Thursday, July 4, 2013

Home » , , » giliran Asyraf pulak ikut abah main futsal

giliran Asyraf pulak ikut abah main futsal

Assalamualaikum..

hari2 ade entry? 
wahh syabasss..
walaupun entry merapu merepek, mami asyraf tak kisah..

ni cerita malam selasa lepas..
kebetulan asben balik keja awal..
balik2 je terus cakap malam kang pukul 9 ade futsal..
dia ajak ikut dia..
memula aku dah malas nak ikut2 pegi futsal ni..
sebab dah malas nak berkejar dgn asyraf ni haaa..
penat hoiii dah macam aku pulak yang main futsal..
baik golek2 tengok tv lagi best..hihi..

tapi akhirnya aku ikut jugak lah..
asben kate saje bawak Asyraf bersosial..
lagipun bukan senang asben dapat balik kerja awal macam ni..
biase balik keje pukul 10, 11 malam baru sampai umah..huhu..

tapiiii..dalam kereta asyraf dah tidooo..sabo jelah..
dah sampai Ampang Sport Planet tu mentido lagi..
takpe2..bagi dia cas batery dulu..
kemain lena tido..padahal punyelah bising gamatnya court futsal tu pasal ade tournament kat sana..
ni dia dah bangun tido..huhu..
tapi asyraf ni ntah la kenapa..dia taknak kick bola..
asyiklah peluk sayang ke bola tu..
pastu ade lah baling2 bola tu pun aku yang baling..
suruh dia sepak..takdenya dia nak sepak..
kedek2 kejar bola, pastu amik guna tangan..adoiii..
kalah la kalau lawan dengan Fayel nanti Asyraf oiii...hahahhaha..



ni time abah dia keluar kejap..pancit katenye..heheh..
pastu saje melayan anak bujang dia kejo bola..
dah rupe kartun pun ade Asyraf lari tu..
ape ape lah Asyraf oiii..
asalkan tak menangis sudahlah..
huhu..

balik futsal singgah beli bihun soto tersedap kat danau kota tu..
perghhh..teringat ingat lagi nih..
slruppppp...haiashhhhhh..

oklah..sekian entry takde faedah utk hari ni..
moga jumpe lagi..
mekasih sudi bace..:)


16 comments:

  1. Pandai dh asyraf sekarang...hakak leenda bihun soto sedap danau kota area mana dok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..tau restoran raso omak den tak? hahha kedai yg sama tp bile malam dia transform jadik kedai masakan panas..situlerrr..try lah..

      Delete
  2. alamak aii..comel jek asrap larik..gaya mutu keunggulan la asrap larikk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ke tu..kedek kedek bawak bontot..hihi..

      Delete
  3. pandai asyraf kejar bola
    lepas nie boleh lawan ngan fayel

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sah2 kalah la kalau lawan fayel..huhu..
      fayel terror dah kick ball..

      Delete
  4. mama, asyraf nak jadi gol keeper la..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaaaa...gol keeper..a'ahh kan..tak payah nak kick2 bola sangat kan..hehehehe..eh, yeker?

      Delete
  5. laki ajak bini gi futsal adalah sweet okay...eh tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet mmg sweet..tp den dah malas nk berkecimpung dgn hal2 futsal ni..letih part jaga asyraf tu je..tak boleh leka..beg lagi nak jaga..anak lagi nak jage..adoiii..

      Delete
  6. hamboi.. org main dia sedap tido eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cas bateri tu ciknaa..tp asyraf kan mmg ade kepakaran tido dlm suasana yg bising..tgk masa gathering ari tulah..huhu..

      Delete
  7. hahaha...comel peluk bola...
    hey kalah dgn si fayel nti....:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..tulah..penyayang sangat katenya..seme bende nak dipeluk disayang dicium..
      mmg sah2 ler kalah dgn fayel nih..hihihi

      Delete
  8. Tak pernah ikut dan bwk qaleef gi ikut abahnyer men futsal..huhu..malas kemain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu ikutkan mmg malas aty..lagi2 dah boleh berlari ni kan..jenuh la nak kejar dia..letih macam kite pun main futsal jugak..huhu..

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute