Friday, July 19, 2013

Home » » hasil checkup 18 bulan

hasil checkup 18 bulan

Assalamualaikum..

Nak update hasil checkup 18 bulan semalam..

ni lah hasilnya..
sekarang dah besor kan..makanya timbang berat berdiri macam biase je..
tak macam masa baby2 dulu..
kena bukak baju, diapers ape semua tu baru nurse bagi timbang..huhu..

berat - 11 kg
tinggu - 87 cm

dah settle cucuk sekali..
meraung tak ingat punya..
itu memang aku dah jangka..haha..
dalam ramai2 budak kat klinik semalam, Asyraf sorang je bawak bantal busyuk dia kehulu kehilir..
sabo je aku menengoknya..
ape ke tak macho langsung Asyraf oii..

pastu rajin pulak menegur orang..
tersengih sengih..pantang ade baby kecik laju je dia tegur adikk..adikkk..
nak adik ke Asyraf? hohoho..
inshaAllah coming sooonnnnnn...

oklah, lepas ni lagi 3 bulan ada appointment lagi..
tp just timbang berat & tinggi je..
yg ni pun bakal aku langgar je nih..
pastu umur 2 tahun nanti, kena ambik ubat cacing pulak..
euwwww..perlu ke ubat cacing nih??

oklah..
sekian..mekasih sudi bace yer..:)


14 comments:

  1. ubat cacing perlu la, tp takde la cacing tu nanti keluar seketul2 macam zaman kita dulu, ubat cacing sekarang dia mati n hancur dlm poopoo, so ko x nampak, klu nampak aku pun ngeri..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. keluar seketul2 macam zaman kita dulu??
      haha..nnt aku nak tnya mak aku..

      eh, hancur ekk..kihkihkih..nasib baikkkkk..hahahahah..
      mmg ade cacing ke wehh..

      Delete
  2. ubat cacing perlu...Fayel dah setel jab 18 bulan kat swasta...ni KK dah call suh datang nk check ...hmm perlu datang ke tak...malasssssssssssssssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh settle kt swasta, tak payah dtg pun takpe kak..bagtau je ckp dah settle..huhu

      Delete
  3. eh..kenapa misi kat KK akak cakap amek ubat cacing umo 1thn3bulan ek??konpius dah ni...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..tak tau lah kak..cer call tanya KK tu..

      Delete
  4. laa.. ingatkan zaman skrg takde dah ubat cacing.. asrap 11kg? tengok badan nye kemain semangat oi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa ciknaa..nmpk mcm berat kan..dia kan baru baik demam 4 hari..makan pun taknak..badan tgh susut..tu yg 11kg je..hihi..

      Delete
  5. ayra dah setel makan ubat cacing.. memang tak keluar pun cacing tu, macam biasa je.. sbb dah hancur dah..


    ReplyDelete
    Replies
    1. dah settle..kirenya tak sama standard KK la ni kan..ade yg cepat ade yg lmbt..

      Delete
  6. HEHEHE tu siap ada plan nak langgar lagi tu, kes langgar lari lenih terus tunggu 2thn. HAHHAHA. Ada bantal bucuk eh, comel2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..dah plan siap2 dah..tak larat la nk bawak asyraf pastu tggu smpai 2 jam semata mata nk timbang berat & ukur tinggi?
      memang tak lah..budak tu bukan nya baby lagi boleh didukung, ditepuk2 bontot suruh tido..huhu..

      Delete
    2. oh yer..dia dgn bantal busyukk tu BFF..hihi..

      Delete
  7. eeaah...nak jugak tanye nih..kene eh 2 tahun ti ubat cacing..sebab aty dah tak kose nak gi KK sekarang...kang kat swasta die bukan nak bagitau sangat kan....

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute