Thursday, July 18, 2013

Home » , » kisah potong rambut anak bujang

kisah potong rambut anak bujang

Assalamualaikum..

ni cerita dah lama dah..
dah nak basi pun..tapi nak jugak aku update pasal ni..
biar nanti bila dah besar, dia tau peel masa kecik macam mana..
peel tak suka potong rambut..grrrr..

bangun pagi lepas sarapan tu, ajak asben pegi kedai mamak nak potong rambut Asyraf..
malas dah nak pergi kat KL Festival City tu..
konon2 ade kedai gunting rambut yang mesra baby bagai..
anak bujang tak layan semua tu..
dia lagi suke buat amukan masa potong rambut..

pastu ade yang bagi cadangan, suruh asben pegang asyraf, then duduk sekali kt kerusi tu..
okeh, cadangan diterima..
so, pergi lah 3 beranak ni kedai mamak kt pasar malam gombak tu..


































tempat kejadian..
mamak pakai baju belang tu pelik je tengok kitorg bergambor..kahkahkah..
sorry lah aneyy..saya mau masuk ini gambar dalam blog jugak..hehhe..
dan yang penting, 3 beranak ni belum mandi lagi..
hahah..pecah lobang..

pendekkan cerita..
belum lagi mamak tu keluarkan mesin rambut tu, asyraf dah cuak dah..
bila mamak tu kibas je kain nak balut badan tu dia dah meraung..
buat amukan kepala terpusing pusing..
hilang semua cadangan konon bila abah dia pegang masa potong rambut, asyraf ok..
semua tak ok..apa ke jenis penakut Asyraf ni tak paham lah..
siyesss mami tak paham..

video

stress je muka mamak ni..
dah macam video penderaan kanak2 pulak ni..
Asyraf, bila dah besar nanti, bagi jawapan kat mami..
ape yang awak takut sangat??

setelah berhempas pulas..kahkahkah..
jadiklah macam ni..
oklah kan..mamak tu trim rambut tepi & belakang je..
rambut atas depan aku dah trim sikit2 masa dia mandi..
tu punnnnnnnnnn...*krikk krikk krikkkkk*
letihhhhhh..































balik mandi, mami sikat tepi ambik gambor masuk IG..
eh, macam pantun pulak..huhu..
sekian entry basi hari ni..
sekarang ni rambut Asyraf dah nak panjang balik dah..

bye semua..
jumpe lagi nanti..
mekasih sudi bace yer..


12 comments:

  1. smart seh belah tepi....Fayel je tak potong lagi tunggu lepas raya...tak tahan masam dah rambut dia tapi sedap cium

    ReplyDelete
  2. nasib anak iols ok je lagi time potong rambut...takpelah..besar2 sok Asyraf dah mengerti...kan pakwe k-pop yg hensem...:)

    ReplyDelete
  3. nanti asrap jawab, bukan ape pun mami, melalak tu nak test suara aje.. nk tengok mamak tu cuak ke tak.. :))

    ReplyDelete
  4. alaahh abg asrapp..bukan nak potong angry bird..potong rambut jekk broo..huhuhhu

    ReplyDelete
  5. hai.. salam kenal,
    follower no.2183
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
  6. hihihihi. Arissa lak mak nyer gigih nak biar panjang rambut depan sampai rimas anak tu. haha. tapi takper nak oi. untuk mudahkan kamu akan datang. hahahaha.

    ReplyDelete
  7. rambut lelaki ni cepat betul panjang kan.. hensem lah Asyraff bukan susah pun duduk diam2 je tau2 dah siap

    ReplyDelete
  8. kenapaaaa rambut anak bujang ni cepat panjang dah 2 3 kali gak potong rambut kan.... tapi rambut anak daraaaa kat rumah ni begituuuu ajee rupanya. hahaha..

    ReplyDelete
  9. Loh...cer suh apaknyer tolong gunting...boleh kot. beli mesin gunting tu kat mydin, murah je... HEHEHE. Macam my son semua apaknyer potong TAPIIIII nak tunggu apaknyer senang n ada masa nak memootong tu yang berjanggut kekadang boleh penuh muka berjambanglah(tahap kebizian melampau)...HEHEHHE.

    ReplyDelete
  10. LOL...sama je ngan anak saya....sampai hari ni...yg abang dah ok..steady sbb dah faham, maklumlaa..dah 4 tahun...yg adik...aisehhh...klau meraung tak ingattt...tp dah 3 tahun sudaaa...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute