Wednesday, August 28, 2013

Home » , , , , » Baraan Geng Gojes: beraya ke rumah Aty Fared

Baraan Geng Gojes: beraya ke rumah Aty Fared

Assalamualaikum..

Orang lain dah update, aku baru hegeh2 nk up entry ni hari ni..hahaha..
ade mami asyraf kisah? biar lambat asal update..eh??

aku update rambang jelah..semua dari camera sendiri je..
malas nak copy dari camera mommies..padahal menimbun gambar dalam folder baraan tu kan..huhu..

kalau ikutkan jadual, aktiviti kat umah Aty start pukul 3 petang..
tapi sebab kat Gombak hujan kemain lebat, so asben suruh tunggu hujan reda dulu..
dia takmo gerak kalau hujan dari rumah..kalau tengah2 jalan hujan takpe..
whatever la janji dia nak bawak kereta sampai ke Rawang nun..

disebabkan kitorg memang selalu balik Rawang (umah MIL), so, dah tau sangat sana memang lubuk jemmmmm..lagi2 kalau hujan kan..
so, awal2 lagi kitorg decide ikut highway je..ikut Jalam Duta..
Alhamdulillah tak jem..tapi kereta banyak lah..
On Waze, Alhamdulillah selamat sampai ke gurad house Taman Saujan Rawang, pastu call asben Aty, mintak direction ke rumah..last2 asben dia datang pick up..hihi..

dah kate datang beraya secara potluck, aku bawak rendang ayam cili padi sekor..
nasib baik diorg cakap sedap..tak kisah lah diorg sekadar nak ambik hati ke ape ke, janji rendang ayam cili padi ku habis..hehehhe..
ni gambar rendang ayam cili padi sehari sebelum masa buat makan makan kat umah..
esok nya masak lagi sekor utk potluck umah Aty pulak..
gigih tak gigih la 2 hari berturut2 masak rendang..phewwwwww..

ni lah dia geng gojes yang datang beraya umah Aty ahad lepas..
ramai giler weiii sampai tak sempat nak beramah mesra dengan semua orang..
ade yang sempat senyum hai hai je..
haru biru lah umah Aty yang cantik tu..huhu..

ni anak bujang ku nan seorang..
mengamuk sakan..mane tak nya..abah dia sibuk nak amik gambar, mami dia sibuk nak bergambar..hehhehe..
terus dia berguling depan tu..sabor jelah..

sempat bergambar dengan Nadt kat luar rumah..
nadt dah nak balik Karak time ni..
tak sempat nak sembang panjang kan nadt..
lain kali ehh..sembang sampai lebam..hihi..

ni time nak balik dah..acara wajib utk semua..bergambarrrrr..hihi..
pandai jugak asben aku ni..dia tau tak boleh masuk semua dalam camera canggih kitorang tu, so, dia amik tengah, pastu kiri pastu kanan..hahhaa..bijak bijakk..
so, takde masalah siapa duduk tepi tak masuk dalam frame..hihi..

ni masa aku teman Asyraf main kejap dalam playroom Qaleef..
semua daddy2 yang temankan, tetiba ada aku menyelit kat atas..memang kena perati lebih Asyraf ni..
sebab dia suka usik anak orang..ade je yang dia geram dgn bebudak tu..
sebab tu takde gambar aku dok bergosip dengan mommies lain..aku sibuk kejar Asyraf..adehhh..



video dalam playroom Qaleef..berkecah dikerjakan dek anak2..huhu..

sekian update dari view camera aku..hihi..
mekasih sudi bace yer..
bye..:)


20 comments:

  1. Nak resepi rendang boleh? Dah xdpt nak mkn rendang air tangan mami asyraf, daku nak resepi je buat hilang rasa terliur. Wahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kite up entry lain resepi rendang ayam cili padi tu ekk..hihi..

      Delete
  2. pandai usben mu leenda..hihi!
    nak gambar ni jugak..email kt ambe yek.tq tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..dia tau wife dia nk letak dlm blog..ihihihi..

      dah emel dah gmbor tu..:)

      Delete
  3. Nk mkn lagi lah rendang kak leenda...dap2...weee meriah gambor...hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu raya tahun depan pulok..giler lah buat rendang setahun sekali je kekdahnya..hihi

      Delete
  4. rendang kuning bantai suami aku.sedap nk mati katanya.kena mintak resipi neh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendang kuning pun rendang kuning lah..janji kena puji..motip? hihi..
      nnt kite up entry resepi ehh..

      Delete
  5. rendang sedap terbaeikkkkkkkk....balik makan lagi tau...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ololollo..masyihhh kak..nnt ade potluck, saya bawak lagi ehhh..matiklah aku dh janji..hahahaha..

      Delete
  6. tu la ms pi playroom tgk eh geng bapak je laa..mcm segan je nk msk...skali msk dlm sket..ehh ada plak sis leenda terselit..kahkah x jd nk segan..LOL :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku jugak yg tak reti segan join geng2 bapak dlm playroom tu..hehehe..

      Delete
  7. sedap tau rendang leenda....nak resepi...nanti boleh cuba plak....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii..mekasih la sbb sudi rase rendang mami asyraf tu..huhu..
      sobssss terharuu..*nangistepidinding*

      Delete
  8. Replies
    1. hahahahhaampehh ko ujangg..
      kemainn ko kann..depan2 kemain pemalu segan silu..
      belakang kalu, ko komen ckp mak dia gangster..huhu..
      nak kena papa zafirah nih...

      Delete
  9. geli hati tgok rambut saif ngan asyraf tu..haha..dpt bygkan dpt bygkan keligatan diorg..haha

    ReplyDelete
  10. mesti sedap rendang tu kan. xsempat rasa..grr..nnt upload resepi tau. err..geram lagi ngan tudung yg x bagi kerjasama tu. pfftt!

    ReplyDelete
  11. nampak tak ciknaa & afiq dlm gambor ramai2?
    tak nampak sudah! hahaha..

    ReplyDelete
  12. aku tak tau sape yang tolong kemas balik playrooms qaleef...tengok gamba ngan video memang dah tunggang langgang..tapi aku naik2 ritu elok jer semua tersusun...heran gak aku nih....hahahaha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute