Thursday, January 3, 2013

Home » » tukar size

tukar size

assalamualaikum..

entry kedua hari ni..
layan jelah sementara roh rajin ade ni..
nak citer pasal diapers Asyraf je pun..
Asyraf baru je bertukar size..M to L..

sebelum ni pakai Huggies biru tu..huhu..
memang nipis sikit la..
kalau malam sebelum tido pukul 10 malam dah tukar diapers..
nanti asyraf sedar pukul 4 pagi pun kena tukar lagi diapers..
sebab konfem penuh lencun sebab asyraf ni memang kuat minum air masak..
even dia tersedar sikit2 tu pun nak minum air masak..
Asyraf ialah peminum air masak tegar kalah mummy dia..
tu sebab diapers asyik penuh..hehe..
tapi kan sejak2 dah bertukar pakai Drypers ni, dah tak payah nak salin diapers lagi pepagi bute tu..
rilek je sampai lah aku nak hantor pergi umah pengasuh baru tukar yang lain..
seriously, tak bocor walaupun dah berat kemain..
siap ade lagi ruang kat belakang yang kering..
ini sudah bagus..jimat dah sekeping..
nampak tak perbezaan ketebalan Huggies biru dengan Drypers tu?
yelah..harga pun berbeza kan..Drypers mahal bagi aku..huhu..

sekian,
dari mummy yang pasal diapers pun kecoh..haha..


19 comments:

  1. Fayel dah tukar XL ..adeh tak dapat berjimat kandungan rugi...dan dah pakai pants...sebab selalu bergelut nak pakaikan pampers

    ReplyDelete
    Replies
    1. huiyoo dah pakai size XL dah..adehhh..pants lagi la mahal kak kan?
      asyraf pun kena bergusti dulu kalau nk pakai diapers..tp umpan dgn baby tv baru ok..hehe..

      Delete
  2. thanks perkongsian nie..baru tau, sebelum nie igt nk beli yg murah-murah ja..

    Jana Income Sampingan Berganda Dengan EnSurvey

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokay je..tp jgn ingat yg murah tu tak bagus..hehe..
      kena ikut kesesuaian kulit anak jugak..:)

      Delete
  3. Anak-anak membesar ngan pampes tesco. TApi, skang dah beso sangat, kea tukar pakai petpet. kencing banyak sampai bocor. huuu..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt gombak takde tesco la mak bed..hehe..yang ade pasaraya ong tai kim jek..ehehhe..

      Delete
    2. dear...tesco selayang kan ader...moh kita beli byk2...tp kan dear lg satu tmpt rahsia yg mommy x tahu taw...kt Manjaku Kajang murah drypers dari tempat lain ok..size M dan L same price only 32.90 jek...yg kedai lain kt ong taikim ke...tesco ke...giante ke...jusco ke semua hbs i survey mahal sikit kalu nk beli lumpsump mcm i yg suka beli borong utk sebulan penggunaan...so apa tggu lagi...sekali sebulan jek pi manjaku kajang leh jimat berganda :)

      Delete
  4. anak saya mmg guna drypers dari beby sampai skang nie...mmg baguss...sampai skang..baru 2 kali kot pampers bocor..sbb lama sgt x tukar..kalau mlm tdo kul 10..salin..esok2 kul 8 nak hantar umah MIL pun still x bocor..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..jimat dah tak payah tukar diapers tgh tido syok2 tu..hehe..
      samelah..nak hantor pegi bbsitter kul 8 baru tukar yg baru..tak bocor..

      Delete
  5. i like drypers..hehe..dulu pkai pet2..tp sj jek lah nak try drypers niha..tgk katun lawo plak tu design die...pastu terus jatuh hati..tak silap drypers paling murah beli RM31.90 kalau betul ada sale

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3..pastu dengar citer drypers ni selalu bagi brg free..hikhikhik..
      terbaru dlm pek ade wall sticker kartun..comeiii tau..
      awak..ada info cakap kat Mymydin lagi murah tau..rm30.90 jekk..
      tapi saya dah beli stok 3 pek besor kat ong tai kim harga rm33.90..apakah???

      Delete
  6. alaaa baru je nak bagi asrap huggies M tu. razin tak bleh pakai melecet abis bird2 dia.. ohno.. skrg dh pakai drypers M.. ngam2 je, elok dah tak melecet.. ada lagi 1 pek 80 huggiest tu tak tau nk buat pe lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker..kesian bird2 razin..hehehe..
      ape lagi, iklankan aje..
      rasenya klu asyraf muat lagi pakai M, boleh la..
      tp pakai siang je..

      Delete
  7. i pun pembeli drypers tegar taw dear...coz of what all u ckp kt ats tuh semuanya benar ttg drypers...bukanlah nk promote bagai sbb anak i dari newborn stick pakai drypers until 4 bulan lebih dh umur dia pakai size M mmg tebal taw pampers dia...so wpun mahal sikit tp berbaloi2 sbb tebal dah xyah sgt tukar byk kali...seeee mana lagi untung?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3..skrg pun dah bertukar ke drypers..
      btw, ade lagi tempat lagi murah nk beli drypers..
      kat mymydin baru rm30.90 satu pek..

      Delete
  8. tak kecoh pn..sharing is caring..cerita berunsur informasi gak kn..nnt mommies boleh tau jenis2 diapers yg cepat bocor or tk..

    ReplyDelete
  9. Kalau banding dengan huggies yang pek merah tu pun, drypers tebal sikit, dia cam huggies yang pek kaler hijau.. huhu, tapi tulah pakaikan kat anak, tak berapa sesuai, kosong kat belakang, tapi kat depan dah penuh sampai tertembus.. huu.. tapi tulah kulit baby kan lain-lain.. :D -peave v(^_^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker nurul?
      wahhh kire dasyat jugak lah drypers ni punye improvement kan..ehhe..
      btw nurul..kenapa disable ruangan komen dalam blog awak tu..
      susah kite nak komen2 tauu..hehhe..

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute