Tuesday, August 6, 2013

Home » , , » Tragedi Baju Melayu Asyraf

Tragedi Baju Melayu Asyraf

Assalamualaikum..

Petang semalam asben pergi amik baju melayu yang tempah kat Pertama Complex tu..
semangatlah aku ni kan nak tengok ape hasilnya..
berbaloi kah dengan upah yang dibayar?
atau sebaliknya..huhu

aku angkat baju melayu tu, kibar2 dulu..
dalam hati dah tau dah macam besar giler je baju Asyraf ni..
nak test kat Asyraf dia taknak..takpe2..tunggu lepas mandi nanti..

lepas mandi malam td, kasi try test pakai..
Ya Rabbi..dah macam baju pinjam dah hoiii..
ade video aku amik kat IG
baju tu labuh, yang asyraf terlompat lompat..
anis kata dah macam hantu cina pulak..hahaha..

besar giler kan?tengok pun tau dah..

sebenarnya, aku tak salahkan tailor pun..
tahun lepas pun tempah baju melayu Asyraf kat sana..
ok sesangat..cantik terletak je..padan la dgn upah kan..
tapi, tahun ni masa amik ukuran tu, boleh si Asyraf buat amukan dalam kedai tu..
tak mau tokey tu pegang2 dia..meliuk lintuk..air mata tak yah cakap lah..
bercucuran..hingus pun sama sibuk nak keluar..


































nasib baik ade baju Fayel anak kak Mimy ni..
fayel tak muat..so, dia nak jual..huhu..
tak kisah lah lari tone sikit dari baju asben..
dari takde baju melayu langsung kan..
nak alter dah tak sempat dah ni..lepas raya nanti baru alter balik..



























ni lagi satu baju melayu Asyraf..hihi..sepesen je kan dengan fayel punye tuh..
act, kitorg beli sekali..beli borong kekdahnya..dapat lah harga murah..RM28 sepasang..murahkan..hihi..
tu sbb mami Asyraf pun gedik nak tempah jugak..
boleh pakai raya ke 2 pulak..hoho..

oklah..sekian..entry baju raya anak bujang..
mekasih sudi bace yer..
bye..:)


18 comments:

  1. okla..lari tone skit..asalkan kaler oren jugak...lwk sguh tragedi baju melayu ko nih asyraf...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tema sebenornya kaler yellow mustard anis..tak tau lah ape jadik tahun ni..caca merba..hahaha..lantakk..

      Delete
  2. Mikhail punye pun tempah terbesar taun ni..
    iolss alter sendrik..nak2 seluar tu..
    payah pulok kang mamat tuh nk berjalan kan..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..mami asyraf tak pandai jahit...ape lagi nak alter sendiri..kelauttttt lah jawabnya...

      Delete
  3. ala tak dapat nak tengok vdeo asrap tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahah..ala, siannn..kt fb pun tak boleh tgk ke wa?
      ala, tak tgk pun takpe..ko bayangkan aje asyraf pakai baju melayu siap tngn pun tak nampak..huhu

      Delete
  4. lari tone sikit je...xpe..yg penting dpt raya..n berbaju melayu di pagi raya...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp..yg penting kena pakai baju melayu smart2 pagi raya..ikut macam asben..sampai malam pun pakai baju melayu siap sampin..adehhh..

      Delete
  5. untunglaaa byk baju. jeles acik tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik takyah nak jeles sgt ehh..baju biase je..baju anak acik lagi gojes..hihi..

      Delete
  6. salam lebaran mommy asyraf dan keluarga :)

    ReplyDelete
  7. Hahahaha. Lawak antu cina. Mikhail nye muat2 sedang molek yg beli dkt anis tu. Ade gak tempah ngan member lagi satu, boleh lak time nak amik dia ckp kain tak cukup buat baju mikhail. Cukup utk kayla je. Hai meremang bulu roma haku nak marah time tu. Tapi pura2 senyum and say its ok. Sgt plastik muka I ols time tu. Lantok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. next year kasi pangkah tailor tu yer mamicha..takpun beli baju siap je terus..cantik2 jgk kan..

      Delete
  8. Yeyyyy byk baju raya asyraf....sonok yerr...Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ye mommy gojes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. slmt hari raya utk Jue sekeluarga jugak..:)

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute