Thursday, February 21, 2013

Home » , , , » stroller vs buggy

stroller vs buggy

Assalamualaikum..

yezzzaaa..asyraf memang dah ade stroller..ala, stroller murah je..
sebelum ni asyraf pakai stroller sweet cherry tulsa joger tu..
banyak jasa stroller ni..kehulur kehilir dok angkut dia..
memang memudahkan kerja la dengan adenya stroller tu..

tapiiiii..ade tapi jugak ni..
makan space bonet kereta pulak..
kitorang pakai Kenari je..bonet sedia maklum kecik..
stroller tak boleh dibaringkan..memang kena tegakkan..
tu yang makan space..

kalau balik kampung, memang aku tak pernah bawak sekali stroller ni..
sebab tak muat..beg beg baju sejak dah ada anak ni makin bertambah..
bakul susu lagi nak sumbat..ishh macam macam nak bawak lah pendek kata..hehe..

pastu, kitorang bincang2 sebab lepas ni banyak kali nak pergi travel kan..
bukan lah travel jauh pun..tapi still berjalan jauh la..
mula2 nak pergi Cameron..
hujang bulan ni nak pergi Terengganu..
bulan 6 nanti in shaa Allah ke Pontian pulak..

dan semua tempat yang nak pergi nanti, stroller adelah benda wajib bawak..
sebab dah tak larat kot nak dukung anak bujang sorang tu..sekejap sekejap ok lah..
kalau berdukung lama? memang tak lah..bengkok tulang belakang mak nak oiii...

takde cara lain terpaksa beli jugak stroller baru..
takkan nak beli kereta baru pulak kan..haha..
so, buggy adalah pilihan hati..
pergi tengok kat Manjaku Gombak, kemain mahal nawww..
terjah Aeon Wangsa Maju, ade pulak buggy yang buat promotion..
rembat terus lah kan..tak de pilih2 lagi dah..hehe..
dah kate nak yang murah2 je kan..
brand sweet cherry jugak..rm 96.90..

pendekkan cerita,


nampak tak perbezaan space kat bonet kereta tu?
sebelum ni, letak je stroller, penuh sudah bonet kereta ku..
dengan adenya buggy, penjimatan space berlaku..hehe..
so, beg baju semua taruk bonet la..
barulah lapang kat kaki kan..
ini tak, segala beg semua letak kat kaki..hehe..



buggy ni pun dah selamat dirasmikan masa pergi Cameron minggu lepas..
memang memudahkan kitorang la buggy ni..
dah la ringan, space jimat, dan yang paling penting Asyraf nak duduk dalam tu..
tapi bila dah lama sangat dalam tu, marah jugak dia..hehe..
so, dukung la sekejap kan..pandai2 la nak tackle dia..

ok, tu saja cerita pasal stroller vs buggy..
stroller dah selamat simpan untuk kegunaan adik baby yang ntah bila nak ade tu..hehe..
sekian, trimas sudi singgah bace yer..:)


18 comments:

  1. ktrg plak klu jln dekat2 bwaka stroller...klu blk kmp mmg xde bwk pape...klu p joging or pasar malam baru bawak buggy...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..mula2 nk buat mcm ni jugak..tp asben kate tak payah nk susah2 diri keluar masuk stroller tu..terus simpan masuk stor je..huhu..

      Delete
  2. hee..kete sy pn sama...perlukan buggy jugak..tp x cari2 lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kete bonet besar, mesti takde masalah space ni kan..
      solution nye, cari lah buggy..:)

      Delete
  3. dah bgtau dgn En. Husband tp dia buat tak reti je..dia kata lom sampai masanye lg..huhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah..maybe ckp ur hubs tu betul belum masenya lagi..bonet kete besar ni..hehe..

      Delete
    2. ermm..x dek maknanye..kalau blik kg kt seat pun letak brg syasya juga..bonet kita lebey kurang jek..

      Delete
  4. Ya Allah,sama lah kita.pakai stroller SCR1 tu.mmg penuh bonet.sama lah cm dlm pic tu.nk beli jugak yg buggy tu.senang kecik.tp kena tgu anak leh duduk dulu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..kena tunggu anak rara boleh duduk stabil baru ok skit nk letak dlm buggy ni..

      Delete
  5. I pun dah lam abeli jenama sweet cherry...termasuk walker dan rocker bb semua cap sweet cheery...pastu murah dan jimat space...bukan x nak beli yg berjenama bagai selain nk jimat kos dan benad2 mcm nih semua bukan leh pakai lama kan...tuh yg suka jenama sweet cherry...murah dan jimat....suka ibu2 :) kualiti pun sama hebat apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..kalau mampu, ape salahnya beli yg mahal tahan lama kan..
      tp kitorg ni mmg tak mampu la nk beli stroller ribu riban tu..huhu..
      lagi satu sweet cherry je yang mampu milik..hehe..
      betul ckp awak tu..kualiti pun sama hebat kan..hehe..

      Delete
  6. haaa.. bagus2! berpatutan, dari beli kete baru.. ngeh3..
    afiq pakai buggy my dear je, oren gitu! tp mmg ringan mcm payung je,
    mak buyung angkat sebelah tangan uolsss :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..takkan la nk beli kete baru..hahahha..
      lagi lah tak mampu..
      buggy asyraf tu ade 2 pilihan kaler..satu biru, satu oren..tp dah habis stock pulak..klu tak, sama kaler mcm afiq..hehe..
      ringan, dn jimat space..

      Delete
  7. Baguslah..ummi pn dh xlarat nk bwk stroller..Nk crila buggy ni...

    ReplyDelete
  8. Assalam. sy nak tyela. bby sy 4 bulan. tp sy cm nak beli buggy ni. agaknye bape bulan bby leh duk dlm buggy ni? tq yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..
      buggy macam saya ni rasenya tak berapa sesuai untuk baby 4 bulan kot..kalau dah duduk maybe ok skit..
      tp kalau buggy brand lain, saya tak sure..kene survey lagi lah..

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute