Tuesday, April 16, 2013

Home » , , » tragedi April

tragedi April

Assalamualaikum..

sabtu petang yang damai tak damai sangat lah..
moh terjah barber shop kita kasi zasss itu rambut k Pop..huhu..
pergi kedai yang sama dalam Festival City tu jugak..
mamak tu tanya, nak duduk dalam kereta ke atas kerusi?
aku jawab, mana2 lah..same je nanti..mesti nangis punye..hahha..

masa ni okey lagi dia..bagi main hon hon kereta tu kan..
tapi nampak dah muka cuak bila mamak tu nak pakaikan kain merah tu..huhu..
bermulalah edisi raung meraung dalam kedai tu..
gamat dibuatnya..
kalau dulu, org yang lalu lalang je benti tengok show asyraf menangis..
kali ni sampai pak guard pun datang carik suara budak menangis..hahha..

dia punya nangis tu, sampai nampak urat besar kat leher tuh..haaaa..
muka merah menyala..kuat tak kuat lah dia punye jerit..
sabo jelah..
video

tak sampai hati nak record lama2..
sbb lepas tu abah memerlukan tenaga mummy untuk pastikan segalanya berjalan lancar..hahah..
potong biasa je pun..takde fesyen2 derrr..
janji pendek..tapi tulah..rambut anak bujang ni cepat betul panjang..
adusssss..

rambut depan tu lagi ler lawak nya..aku ingatkan mamak tu nak lah gunting layer ke ape ke..
rupenya, dia sikat semua ke depan, pastu zassss potong bodo2 macam tu je..
dah rupa Pekan dah Asyraf..huhu..
kiri: lepas mandi. boleh la pacak sekejap
kanan: belum mandi..aptb..huhu..



22 comments:

  1. kalau anak laki tiap bulan mesti tgk rambut dh pjg ke tak..kalau dh mesti kena potong kan..kot anak pompuan nak tunggu pjg berjela2 plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah ckp dgn asben..klu anak pompuan, senang skit kot..biar je panjang..trim skit2 je..hihi..

      Delete
  2. nnti lama2 oklah
    aqil dulu siap bersilat bagai
    la ni
    ajak2 klu dia malas..
    mmg malas
    laam2 dia request sendiri
    senang je
    pernh bela panjng rambut dia tpi jdi kinting2 la
    dah mcm pempuan la sbb diakan putih
    ahahha
    dahlah putih
    lepas tu gendut plak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..harap2 dh besor skit oklah klu bawak pergi barber..
      sbb sblum potong rmbut asyraf, ade boy umur 4 tahun pun dok nangis meraung jgk potong rambut..acaner tuh..huhu..

      Delete
  3. hehee... kalau pesen pekan tu, potong kat umah pun boleh kan. hensem dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..klu nk potong zassss gitu je, mummy pun pandaiii..tp kurang berani jek..hihi..

      Delete
  4. Eh comeila asyraf..

    Sguh..nie kalau yaya tengok msti xbkedip..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaiiippp yaya..setia pd yg satu okay..
      airellll tu nk letak mane?
      hehhehe..

      Delete
  5. geli kot dengan mesin tu....tetap comel la Asyraf tak ber KPop pun...:)

    ReplyDelete
  6. heheh ju selalu pi kl festival tuh leenda...selalusgt tgk barber shop tuh belah kiri....encem asyraf berambut baru yeyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzzaaa kedai dkt dgn parking..
      encem ke tu acik Jue..hihi

      Delete
  7. rambut Asyraf cepat panjang.. sekejap je tu pekannya :p

    kalau babygirl takpela takyah potong kan, memang lagi best kalau cepat panjang.. boleh main tocang2, ikat2, sepit2 ke apaa.. tapi masalahnya ni, anak dara kat umah tu.. rambutnya ntah zaman bila mahu panjang.. bertabah jela tunggu, :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb cepat panjang tu lah, mummy is susah hati..
      sbb susah time nk potong tu..adehhh..

      yezzzaaa..kalau gegirl senang rambut panjang bleh main tocang2 sepit2 kan..
      bertabahlah tggu rmbut ayra panjang yer nurul..hihi..

      Delete
  8. hahaha..ape lah mamak ni gunting macam pekan pulak..tapi tetap maintain macho giteww..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamak tu pun dah tak tahan dengor asyraf jerit..tu yg sampai habis fesyen gunting rambut..pekan pun pekan lah..

      Delete
  9. Replies
    1. a'ahh dah takde dah..
      sobsss..hihihi..
      in shaa Allah sebulan dua lagi, k Pop muncul kembali..hihi..

      Delete
  10. mungkin en.as masa kecik pun takut gunting rambut kot,kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmmm..nnt nk tnya MIL lah..ade kebarangkalian di situ..hihi..

      Delete
  11. hihi comel ny asyraf...time nangis pun comel hihi

    ReplyDelete
  12. Hoho..sukati ko jer kan mamak nak bikin rambut anak org mcm tu...aty rase ar kan..mamak tu nak cepat sbb tak larat dengar dak asyraf ni meraung...heheh....
    Teringin nak bawak qaleef potong kedai mcm ni..tp rambut nan hado....huhu

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute