Monday, July 8, 2013

Home » , , , » Fenomena cheesekut melanda..

Fenomena cheesekut melanda..

Assalamualaikum..

Fenomena cheesekut dikalangan gojes blogger mommies..
dengan aku sekali lah terjebak..
padahal aku bukan nya peminat cheese..
tapi tak kire nak buat jugak..
dengan menggunakan 4 bahan ni je..
senang sesangat..aku yang tangan kayu kat dapur ni pun boleh buat..
ape lagi korang yang memang mastercep tu kan..hihi..

1. biskut deluxe crackers
2. susu pekat
3. fresh milk
4. cream cheese

Excited weii 1st time guna mixer hadiah kawen nih..
lagi excited rupenya mixer ni bekas bawah tu bergerak sendiri..kahkahkah jakun giler haku..
mekasih kat adik2 aku yg tersayang sbb belikan mixer ni..hihi..



takde step by step..malas nak ambik gambor..
tapi kalau korang nak try, boleh pegi blog Nadt ni..
dia lah punca fenomena cheesekut nih..
kat sana ade step by step..ikut je..senang sangat..



maafkan susunan cheesekut yang kelam kelibut tu..
kalau dapat bekas yang ngam2 nak susun biskut lagi cantik..
tapi yang aku ni, asal boleh je..huhu..
dah siap susun, masukkan dalam peti ais..
kalau buat malam, esok pagi dah boleh makan dah..

sejuk2 makan, nyaman nyer..hahaha..
tapi aku mmg tak boleh sangat makan yang cheese2 nih..
aku hantar umah nenek, sekejapan saje dah nak licin satu bekas..huhu..

oklah..
sekian entry pagi isnin..hihi..
mekasih sudi bace yer..:)


5 comments:

  1. Meleleh....xleh selalu mkn sgt...sbb cheese kan..nanti naik badan bertimpa2 susah mak hahahhaha...tggu nk raya nanti baru repeat buat berbekas2...byk org nak kasik hehhe

    ReplyDelete
  2. wah sedapnya. tak pernah rs lg bole cuba ni.. :)

    ReplyDelete
  3. ala2..tiramisu cracker yg kami bese buat jugak
    besenay..
    icing sugar ganti dgn susu pekat
    whip cream ganti dgn fresh milk
    and of course la cc guna cc.
    klu tiramisu nak sedap guna mascarpone dgn cocoa dust..
    menarik jugak ni..
    boleh la selongkar lemari tgk ape yg ade.

    ReplyDelete
  4. i dah beli barang tp tak berkesempatan buat lg..mampu tgk gambar dgn bernafsu ajelah..haha

    ReplyDelete
  5. kohkohkoh.. siap kuarkan mixer baru tu.. daku jgn hrp.. mls nk kuarkan dr kotak.. lg satu, mls nk mencari dlm bilik tu.. bertimbun hadiah kawin.. hahaha.. pe pun, mmg sedap giler..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute