Friday, February 22, 2013

Home » » Diapers - tukar jenis

Diapers - tukar jenis

Assalamualaikum..

sekejap je dah hari Jumaat kan..
fuhhh..esok cuti tapi banyak kerja menanti..
kain tak berlipat melambak..yang belum basuh sebakul..
aduh duh duh...

ohhh..minggu depan inshaa Allah ikut rombongan pengantin pergi Terengganu..
yeayyy..suke konvoi ramai ramai..
so, kena make sure condition kereta dalam keadaan baik lah kan..
taknak spoiled mood pulak nanti..
harap semua berjalan lancar. InshaaAllah..

esok nak try beli Drypers pant pulak..
nak bagi Asyraf pakai..tengok sesuai ke tak..
sebab nak berjalan jauh nanti, rasenya yang jenis pant ni agak membantu kot..
macam pergi Cameron hari tu..kemain susah nak tukar diapers dalam kereta oii.
tak boleh nak baringkan anak bujang tu sebab ade carseat kan..
asben kena stop kete tepi jalan, aku kena keluar dulu, baru baringkan asyraf..
aduhaiii..susah2..
so, alternatifnya, kena beli jugak yang jenis pant tu..sambil berdiri pun boleh tukar kan..
hurmmm..

oklah..stop kat sini..
dah merapu dah ni..

ini budak suka main langsir..
dapat berselubung dengan langsir tu setengah jam pun takpe ni..
aduhaiii..

































lebor sengih..babab nak?


13 comments:

  1. EH ciknaa dh beli daipes pant tu utk afiq.. saiz m.. saje2 test beli 4keping.. kebetulan jumpe kat econsave ritu.. wui, mmg berbaloi2 laa.. 'baru rock!' haha.. tp 4keping la dulu, rase mcm mahal nk beli utk 80 kpg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru rock ehh..comelll..hehe..

      kannn..ari tu dah tengok harga yang pant tu..huihhh kemain mahal..hahha..

      Delete
  2. alahai senyum manisss..cair mokcik lin melihatnye asyraf oittt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..mokcik lin jangan lah mcm tu..kite malulah..haha..

      Delete
  3. owh, anak sy sblm pkai pampers tu la...ayooo bocor lah...byk kali taiknye bolos....huhuhu....

    kalo dpt tukar tiap 2 jam skali ok lah kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayooo..taik boloss ekk..masalah jugak tu yer..
      hurmmmm..

      Delete
  4. anak sedara sy pernah pakai jenis pants tapi ada bocor. tapi takpelah cuba kot2 serasi kan. lagipun memudahkan, lagi2 kalau anak lasak.. Asyraff comei ah ada lesung pipit

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..sorang lagi ckp bocor..huhu..
      ke kena beli 1 size smaller ek?

      Delete
  5. Haifa dah pakai macam-macam jenis pants dah, tapi yang paling ok untuk Haifa, Huggies punya. agak mahal tapi berbaloi. takdelah nak bocor, kena pakai elok-elok la... Haifa pakai saiz L dah. heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huggies ekk..mahal kan..hehhe..
      tp kalau performance superb, ape salahnya..
      bukan pakai hari2..pakai time travel je..sebab asyraf takde masalah pakai diaper biase tu..takpayah nk kejar dia..hehe..

      Delete
  6. sedangkan yg gegirl pon nk pakai papmpers susuah.ni lak lelaki kan.hehehe.rara suka mamy poko gak.kering je selalu

    ReplyDelete
  7. Tak suka pakai jenis pants, sbb nanti bila nak tanggalkan, koyak camtu.. tak boleh nak bungkus lekat elok2. Haha mengelabah kan? padahal nak buang je kot -__-


    Tapi pernah try huggies pants dgn mamypoko pants.. alhamdulilah takde bocor, dryper belum pernah try.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute