Monday, July 8, 2013

Home » , , » Meriahnya Sogo Membercard Sale..huhu..

Meriahnya Sogo Membercard Sale..huhu..

Assalamualaikum..

Tau tak ape penyakit baru kitorg suami isteri sejak dah ada anak ni?
penyakit tak berapa parah la..huhu..
penyakit suke pergi menyempit time sale..
padahal bukan ade duit berkepuk pun..
saje suke suke..
dan semestinya tak bawak Asyraf yer..
no no no..Asyraf tak boleh pergi tempat ramai orang macam ni..
dengan dia tu takmo di dukung, nak lepas bebas berjalan..
baik tinggal kat umah pengasuh lagi elok..
biar mami abah je pergi bersempit carik baju seluar murah..huhu..
ni pendapat aku je lah..
kang ade pulak yang ckp, diorg hantor anak kat taska..takde sapa nak jaga on weekend..
adehhh..terpulanglah pendapat masing masing kan..

pukul 10 pagi kitorang dah sampai Sogo..
amazing gile sebab orang dah penuh dalam Sogo tu..
pukul berapa Sogo bukak ni..hihi..
sampai nak naik esculator pun kena beratur ikut turn..
siap ade penjaga esculator..pengalaman sungguh..
dan semestinya, sesapa yang bawak baby, yang bawak stroller didahulukan..
nahhh tengok lah orang dah macam semut kat bahagian bawah ni..
masa ni baru pukul 10 lebih tau..aku snap masa nak naik department baby..
tapi aku rase macam best tau..
macam wahh happynya ramainya orang malaysia dalam Sogo ni..hahaha..
ape kena ntah dengan aku nih..sungguh aku tak paham..


ni masa bila ntah..saje2 snap..hihi..
aku cume nak bagitau segala genap sudut pun ade orang wehh..
tepi2 pagar tu penuh orang tengah sorting baju seluar..
ada jugak yg tengah pujuk anak2 tengah sakan menangis..kesiannn..huhu..

aku siap bayor semua ni dalam pukul 11 pagi kot..
memang takde orang nak bayor lagi pun..
orang lain baru sampai, kitorang dah nak balik dah..
ni je pun yang berjaya dirembat..
takdelah macam makcik2 yang keluar Sogo berplastik plastik plastik plastik..haaa banyak nauu plastiknya..
berapa riban habis makcik? hihi...

mana2 baju yang sama macam anak korang, moh ler kite pakai secara berjemaah..hehhe..
oklah..sekian laporan dari Sogo Membercard Sale..
mekasih sudi bace..:)


18 comments:

  1. adik ipar lin gigih mengajak gie ari jumaat lepas..dia balik sampai sban kul 9.30 mlm..lin tolong jaga 2 org anak dia..dia ckp x dpt beli apa pun..beli baju basahan jek..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahh ade jgk tnya budak yg kerja sogo tu..dia pun kate hari jumaat lagi horror giler..kitorg pegi hari sabtu, so so jelah..hahhaa..

      Delete
  2. uih, terbalik pulak.. papa afiq tak suka sungguh g tmpt ramai org gini.. alasan anak. tp mmg betul, klu de org nak jaga sanggup gak tinggal semata kejor sale kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann ciknaa..kitorg ni pun sbb dapat pengasuh yg mmg ade org antor anak time weekend..dapat lah tunjuk penyakit pelik kitorg tuh..hahaha..

      Delete
  3. hubby anis tak kisah coz dia akan bawak diri ngan anak lepak mana2...so just biarkan mami je memilih...tapi kali ni tak pergi sebab dah borong baju raya airis masa bulan 5 ari2 lagi..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..ini tak..laki bini sama naik..padahal bukan nak borong pun..duit pun idoklah berkepuk mana..hihi..

      Delete
  4. ish sy mmg xpnh smpi ke sogo tu...mmg xsuke kesesakan melmpau kat ctu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..ni pun sebab nak carik baju seluar murah..kalau mahal, idoklah teman nak bersesak..hihi..

      Delete
  5. huhu..crowded nye....sesak nafas tengok..hehehe...mcm ain xkesah..tp husband kalau dah pegi tempat crowded camni..mula la mood dia nak naik angin je...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg crowded pun..macam sogo bagi free kekdahnya..
      ramai sungguh umat dlm tu..
      dan yg pegi sana tu mungkin dah tambah tahap kesabaran dlm diri kot..huhu..

      Delete
  6. aduhhhh klu mimi dh lama pengsan kat celah tu..mimi jenis kurg penyabar sket..klu yg jenis lembab2 berjalan n nk ayu2 berdating mmg mimi langgar je..ahhaha..kejam giler kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaaaa...nasib baik mimi tak pergi..kalau tak, ramai kot yg kena lenyek dengan mimi nih..hhehehe

      Delete
  7. argghh tgk byk 80% meroyan ar...Fayel nak polo gak tp tu portion papa dia eh branded..mama dah beli basahan raya je..huhuh bijak tak

    ReplyDelete
  8. Huhuhuhu. Sesak nyer lah hai. Nasib baik Mak Arissa dah dapat apa yang dia mau! LagI nasib baik Julai hoi Julai. Hahaha

    ReplyDelete
  9. Pheeewww...lap peloh tengok...tak berape nk gigih ar skrg....hewhew

    ReplyDelete
  10. boleh pulak time otw ke sogo tu jalan area dataran di tutup.kena ikut jalan dalam.manalah kami laki bini tau..udahnya patah hati balik.tp ahad tu pergi jugak laa walaupun membercard sales dah xdok..haha

    ReplyDelete
  11. Ika pn ggih pegi sabtu hr tu...sampai kul 1130..mak aii ramai tul org...huhu..
    Ammar abah jaga,mama je masuk serang...bjaya rembat kasut ngab baju 8lai..hehe.btw baju sleveless polo merah tu sama ngan ammar.so boleh pakai sesama nanti..hehe....

    ReplyDelete
  12. sejak kawen nan hado nk ke sogo...takde org nk melayan kekdahnye...sesak katenye....apetah lagi nak ngusung bujang tu...huhu

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute