Thursday, March 7, 2013

Home » , , , » Episod Akhir - Terengganu - Shopping Time

Episod Akhir - Terengganu - Shopping Time

Assalamualaikum..

ok2..ni dah last episod dah ni..perhatian yer..entry panjang berjela..
banyak lagi menda lain aku nak buat..
tapi selagi tak settle pasal Terengganu ni, boleh bawak masuk mimpi tau..
Ahad, 3hb March last day kitorang kat sana..
pepagi bute lepas subuh semua pakat pakat mandi nak check out..
nak sarapan then shoot pergi Pasar Kedai Payang..shopping timeeee..
saat yang di tunggu2 hampir tiba..haha..
sebelum tu, kena lah posing dulu..
aku main letak je gambar ni..kalau ikutkan banyak lagi..
agak agak la kan nk letak semua gambor kt blog..
tengok lah asyraf tu mengamuk kena pegang..haha..


mummy pun nak enterprame jugak..hihi..

dalam pukul 9 pagi kitorang bertolak nak carik kedai makan..
breakfast dulu..kang pengsan pulak time shopping..
lepas breakfast, kitorang singgah perkampungan keropok losong nak beli keropok..
Ya Allah..rambang mata hoiii..
adelah beli sikit untuk kawan2 kan..nak beli banyak2 tak muat kereta..
beg2 baju je dah penuh..


keropok keping..ni gambar sebelum kena serbu..



ambik ambik masuk dalam plastik suruh pakcik tu kire berapa ringgit..hehe..
dah beli keropok, jangan lupa beli pencicah keropok pulak..sedappp hoiii..
rugi beli 2 botol je..aduhhh..

ok dah..jom kite pergi Pasar Payang pulak..
kat sini best lah jugak..tapi kalau duit banyak mesti bertambah best..
sebab aku tak banyak sangat duit, best sikit sikit jelah..hihi..
baju tidur batik..serious cantik tapi aku tak beli pun..mahal..haha..
mak mertua aku je beli 2 helai..
kain pasang..humangggaiiii..kemain harga kan..taknak kalah..
tak mampu den nak beli..hoho..
dapat ambik gambor jelah..




haa..yang ni best..aku suka bab beli ole ole nih..
ala..ole2 murah..aku beli fridge magnet terengganu je untuk kenang kenangan..
pastu laki bini beli t shirt gambar penyu ni..hihi..





korang percaya tak ank bertuah ni adalah tidur dari kitorang breakfast sampai lah shopping kat perkampungan losong sampai kat pasar payang sampai semua orang siap shopping kat pasar payang?
percaya tak?
yee..ini kisah benar..asyraf boleh bantai tidor ber jam2 lamenya dengan berbekalkan bantal bucuk dia tuh..
hahha..bagusnya lah..senang hati mummy nak shopping..

nampak tak kegunaan buggy tu?
ishh memang aku puas hati sungguh dengan buggy ni..
dah la murah, ringan, dapat jimat space bonet kete yang kecik tu..
berbaloi baloi...

pukul 2 semua dah bertolak balik ke KL semula..
adelah stop banyak kali..buang air lah..makan jagung bakar lah..makan kelapa jelly lah..
dan yang paling best dapat makan satar...hoho..
















adelah 2,3 kedai kitorang singgah semata mata nak beli satar je..
sebab tak cukup..ade yang tak dapat makan..
yelah..kalau dah 6 kereta sekali behenti, manelah cukup kalau banyak tu je makcik tu bakar kan..
hihi..sedap satar ni..banyak ikan dan pedassssss..ade cili kat dalam..hahaha..

sampai Cherating dalam pukul 6 kot..kitorang berhenti makan jap..
sempat lagi amik gambar kat pantai cherating tu..
tak sempat nak mandi pun..sebab dah senja kan..
tak sesuai sangat la dengan anak anak kecik ni..
asben dengan anak bujang nya..
lain kali yer asyraf kite mandi pantai pulak ekk..















happy family..ade lagi separuh dalam restauran..
ya Allah..laki sape lah tu..sabo jelah..

lepas maghrib, semua bertolak balik KL..
sampai Gombak dalam pukul 11 malam..
letih jangan cakap lah..macam nak putus 2 badan ni..
penat tapi best..

oklah  sekian..
tamat lah sudah cerita jalan jalan Terengganu ni..
bulan 6 nanti nak pergi Johor pulak..in shaa Allah..

pada yang sudi bace, trimasss..:)


9 comments:

  1. Replies
    1. sedap giler..makan panas panas..ikan banyak pastu pedas pedas..ya allah..sedappp dap dappp..hihi..

      Delete
  2. Haa ni yg pling ditu ggu oleh mummy asYraf,...hahhaha

    ReplyDelete
  3. yeyyy best pi ganu...mommy leenda kurus...nak resepi kurus? kekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah..mengucap panjang dah ni..tang mane yg kurus nya cik ju..
      cer ulang tayang balik gmbor tu..peha kemain gabak tuh..huhu..

      Delete
  4. ingat kan g sana batik murah.tp mahal gak eh.hmmmmpppsssss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang murah pun ade, tapi corak nya, alahaiii sedehhhh..
      yang cantik2 harga pun cantik jugak la..
      kalau beli mmg puas hati sbb makcik kite borong kain pasang ni..
      cantik cantik..kite mampu tengok jelah..hihi..

      Delete
  5. keropok losong kat adnan keropok losong tu memang terbaikkkk..kalo cik firus balik terengganu memang beli keropok kat situ je..rindu pulak nak makan keropok tu

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute