Saturday, June 8, 2013

Home » , » Persiapan raya..

Persiapan raya..

Assalamualaikum..

gigih mami asyraf nak update blog hari sabtu..hahaha..
Pepagi buta tadi, kitorg terjah Jalan Tuanku Abdul Rahman..
drop Asyraf kat umah 'mak' dia kejap..
Payah nak bawak dia pegi sana..
Nak lintas jalan raya besor tu..memang tak lah aku nak bawak kan..
Dah lah panas, orang ramai..sesak..
Lainler kalau pergi AEON..tempat sejuk ade aircond..
Dia pun selesa..
Alamakkk..melalut sudah..heheh..
Tujuan asal nak beli kain pasang nak buat baju melayu asben ngan anak bujang tu..
Mmg takde dalam kepala ni nk beli kaler ape..
Kire terjah jelah..asben kate dia nak tengok patung pakai kaler ape yg cantik, pastu beli macam patung tu..apakah??

So, singgah Harisons terus belek sana belek sini..
Memula tengok patung pakai kaler hijau terqoise.macam berkenan..
Pastu nampak biru muda pun berkenan pulak..
Kirenya ape yg patung pakai, mmg berkenan lah..hahha..

Cakap dgn asben, pikir betul2 nak kaler ape..
Pastu tetibe pulak tunjuk kaler kuning mastard terus laki den tu suke..
Terus jelah suruh SA tu potong 6 meter..
4 meter setengah untuk asben..semeter setengah lagi untuk anak bujang..
Dah settle baju melayu..
Pusing2 lagi carik baju kurung ready made kaler ala2 kuning mastard jugak..
Ok, dah dapat..settle jugak..
Dah alang2 tadi terus cari tshirt anak bujang sekali..
Nanti tinggal nak beli jeans je..
Beli sikit2 orang kate..heheh..

Dah settle separuh pasal raya..
Ganti puase je belum settle lagi..huhu..

p/s: pecah lobang baju raya kaler ape..ahhh..pedulik..bukan retis pun nak secret2 kan..hihi..


6 comments:

  1. huhu wahh dah bt persiapan rayaaaaa!!

    ReplyDelete
  2. huhu amal x ready ape pun lagi..

    ReplyDelete
  3. Weee! Awalnya.. Saya apa pun belum lagi....

    ReplyDelete
  4. wah...awalnya....sya ngah struggle byr hutang puasa....

    http://jumnutriblog.blogspot.com/2013/06/meal-shakes.html

    ReplyDelete
  5. wah...dah start wat persiapan raya yer...huhuhu..ila belum lagi...ganti pun ila belum habis..hehehe

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute