Wednesday, March 6, 2013

Home » , , , » Episod 3 - Terengganu - Masjid Kristal & Guest House Review

Episod 3 - Terengganu - Masjid Kristal & Guest House Review

Assalamualaikum..

Hai..dalam pada malas nak update pasal pergi Terengganu tu, rupenya nak masuk episod 3 dah aku dok bebel..haha..
takpelah..sesapa nak bace, silakan..takde paksaan pun..

ok meh sambung..
dah settle kenduri kat umah pengantin perempuan, kitorang 6 bijik kereta teruskan perjalanan ke Kuala Terengganu..
orang kata, dah alang2 sampai Terengganu, biar penat sekali harung..hihi..

2 jam perjalanan, sampai lah ke Kuala Terengganu..
ingat nak cari homestay dulu, tapi dah rezeki kitorang duduk rumah free pulak..
Alhamdulillah..

Abg ipar kerja dengan TV3..dia kontek kawan dia yang jadi pengacara Teganu Kita, Nik Suryani tu nak tanya kat mana homestay murah..
last2 kak Su suruh kitorang duduk je kat rumah yang TV3 dah booking tu sebab diorang pun nak pergi shooting kat Pulau Duyung and dah ada sponsored hotel kat sana..
so, kitorang duduk free je..hihi..mekasih la tv3..
dan yang paling best, rumah tu berhadapan Masjid Kristal..
Ya Allah rezeki sungguh la..

pintu gerbang Taman Tamadun Islam..

Guest House Masjid Kristal..RM600/day
rumah kitorang yang tingkat bawah tu..




pandangan dari tepi..

hall yang luas..sebenarnya luas tapi biasalah aku mana reti ambik gambor..
hentam je ni..janji ade..hihi..
3 bilik dan 2 bilik air..


ni bilik tengah..
ni bilik tepi sekali..ade pulak model kecik tu..
tengah sibuk tengok kipas berpusing..
aku park barang2 dengan segala beg baju dalam bilik ni ler..
tapi tetap tidur beramai ramai kat hall..
best gilerrr..hihi..

gambar masjid kristal ni aku snap dari tingkap bilik..
Ya Allah..bestnya..
pagi petang siang malam dapat tengok masjid indah ni..
jalan kaki je nak pergi solat..
tapi tak ramai pun yang solat kt masjid ni..
yelah jauh dari perumahan kampung kan..
yang ade pun, pelancong (lah sangat) macam kitorang ni lah..
kalau tak, ade imam dengan bilal masjid je..


yang ni aku snap dari balkoni..
ahhh..rindu pulak..
kalau lah lepas ni, dapat pergi Terengganu lagi, belum tentu dapat tengok masjid kristal pagi petang siang malam macam ni..

*** bersambung lagi..hihi ***

esok last dah kot..sebelum ade orang menyampah masuk blog aku ni..hahha..
baru pergi Terengganu je kot..


5 comments:

  1. Replies
    1. ekin, serious cantik masjid kristal ni..klu ade peluang, pegi lah..

      Delete
  2. tak pernah lagi jejak kaki kat t'ganu.. sedih sobsobbbssob~ eh, ada borong kopok lekor tak? nakkkk !! haha muka tak malu.. :p acah je, kikiki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajak lah Wan dgn ayra pegi..hihi..
      kopok lekor?? nan adooo..terlupe nak beliiiii..huwaaaaa....

      Delete
  3. Ros xtau la bila dpt pergi... :(

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute