Friday, March 15, 2013

Home » , » Ambank Family Day Central Region

Ambank Family Day Central Region

Assalamualaikum..

Amboi dah nak basi citer pasal Ambank Family Day ni baru berkesempatan nak update..
Aku menumpang asben punya family day jelah..
tempat kerja aku nan adoo family day nye..sedihh gilerr..

family day ni berlangsung sabtu lepas kat Stadium Merdeka nun..
dah lama block tarikh sebab memang nak pergi bawak Asyraf jalan jalan..
boleh tambah kawan kan..dah kata family day, mesti ade yang bawak anak anak kan..hihi..

tapi nak dijadikan cerita, boleh pulak hari sabtu tu hujan turun selebat lebatnya petang tu kan..
padahal dari isnin sampai jumaat matahari kemain terik lagi..hihi..
maka, cancelled program untuk hari tu..
sedih giler tapi takkan ko nak pergi jugak redah hujan tu kan..
tak memasal demam anak beranak pulak nanti..

tapi asben tetap kena pergi sebab dia kena bawak bos dia dulu pergi sana..
biaselah ade ucapan segala bagai dari Tan Sri Azman tu..
bos bos kena lah pergi dengar..hihi..

lagi satu, kalau tak pergi kena bayar penalti..hoho..
so, asben je yang pergi daftar nama buat syarat..
dah daftar nama, dapatlah goodies beg kan..
3 beranak, 3 goodies bag..




sayangnya kupon2 makanan tu tak berusik langsung..
macam tahun sudah, best time beratur amik makanan tu lah..
tapi dulu belum ada anak lagi..gigihla ko nak beratur panjang semata2 nak ambik makanan yg best..hihi..

part paling best mestilah tang lucky draw kan..
kalau tahun sudah, asben dapat rice cooker..
tau tak kali ni dapat apa?? hahha..
memang mende yang nak sangat beli..nak sangat ada kat umah..
sebab bila kak mimi up entry masak2, daku boleh tengok je..
Alhamdulillah..:)

nak tau asben dapat ape? 
meh sini nak tunjuk..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

asben dapat OVEN..hahaha..
giler mummy asyraf excited..
sebelum ni nak beli, tapi bila pikir2 balik takde tempat nak letak lah..
bukan aku nak membaking pun..
tapi bila korang up entry kena bakar2 ni, mulalah aku menjeles sorang2..hahha..

Alhamdulillah sangat2..
walaupun oven ni kecik je, 9 liter tapi dah cukup dah ni bagi aku..
bukan ade bisnes kek pun kan..








disebabkan aku happy + excited, aku nak up gambor ni 2 kali..
siap ade thumbs up lagi tuh..goooddddd..hahahha..
sabo jelah mummy asyraf ni..
baru dapat oven kot..belum dapat kereta lagi..
eh, ada kawan dia dapat iPhone 5 lagi tuh..
huwaaaa..jelessss..takpe, maybe next year..insha Allah..:)

asyraf kata: tahun ni mummy kite tak order kuih raya ok..mummy kite nak buat sendiri..
hahaha..pangggg sedasss..


11 comments:

  1. huwaa idaman ku...bertuah la abah asyraf...akak masak apa dik..huhu masak air boleh la...erkkkk

    pss: Mizz Nina ada tak..member akak keje Ambank ckp tiap kali show AMBank mesti ada mizz nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..masak food anak2 lah kak..food mummy abah tapau je..hihi..

      mizz nina?? wajib ade kak oii klu ambank punya event..dah kata ambank tu bapak nya yang punya kan..hihi..

      Delete
  2. tak dapat makan free, dapat oven okay lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..alhamdulillah..
      tapi klu dpt mkn free lagi best..^tamaknya mummy asyraf^
      hihi..

      Delete
  3. jimatla tahun ni xyah beli kuih raya dah..bole beli baju asyraf banyak2..-kata asyraf..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaa..tak berapa nk jimat sgt la klu bab beli baju asyraf tu..baju besor tapak tangan pun kemain mahaiiii nyer..hukhukhuk..

      Delete
  4. tahun ni boleh orang pulak order kuih raya ngan mummy Asyraf ek...hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole bole..nk order kuih ape?

      kihkihkih...

      Delete
  5. wahh..boleh buat finger food..mini muffin ke..cup cake ke..besh besh besh!!

    ReplyDelete
  6. syok woooo dpt oven..leh la mak jemah wat bisnes kuih raya taun ni ye..hahaha

    ReplyDelete
  7. oder puding roti sepotong ;)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute