Wednesday, May 29, 2013

Home » » kesiannnn...

kesiannnn...

Assalamualaikum..

Kesian Asyraf..
semalam ambik dia kat umah pengasuh dia tengah sedap mentido..
pengasuh kate Asyraf batuk muntah2..
ye memang lepas balik dari kampung minggu lepas, Asyraf ade batuk sikit..
berjangkit dengan sepupu dia kat kampung nun..huhu..

pastu pengasuh kate, tadi Asyraf berebut mainan dengan sorang lagi anak asuhan dia..
kena cakar kat pipi..alamakkk..kena cakar??
aku nak tengok memang tak nampak sebab Asyraf tido dalam buai..
takpelah..nak buat macam mana..
budak2 kan..sebab Asyraf ni pun boleh tahan jugak perangai taknak share mainan yang dia pegang tu..
kena pulak dengan budak yang takmo beralah tu, memang kena lah..
adeyyyyy..

dah sampai umah, tu diaaaa calarrr..
tapi tak dalam lah..siap ade 2 lubang pulak kt tepi kesan calar tu..
ini bukan kena cakar dgn kuku ni..tapi mungkin dengan mainan..
takpelah..mami is redho..
sebab ini 1st time Asyraf luke selama duduk dengan pengasuh..
selama duduk dengan mami abah, dah banyak kali luka dah..hahahhaha..
bukti sahih..huhu..
nampak tak macam ade lubang 2 bijik tu..
kena cakar mainan apakah ini?
zooommm..

oklah Asyraf tengah batuk2 muntah tu..malam tadi tak tau berapa kali dia bangun batuk2 pastu muntah..
pastu menangis meleret2..dah habis idea nak pujuk macam mana..
asben pun mati akal dah nak pujuk..
biasenya Asyraf ni cepat cair kalau abah dia pujuk..
last2 tertido dalam esak nangis..kesian..
agaknya dia tak selesa sebab batuk muntah tu kot..
mungkin sakit tekak ke kan..
Asyraf, mami doakan awak cepat sembuh yer..
Jumaat ni kite nak berjalan jauh..


11 comments:

  1. mungkin tonsil. ilyaas demam dr weekend aritu.smlm br baik. check kat doc kat pntai hosp bru detect tonsil.tu batuk muntah batuk muntah.

    bagi ubat clearkan paru2 n sejukkan tekak. n antibiotik. baru ok.

    ReplyDelete
  2. Cian asyraf kena cakorrrr....emmm budak2 kan...nk buat cmne...redhooo je laa...

    ReplyDelete
  3. kesiannnn....muntah plak?moga hero gebu ni cpt sembuh...

    ReplyDelete
  4. cepat2 sembuh ye Asyraf...acik mimpi awok yang sangat hensem gaya k-pop...:)

    ReplyDelete
  5. same with airis..igt nk try bagi madu plak la...tapi madu tak beli lagi...acaner...huhu..dah tinggal berdua je ngan Airis...abah dia xde 6 bulan...huhu

    ReplyDelete
  6. alaa kesian dia, xpelah adat nak membesar la tu, luka sana sini, aish ni pun same, klu x luka sbb jatuh, luka garu sendiri.

    ReplyDelete
  7. Cpt sembuh yer asyraf..mummy nak jalan tu... :p buh krim kak kt luka tu.. Tkut berparut :)

    ReplyDelete
  8. eh haah la afiq pun batuk 2,3 hari ni..
    dah kasi madu semula pagi tadi..harap oke la..
    sbb batuk dia akan muntah..

    ReplyDelete
  9. Ingatkan...dok dgn mami xpernah luka. HEHEHHE adalah budak2 sedang membesar cuma kene monitor gaklah.

    ReplyDelete
  10. Asyraf cepat sembuh ye....sian dia dah la kulit putih nampak la sikit...kalau jumpa fayel tak mo gaduh gini ye

    ReplyDelete
  11. siannyaaaaa...takpe asyraf kuat kan..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute