Friday, August 2, 2013

Home » , » Home Schooling - Drawing Session

Home Schooling - Drawing Session

Assalamualaikum..

Orang lain dah mood nak raya dah..
aku dok up entry pasal home scholing bagai..haha..
tak kire tak kire..kena abiskan jugak entry dalam draft tu haa..
lepas ni nak update cerita raya pulak..

hari ape ntah, aku pegi Wangsa Walk..singgah masuk Popular jap..
memang niat nak beli drawing block dgn pensel warna sekali lah..
lama tau aku buat decision nak beli nih..
anak geng2 gojes yg sebaya Asyraf, semua dah ade drawing block..
aku je berkire kire nak beli..
sebab? sebab aku FOBIA!
hari tu masa blogwalking, tersinggah satu blog ni..dia cerita pasal rawatan mata anak dia..
so, aku scroll down entry sebelum sebelum ni, rupenya mata anak dia tercucuk pensel warna!.
padahal dia ade dekat dgn anak dia masa kejadiah tuh..bende dah nak jadik kan..

giler berderau darah aku masa tu wehh..dah nekad taknak beli pensel warna ke, pen ke, crayon ke apa ke..
sebab takutttt..huhu....
pastu aku ajak asben aku fobia sekali..kirenya fobia secara berjemaah la nih..
sebab dia penah tanya taknak beli buku kaler kaler ke kat Asyraf? kihkihkih..


tapi bila aku pikir2 balik dengan akal kewarasan yang tak berapa nak waras ni, aku tukar fikiran..
kalau asyik pikir negative je, bile pulak Asyraf tu nak belajar pegang pensel kan..
kalau bende nak jadik, depan mata pun boleh jadik..
so, kite sebagai mak ayah, doa banyak2..elakkan bende yg tak baik, yang tak elok dari anak kita..
inshaAllah..

makanya, selamat sudah aku beli kertas lukisan..
siap beli sketch book lagi tuh..
errrr..sebenarnya, ade jumpe drawing block..tapi kemain tebal nya..
pastu besor gabak..tak suke tak suke..
so, amik yang kecik sikit..beli pensil warna sekali..
siap pilih yang jenis gemuk gemuk supaya senang Asyraf nak pegang..hihi
siap beli sekali beg! nampak tak sapa yang beria sekarang ni..hahaha.. 

nama tu konfirm lah aku yang tulis..
so, ready asyraf..go go go..

video
cececece..pandai melukis dah anak aku..sobs sobs...
padahallll...hahahahha..
hanya contengan saja setakat ni..
takpe takpe..slow slow belajar ok..

dah settle drawing session (drawing lah sangatttttt), kita simpan dalam beg yer..
jangan sepah sepah..kang mami BERTUKAR kangggg..hehe

oklah..sekian cerita belum raya ni..
mekasih sudi bace yer..
bye..:)


10 comments:

  1. nanti drawing session umah fayel eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lah kak..kang sy tak boleh buat kerja lain kang..asyik nak perati dia jelah haiii..huhu

      Delete
  2. kikiki..asyraf comel gile, mak dia lagi comel sebab ajak abah fobia berjemaah, tergelak aku baca

    ReplyDelete
  3. zara xleh lg wat ms nie
    sbb sume bende die nak masuk mulut

    ReplyDelete
  4. wahhh.. mami dia dah mcm cekgu dah :)

    ReplyDelete
  5. bab fobia jemaah tu wat ketawa terbahak2...suke Asyraf ye dapat conteng2...:)

    ~Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Leenda....nk kirim kopok tk?~hehe

    ReplyDelete
  6. cara asyraf duduk tu cara org excited.iman excited pegang pensil cenggitu le.xduduk betul,just duk mencangkung je.haha

    ReplyDelete
  7. yang kat rumh ni, bukan kertas je diconteng.. lantai pun nak diwarna.. cadar pun pernah.. tapi dia kalu baca buku ke, mewarna ke.. mesti nak meniarap.. taknak buat kerja duduk. hantam ajela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul...anak saya siap conteng tutup tupparware lagi. UHUHUHHU kat side dinding yang tersorok memang port terbaik dia menconteng Grrrr

      Delete
  8. HEHEHE...comel je dia pegang kaler tapi strukture tangan kene batulkan takut jadi macam my elders son, structure tangan pegang pencil xbetul...dah tua bangka ni baru perasan nak perbetulkan memang xboleh jadi apelah kan...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute