Wednesday, May 15, 2013

Home » , , , » JJCM @IKEA

JJCM @IKEA

Assalamualaikum..

Sebelum jadik entry basi untuk kesekian kalinya, meh la daku gagahkan diri merapu merepek yer..
kejadian berlaku pada hari sabtu lepas..
kak lang ajak kitorang pergi Ikea..
dia nak carik barang2 untuk baby dalam perut tu..hihi..
kitorang ok je..sebab asben daku tu tak pernah makan meatball katenya..
teringin lah nak makan..hihi..

kitorang sampai Ikea dalam pukul 10 pagi kot..makk aihhh parking dah penuh hoiii..
nasib baik ade rezeki, sekali pusing je dah jumpe parking..
jalan2 dalam Ikea tak beli ape pun..
dah kate pergi sbb nak teman aje kan..huhu..
dalam 3 troly tu ade 2 barang je kitorg punye..
jam Ikea pastu tempat isi toys Asyraf..tu jek..
selebihnya cuci mata je, sebab poket dah lama cuci dah..hahaha..

layan gambar jelah ekk..




Asyraf tengah tulis barang ape yang nak beli..tulis jelah yer dulu..nanti mami dah masyukkkk baru datang beli ekk..hhihihi..
alamakkk..laporrr lah pulakkk..
ape nama menu pun tak tau..yg aku tau meatball jekk..hihih..
Asyraf makan fries dengan salmon sahaje..


atas: kak lang dgn biras aku, abg Ed..
bawah: kak lang, mak mertua dgn asben daku.. 
mami asrap mane? nan adoooo..
bagi asyraf main kejap, sementara pergi amik barang kat rak..
comot habis lah anak bujang sorang ni..mana taknya..6 jam kat Ikea hoiii..
nasib asyraf bagi kerjasama yg baik..tak mengamuk, tak menangis..
ohhh ade jugak menangis..dia marah asben amik kerusi hijau ni nk simpan..hehe..

oklah..habis jugak entry ni..
mood blogging dah ke laut skrg ni..
mekasih yer yg sudi bace tu..
bye..:)


18 comments:

  1. rara xlalu tgk hotdong tu.ritu sblm bersalin mkn.eeuuuwww xbape nk sedap sbb keras kan.hehehe.lama gila x g ikea.haih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..tu hotdog zirafah punye..hahahaha..
      mami asrap tak makan pun, sbb sibuk makan benda lain..tengok2 dah abis dah..hehe..

      Delete
  2. lin pestime pg IKEA..pg ari ahad lepas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker..best tak pergi ikea? ade rase nak repaet pergi lagi tak? hehheh..

      Delete
    2. mmg pun..siap tanya dgn asben..jalan nak gie IKEA tu dh hapal lom..hehhee

      Delete
  3. asyraf tulis apa nak beli nanti suh mummy bli eh...paw yang mahal sikit yer...

    kak lang ni kakak as eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..paw jangan tak paw..tp kena doa masyuuuukk dulu lah..hihih.
      a'ahh kakak As..nape kak mimi kenal ke?

      Delete
    2. muka macam as...tu je hehehe

      Delete
  4. wah lama kak lea tak gi ikea.dulu kak lea study kat kolej bandar utama,mmg ikea ni port ler..beli brg hias hostel.dulu2 ikea kecil je kat dalam bangunan ground floor 1 utama..skrg dh pindah mmg lagi best..luas :)

    ReplyDelete
  5. Mak aih terliur plak nengok mknan2 diatas..
    Nie yg ase nak magickn plan diet bwk ke hadapan jer nie, semata2 nak bg peluang mata ngn perot mamam mknan2 yg telah ditunjukan siatas..

    Huwarghhh smp ati mami asrap tau post gmbt mknan sedap2

    ReplyDelete
  6. Rindu kat ikea...eeaahh....heheh

    ReplyDelete
  7. 6 jam? balik pahang, patah balik pun yuolss tak keluar lg dari ikea.. hebattt! heeee.. papa afiq blacklist ikea, ramai org katenye..bagi tips sikit! heeee...

    ReplyDelete
  8. ikea kena pergi sesudah subuh baru parking byk..haha, tapi sebab seronok pegi cuci mata kat ikea, ttp rajin pergi w'pun hubby salu bising parking tadok, hotdog tu menakutkan ok..pjg bebeno, segan nk makan..hahahaha

    ReplyDelete
  9. asyraf ade gaya pegang pensil tu..bijak dah..
    ok semua makanan di atas kelihatan sedap..

    ReplyDelete
  10. nak makan meatballllllllllllllll tapi taknak ikea punya, nak yang abang burn punya.. HAHAHAH tetiba je lol.

    ReplyDelete
  11. Sedapnya meatball. masa pegi tu, meatball masih dalam issue halal tuh . *_*

    ReplyDelete
  12. wooooo asyraf buat cheklist tuh mama suh beli byk2 kt ikea...hehhe pandaiii

    ReplyDelete
  13. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye.. =)

    Terima Kasih
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute