Friday, April 12, 2013

Home » , » bila dahi bertelur

bila dahi bertelur

Assalamualaikum..

Kejadian berlaku pada hari sabtu lepas..hihi..
sehari sebelum gathering tu lah..
ini budak tersangatlah aktif sampai mummy surrender nak layan..
kita suruh dia tido, taknak tido..
padahal dah pukul 12 malam..
terlompat lompat atas bantal, ujung2 tersondol lantai..
hambikkkk..

satu kampung dengar tangisan bulan madu..
pukul 12 malam katenya..
orang lain semua dah tido asyraf oiii..
sedar sedar dah bertelur dahi..
kelam kabut amik ais batu balut dengan towel kecik..
ko ingat senang nak tuam dahi budak yang tengah mengamuk menangis kesakitan tuh?
sabo jelah mummy asyraf oiii..
punyelah payah aku nak tuam dahi dia tuh..
dahi kanan bertelur sudah..siap dapat pangkat lagi tu pasal jatuh atas tikar buluh..
ni 2nd time dia jatuh atas tikar buluh tu..
sempat senyum ye asyraf..







last2 time dia tidur tu baru lah aku boleh tuam..
sedih pulak nengoknya..
tulah..aktif sangat..terloncat sana terloncat sini..
padahal main sorang sorang je pun..
nasib baik ada rambut k Pop..boleh cover tempat kecederaan..hihi..
kalau tak selak rambut tu, memang orang tak nampak punyelah..
me acihh rambut kPop..hihi..

pandai dah sebut me acihhh (terima kasih)..
semua pun me acihhh..dia bagi barang kat kite pun me acihh jugakk..
hihi..


11 comments:

  1. hehehe..lin selalu lepas tuam akan sapu vicks..lg cepat sket reda lebam dia tu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker lin..tak penah dengor pulak..takpe..lepas ni kalau jatuh lagi..eh??
      hahahha..

      Delete
  2. Eh xperasanla..mmg btul rmbut k-pop penyelamat!..

    Ciannya asyraf mmg nmpk bertelur sguh dahinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..nasib baik mummy dia tak potong lagi rambut k Pop tu..tp skrg dah baik dah lebam tu..boleh dah kot nk pegi trim rambut tu..huhu..

      Delete
  3. eh hari tu tak perasan pun..takpe budak cerdik memang aktif ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..tak perasan kan..nasib baikkk..
      klu tak jatuh saham..hihi..

      Delete
  4. tukul takal muka pintu, budak cerdik memang begitu.. haha, mak saya selalu cakap camni kalau adik2 jatuh benjol2 atau luka

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelahh..dulu nenek kite pun selalu sebut ala ala macam ni jugak..
      tapi tak sure sama tak dgn ayat yana tuh..

      Delete
  5. Replies
    1. huhu..nk buat mcm mana..aktif bebenor..

      Delete
  6. rambut k-pop sgt2 membantu heheh itulah ank sedang membesar kan mmg mcm2 ragam...si Qaiser tuh skrg kuat naaa lah pi gigit walker...x tau apa yg x cukup mkn lagi hahahha gan walker2 pun nak santap hahahha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute