Saturday, March 16, 2013

Home » , » Huggies Dry Pants - Tukar Untuk Lebih Senang DiPakai

Huggies Dry Pants - Tukar Untuk Lebih Senang DiPakai

48 hours Sponsored Post 

Hai semua..
Ingat tak dulu aku pernah cakap yang aku nak tukar diapers Asyraf dari yang jenis biase ke jenis pants?
tak ingat..?? meh nak ingatkan balik..
setakat ni Asyraf memang takde masalah kalau nak pakai diapers biasa tu..
takde masalah ko kena bersilat ke kena kejar ke..takde..
cuma kadang2 je dia keraskan kaki tu kan..

tapi masalah aku bila travel or keluar berjalan..
haaa yang ni memang sangat sangat masalah bagi aku..
yelah, kalau keluar pergi mall tu kan, bukan semua mall ade changing room kan..
kalau ade pun, aku was was dengan tahap kebersihan dia..
kalau dah was was takkan aku still nak baringkan jugak anak bujang aku tu kan..
memang tak lah.

sama jugak kalau keluar travel..
contoh macam hari tu aku pergi Terengganu..
travel yang ambik masa lama tu takkan nak tunggu sampai RnR baru nak tukar diapers anak..
kalau diapers dah penuh, sampai ke hati korang nak biarkan lama lama kat bontot tu?
kesian kat bontot mungil dia tu..hihi..

sekarang, aku dah jumpe jalan penyelesaian..
dan ini adalah pengalaman baru aku bersama Huggies Dry Pants - Tukar untuk lebih senang dipakai..
Asyraf bersama Huggies Dry Pants..

sekarang takde lagi masalah kalau nak tukar diapers di shopping complex..
boleh tukar sambil berdiri..tak perlu baringkan anak di tempat yang kita tak yakin dengan tahap kebersihannya..senangkan..Koyak Salin dan Lepas..semudah ABC..
anak happy kita mak bapak pun senang hati..hihi..

sama jugak kalau travel dan kita perlu tukar diapers dalam kereta yang sedang bergerak..
ingat senang ke nak tukar? lagi2 dalam kereta yang sempit penuh dengan carseat besar gabak tu..
memang tak boleh nak baringkan dia dalam kereta semata mata nak tukar diapers tu..
maka, jalan penyelesaiannya adalah Huggies Dry Pants la..tukarlah untuk lebih senang dipakai..:) 
Koyak, Salin & Lepas..
kalau dalam kereta yang tengah bergerak, kan lebih senang tu..
koyak je, salin diapers baru, then lepas..
tapi lepas sekejap jelah, pastu masuk dalam carseat balik yer..hihi..


tukar sambil berdiri jekkk..hihi..kan senang tu..
lagipun, bahagian depan dan belakang pants tu sama je..
kalau tukar dalam gelap pun tak yah nak risau takut pakai terbalik ke ape ke..
























untuk makluman, Huggies adalah jenama lampin bayi pakai buang pertama Malaysia yang terbukti secara klinikal dapat membantu menghalang ruam lampin.
dan sepanjang pengalaman menggunakan Huggies Dry Pants ni, Asyraf adalah bebas dari ruam lampin.
orang kampung kata, serasi bersama..hihi..

Pada aku, Huggies Dry Pants ni betul2 memudahkan urusan kerja aku dalam memberi keselesaan untuk Asyraf..Kalau ada mommies yang nak cube, boleh la try mintak sample dari Huggies Dry Pants dengan layari
yang paling best, ianya adalah FREE..so, jangan lepaskan peluang ini..

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh ke Facebook Huggies Malaysia dan tekan LIKE untuk mendapatkan segala maklumat terkini, promosi terbaru, peraduan dan pelbagai informasi lain..

*Disclaimer: This is a product review based on my own experience*


13 comments:

  1. dulu mgm selalu pakaikan dak ara huggies ni
    oklah jugak
    salam singgah
    jemput join GA dari blog kami ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaa Allah ade mase, boleh la join GA tu..:)

      Delete
  2. Ros klujejalan je pkai huggies.. Kt umah pkai whoppee jer... Kikiki

    ReplyDelete
  3. xpenah try lg huggies pants... skrg tasneem serasi ngn drypers pants (siang) n mamipoko pants (mlm)... nk mintak sample huggies pants la =)

    mesti sonok asyraf travel skrg....hehe

    ReplyDelete
  4. mungil nya badan ..bersih sungguh...jeles laaaaaaaaaaa...camaner kulit jadi gini ni...akak suka pants pampers tp brand lain..huggies tak sesuai la

    ReplyDelete
  5. ololo..comel2 model cilik ni..dh la putih..gewaammm!!

    ReplyDelete
  6. mmg huggies terbaik!!
    klu g travel mmg guna huggies pants..:)

    ReplyDelete
  7. hey asrap.. veri de seksi gitu.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute