Thursday, July 11, 2013

Home » , » cerita check up 18 bulan

cerita check up 18 bulan

Assalamualaikum..

rentetan cerita semalam yang kononnye nak bawak Asyraf pegi jab 18 bulan tu kan..
aku halfday keje semalam..balik umah mandi2 dulu, tukar pakai seluar je..
kang pakai baju kurung, aku takut aku tersembam je kejar Asyraf berlari larian dalam klinik..

aku sampai klinik pukul 1.45 tengahari..
konon ingat nak ambik nombor giliran dulu..
baru pergi ambik Asyraf kat umah pengasuh nun..
elok je sampai, aku tgk KKIA gombak setia dah berubah wajah..
errr..tak lah sampai buat bangunan baru..
cume kat luar tu, dah tambah tempat parking kereta..
dulu kt situ ade taman yang hidup segan mati tak mau..

pastu nurse ambik buku biru, dia tengok alamat umah aku..pastu tengok page yang tulis2 tarikh temujanji tu..
pastu nurse tu cakap, ni takde appointment ni..
lagipun, kalau ikutkan alamat umah puan ni, setiap khamis bukan rabu..
wuwuwuuw..
sedehhh ko tau tak sedehhhhh...
susah payah aku halfday semalam..

tapi salah aku jugak..
kalau lah aku datang checkup masa asyraf 15 bulan mesti dapat tarikh appointment yang betul kan..
kalau lah aku call dulu KK tanya, kan lagi elok..
ape ke dot dot nye aku nih..hehehhe..

takpelah..
tarikh baru appointment pun dah dapat..
khamis mggu depan..adehhh..

tu haaa tarikh baru..

balik dr KK, aku terus pegi umah pengasuh ambik Asyraf..
jom lah asyraf kite balik umah yang comel tu..kite golek2 kat umah nak?
hehehe..





























kemain kaki silang panggung kan..
mate tengok tv, bantal busyukk tak lepas..

oklah..sekian dr mami asyraf..
jumpe lagi..:)

10 comments:

  1. akak dah lama tak check KK...huhuhu daulat sudah....gi klinik swasta je...hari tu kebetulan nak buat pneumococcal sekali doc kata nnt lehbuat jab 3 dos 18 bulan gak....tu yg terus la malas nak pikir...lega setel sudah

    ReplyDelete
  2. mmg skrg kene buat appointment manjang.. afiq ujung bln ni, malas nk pegi rase nye.. cek berat je pun.. :D

    ReplyDelete
  3. amboi kaki bersilang.hehe...

    cmne akk leh g KK ,kalo xde appt? huhu

    ReplyDelete
  4. SB ada lg satu app lepas raya neh..x silap utk ubat cacing...

    ReplyDelete
  5. Loh...semalam tu x call dulu ke tanya sebelum datang?? Ingat nak komen tanya tapi xtertaip pula. HEHEHE. Biasa KK sg buloh kene call utk tukar temujanji kalau datang cenggituh memang kene haruk ler, kot dapat yang baik tu merasalah tgk senyum dia dgn bahasa yg lunak bagi date lain =)

    ReplyDelete
  6. buku KK mikhail ilang. bila nak p cucuk 18 bulan ntah? aduhaiiii

    ReplyDelete
  7. erna x pernah bawak iman ke kk. sebab iman ada history jangkitan pd paru2 masa baru lahir dulu..iman memang ada check up khas dgn paed. so bawak jumpa ped je kat hospital serdang

    ReplyDelete
  8. ooo..15 bulan pon kene bawak eh...??

    kemain lagi kokan asyraf..sila panggunnnggggg.....bos besar..heheh

    ReplyDelete
  9. Yaya selasa depan ada checkup kt kkia gmbk..eh da berubh wjah ke? Express last pegi bln 4..
    Jgn sesat sudahla..sebedang sesat ko nie zura..huhu

    Amboi big bos kemain eh..hihi

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute