sekian..


3 comments:

  1. hehehe..comel muka asyraf time buat projek juta2..bau achemmmm laaa...

    ReplyDelete
  2. nk kena try jgk produk ni. lalala~

    ReplyDelete
  3. wow! macam berkenan je. hehehehehe. tak tau pun pigeon skrg ad produk baru ~ hihihi. *weekend mummy gini la*

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute