Wednesday, April 10, 2013

Home » , » short tak short sangat lah..

short tak short sangat lah..

Assalamualaikum..

short update hari ni..
hari ni Asyraf dah setahun tiga bulan..
nak cakap sekejap sangat masa berlalu tu, takdelah sekejap sangat..haha..
jenuh jugak lah nak besarkan budak bertuah sorang ni..
tapi tulah yang bestnya kan..
kalau takde Asyraf, takde sapa nak kacau aku lipat kain..
takde sapa nak punggah besen, tapeware kat dapur bawak main depan tv..
takde sapa nak ketuk pintu bilik air time aku mandi..haha..

dah banyak word yang asyraf boleh sebut sekarang..
tapi susah betul nak dengar dia panggil mummy..
asyiklah mama mama..adoiyyyaaaiii..

kalau ajak dia main kira kira one two three lagi stress..
aku baru cakap one..dia dah two dah..
aku baru cakap A..dia cakap B..semua pun BBBBB..
aku baru cakap alif..dia dah cakap ba..
lantak situ..janji bila aku bukak tab tunjuk flashcard dia dok tercongok mengadap tab sampai naik mengantuk aku dibuatnya..
hahha..aku yang mengantuk..hampehh punya mak..


























ini budak sudah setahun tiga bulan hari ni..

sabtu lepas, nak suap dia makan nasik..
suruh dia duduk..
aku pun bacelah Bismillah.......
baru nak suap, tengok dia angkat tangan macam nak bace doa sambil sebut Allah Allah Allah..
pastu raup muka macam bace doa makan lah tu konon..
hahhaa..terkena mummy dik..mummy insaf..hihi..

yelah2..lepas ni setiap kali nak makan, minum susu, kite bace doa makan dulu ekk..
sebelum ni ade buat..bace doa makan..
tapi ade lah jugak time terlupa tu kan..
bace bismillah terus suap dia..huhu..my bad..

eh, takdelah short sangat entry aku ni..
hahha..


19 comments:

  1. pandai nye abang beso bace doa..anak soleh ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg beso yer..hihi..
      insha Allah..aminnnn..

      Delete
  2. Alhamdulilahhh...syukur abg asyraf dah setahun 3 bulan...cpt je msa berlalu...makin bijak dan buat mummy leenda tersenyum kan...pasti moment terindah terpahat bersama...syukurrr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Jue..indah pun yer..penat pun yer..hahaha..

      Delete
  3. good rajin mummy nya ngajor...akak kalau ingat la..byk ajor guna tab je la huhuhu..kadang penat la ngantuk tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak..saya pun tunjuk tab je..siap tab tu yg sebut kan A B C D......
      klu ikutkan mummy, aduhaiiiii..letihhhhhh..

      Delete
  4. Owh abg asyraf da jd big bro la..

    Hahaha tang bila ank bc doa tue yg wat kwksg mak2 ni sentap..ingatkn dia kecik lg xthu eupanya dia dalam fasa tgh bljr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. big bro yer..hihi..

      tulah..dia sllu tgk kite sblum mkn tu angkat tangan bace doa..tu yg dia pun nk buat..hihi..

      Delete
  5. pandai dh abg spiderman ni ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jadik spiderman dalam video kt FB tu sudah..jenuh hoiiii..

      Delete
  6. abg dh pandai mintak adik tak mommy :))

    ReplyDelete
  7. Ayra kalau kita baca bismilah..belum habis sebut dia dah amin dulu.. hehehe.. anw, happy 15bulan asyraf! boleh dah tu tambah adik.. hahaha over je nak suruh orang ngandung lagi.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg asyraf pulak Allah Allah Allah terus aminnn..hihi..
      mmg nak tambah ni..tp belum ade rezeki lagi..hihi..

      Delete
  8. time2 ni la sonok layan teletah diorg kan..nti2 mesti windu...huuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn mama tasneem..masa kecik2 gini la macam2 peel macam2 ragam..

      Delete
  9. Hahaha...bagus asyraf...cerdik...:-)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute