Tuesday, July 9, 2013

Home » , , » Koleksi buku Asyraf yang tak seberapa..

Koleksi buku Asyraf yang tak seberapa..

Assalamualaikum..

Jumaat minggu lepas sempat terjah MPH Aeon Wangsa Maju..
memang dah niat nak beli buku kat anak bujang..
nak tambah koleksi yang tak berapa nak ade tu..hehe....

tapi, personally aku lagi suke pergi Popular sebab lagi banyak choice..
lagipun dekat MPH ni susunan dia kemas sangat..aku nak pilih2 pun jadik macam, 
eh, lepas pilih2 ni kena kemas balik nanti ni..
aku jadik macam takde napsu sangat nak membelek..
tapi dalam takde napsu tu dekat sejam jugak aku kat dalam MPH tu..huhu..

kalau kt Popular tu kan macam sepah2 sikit kan..tak sure la Popular tempat korang kemas susunan nya..
tapi Popular Wangsa Walk memang sepah2 sikit..hahaha..
tapi aku suke..maknenya aku pun boleh pilih2 kalau tak suke letak je tempat yang sepah2 tu..
apakah takde moral nya aku ni? huhu..
lagi satu Popular lagi banyak choice..
dan lagi satu aku ade membercard Popular..hehe..

okeh melalut sudah..

ni je pun yang aku beli..
duduk sejam dalam tu, last2 3 ketul ni je aku beli..haha..
setakat ni serious memang tak berani lagi nak beli buku yang kulit nipis isi dalam pun nipis..
takpelah..beli yang keras2 harga dia pun keras2 jugak lah..
jadiklah kan, buat top up buku anak bujang..

koleksi buku Asyraf..
sikit je pun..tengah berdikit dikit top up ni..
ada sesapa lagi tak, nak tolong top up buku Asyraf? hihi..

syhhhh..diam diam..anak bujang tengah study tuh..esok exam..gambar cilok dari IG ni..
sampai kaki pun naik atas buku..adehhh..

asyraf ni pun sama je macam budak2 lain..sekejapan je fokus..
pastu kang, dia bangun main pulak..
pastu kang duduk balik belek2 buku..
tapi kalau nak bagi dia belek buku lama kan, selalunya aku tutup TV pastu aku pun duduk sekali dengan dia..barulah lama sikit dia study..hahaha..
tapi yelah..kalau cuti tu mgkin boleh lah..
ni kang balik keje dah penat, nak ke dapur lagi..
nak basuh botol2 susu lagi..nak basuh kain baju, nak lipat kain baju..
eh, bukan merungut ni tau..hoho..

oklah..sekian..
mekasih sudi bace yer..:)


26 comments:

  1. hari tu g tesco dah aim rak bertingkat kaler macam ni utk aish nanti, tp tgh fikir2 lagi ni, nak beli yg ikea ke nk beli yg ni, nk buat letak buku jugak, ngan menan seketul dua dia tu..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni rembat kt giant masa tgh sales ari tu..ingat nak kaler biru..takde pulok..huhu..hijo pun hijo lah..

      Delete
  2. lin pun tgh nak up sket2 koleksi buku SB..tp lin pun sebenarnye lg suka gie Popular dr MPH sbb choice byk sket kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..same2 lah kite tambah koleksi buku2 anak2 kan..sikit2 lama2 penuh..hihi..

      Delete
  3. akak borong masa BBW ...dah beli banyak...so tak beli dah...fayel ni buku suka koyak kena yg kulit tebal...tp buku plg suka animal eh sbb ada ayam nak kaco mama...erkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuwuuwuw...kalau akak nak tau, setiap kali pegang buku tu, bile belek harga dlm hati mesti kata kalau kt BBW mesti murah nih..tp apa kan daya..
      bile BBW lagi ehhh kak?

      Delete
  4. Bape hengget buku tu seketoi? Mama afiq salu beli hak cenonet tu je.. padan dgn tuan yg mbace nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang baru beli tu ke ciknaa? yg tu rm9.90 seketul..
      lepas ni mmg nak beli yang comel2 pulak..yg kecik2 gemuk tu..dah aim dah.hihi..

      Delete
  5. aty pon lagi suker popular..popular kat tempat aty pon sepah2 jugak...sempit mungkin tempatnyer..

    eaaahh..aty bagi yang hijau yer beads wooden toy tuh..sungguh aty rase aty simpankan tuk leenda kaler kuning kambing biri2 tau....aahh sudah...ade yang tertukar lar ni....adeeyyhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..popular wangsa walk yang besor tu pun bersepah..mmg nature popular macm tu kot..sbb boleh bace sekali kan..

      la yeker..mami asyraf tak kisah warna ape pun..tp kesian la sape yang order hijau dpt kuning tuh..hihi..

      Delete
  6. Eh smla daku pn suka popular sb nk jd fofular gak..cm xda kna mgena khen!*
    Hurm smla yaya lau nk bg bc buku xsmp bpe mnit mulala nk nenen la mguap nk tdola tp cba lau bwk bjln ke tgk upin ipin ke dan2 tu segar bugar xjd nenen bgai..
    Ikut sape ntah....

    Eh cntikla u pnya rak..bkenan plak ai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyraf takde nak nenen..tp tak boleh dengat iklan kt tibi..mesti sibuk nk tengok..tu yg tutup terus tibi tu..

      ala zura..rak murah je tuh..hihi

      Delete
  7. cantik nyer mummy asyraf kemas rak tu. comei je. x lama lg bertimbun2 la buku kat rak tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiq, jangan lah dikau tertipu wahai kawan..tu sebab masuk blog, haruslah mami asyraf dah susun elok sikit..klu takkkkk..*krikkkk kriikkkk kriiikkk*..
      hahahahhaha..

      Delete
  8. iman punye kamus bergambar,selamat dh 4-5 mukasurat die koyakkn sbb terlalu suka *__*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..terlalu suke yer...
      ari tu jumpe jgk kamus bergambar..tp kertas nipis tu..alahaiii lemah betul nak beli yg nipis2 ni..
      takut asyraf terlalu suke jugak habis dikoyaknya..nangessss...huhu

      Delete
  9. rak tu tantek..masa nk beli kt giant dh abis!!!menci..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku beli rak ni pun sbb terpengaruh dengan korang lah tu pun..
      dok sembang dlm group kate murah2..tak boleh jadik terus terjah beli..mmg murah pun..

      Delete
  10. Alisha langsung tak nak layan buku2 dia..asyik main baling2 ajo..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..asyraf tak baling..tp suke bace buku terbalik!!apakah?

      Delete
  11. haha...si hasif buku buat gigit2,campak2...kena train jugak budak ni...bia rajin macam Asyraf :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk..asyraf rajin? mudah mudahan rajin lah kau nak..hahha..
      ade time2 jgk tu kak..hihi..
      hasif, sile rajin bace buku..takmo gigit2 ekk..hihi

      Delete
  12. rajinnya asyraf stadi nak exam eh hehehehe.
    btw, berkenan lah tgk tent biru tu, beli kat mana? harga brapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..rajin lah sgt tu mama..
      tent tu beli kt giant je mama..
      harga time beli tu rm59..tapi tapi tapi kalau time sale rm39 je mama..kitorg beli salah time..huhu..

      Delete
  13. bagus asyraf tgk jer..hannah sambil baca sambil masuk buku dalam mulut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..lagi cepat pandai la hannah kalau gitu..hehehhee..

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute