Thursday, May 30, 2013

Home » , , » Medical Card Prudential untuk Asyraf

Medical Card Prudential untuk Asyraf

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..akhirnya..
segalanya untuk Asyraf..
perlindungan plus simpanan pendidikan..

nak story lelebih, aku pun masih blur2 lagi Prudential ni..
buku gedabak besor tu tak khatam bace lagi..
yang penting Asyraf dah ade insurans..
aku amik plan murah2 je..
ikut kemampuan orang kata..
sebab nanti kot2 ade anak lain pun nak masuk insurans jugak kan..
biar adil dan saksama..

untuk klinik panel pulak still guna under Ambank Group lagi..
sementara asben keja Ambank ni kan, gunakan sepenuhnya..
andai kate, lepas2 ni asben dah tak kerja Ambank, boleh lah tambah PruClinic pulak untuk Asyraf..

Kita takkan pernah tahu masa depan, jadinya, mami ambil inisiatif untuk sentiasa bersedia. 
Mana tahu, satu hari tiba-tiba Allah menduga kita, sekurang-kurangnya dengan adanya perlindungan insurans ni, sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban kewangan waktu itu.

aku amik insurans ni dengan daddy annaila tu haa..
kalau ade nak tanya pa pe, boleh la call / PM daddy annaila ni yer..
jangan call/PM aku pulak..
aku tak reti nak citer kat korang..huhu..

Hakim Zakaria
01116272203 (call / sms)
mhzmohdh@yahoo.com

atau

sekian..


12 comments:

  1. Fayel pun ada panel klinik n hospital under mama nya...insurance mmg penting...Fayel amik life dari MAA

    ReplyDelete
  2. Anak ros pun dr prudential jgak...moga semua dilindungi :)

    ReplyDelete
  3. Ish sume da amik insurans tuk ank, mama yaya jer xamik2 lg..

    Blur la bab2 insurans nie..kalau bole nak amik cover aume tp xmpu plak..tu dok tangguh2 smp da setaon budak tue..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, sy pun dh ambil insurans utk daaliyaa....mcm sy pun ambil prudential under BSN...

    ReplyDelete
  5. Yeah...kite serupa, under prudential juga =)

    ReplyDelete
  6. sy amik maa medic plus takafulinkeducation..:-)ikut kemampuan juga..
    tapi medical card konsep kalu tak guna, kemudian burn..means takde pulangan..:-)semuanya mcm tu kan...

    apa kata lepas ni invest untuk dana pendidikan anak pula..untung2 boleh g obersea, tak yah ptptpu..heee

    http://elfatehinspiration.blogspot.com/2013/05/pelajar-dan-hutang.html

    ReplyDelete
  7. wah. bgusnya. sy baru plan nak buat utk anak. baru je set appointment ngn agent insurance tu. :)

    ReplyDelete
  8. aiyaaa.. afiq blom lagi.. amik sekali dgn adik baby jela nanti..


    oh! pasni asrap bleh terjah hosp prince court lah :D

    ReplyDelete
  9. airiell pun blom lg..mybe nex month!

    ReplyDelete
  10. hannah dah ade insurans etika..tapi takde simpanan untuk pendidikan..kena amik jugak nih..huhu

    ReplyDelete
  11. Terima kasih untuk entry ni, maaf baru berkesempatan untuk komen. =)
    (terpaksa delete komen sebelm ni.. huhu)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute