Tuesday, September 17, 2013

Home » , » Abang Asyraf...:)

Abang Asyraf...:)

Assalamualaikum..

Bersiaran dari rumah..
Terpaksa amik EL hari ni sebab takde orang nak jaga Asyraf..
Cucu pengasuh warded dari kelmarin lagi..
Demam panas sampai tarik..sampai kena ambik air tulang belakang..
Masya allah..budak tu baru 2 tahun kot..
Aku pun tak sure ape plak status si Auliya tu sekarang..
Takpelah..doa yang baik2 je untuk Auliya..

Oklah..
Sebenarnya nak buat pengumuman ni..hihi..
Tak lama lagi Asyraf dah nak jadi abang dah..insya allah..
Sekarang ni baru 5 minggu..
Awal lagi, tapi sebab masa Asyraf dulu pun aku umumkan masa kandungan 5 minggu jgk..
So, adik pun kena sama jgk la walaupun hari ni sebenarnya dah 5 minggu 3 hari..hihi..

Ticker tu aku snap kelmarin..hihi..
Tapi baru hari ni buat entry..
So, bermula lah fasa baru dalam family kecik kitorang..

Setakat ni belum ade lagi sebarang alahan..
Harap2 biarlah takde langsung..huhu..
Kalau masa Asyarf dulu, boleh tahan hebat alahan sepanjang pregnant tu..
Sampai 9 bulan bulan pun still muntah2 lagi..phewwww..
Yang kali ni, harap biarlah kurang sikit..

So, akan ade label baru under 2nd pregnancy..
Doakan semoga pregnan kali ni selamat semua yer..
Satu lagi, harap sangat kesabaran tu makin bertingkek tingkek..
Yelah dulu layan diri je..sekarang ade abang asyraf yang nak dilayan..
Huhu..

Asyraf,
Please behave yourself..


Erkkkkk..dah besor dah anak bujang aku..
Tak lama lagi terima menantu lah..hahahhaha..

23 comments:

  1. tahniah....tahniah sis leenda...nak preggy jemaah gak hehehhe

    ReplyDelete
  2. congrats leenda...harap banyak bersabar yeh dgn 2nd pregnancy nie..penat memang penat..nak2 lagi dengan ade anak kecik yg masih tengah melasak...fuuh...:D

    ReplyDelete
  3. tulah, aku pun fikir benda yg sama, mengandung kali kedua ni hati kita kena kental lebih, sebab ada budak kecik yg nak dilayan, dulu masa first pregnancy, layan diri sendiri je, agak x terlayan boleh baring je spjg hari, kali kedua x dapekla, kena layan si abg pulak

    ReplyDelete
  4. Semoga semuanya baik2 belaka leenda esp abg asyraf.hihi

    ReplyDelete
  5. congrats dear..InsyaAllah, semunya dipermudahkan oleh Nya..Amin :)

    ReplyDelete
  6. tahniah leenda. selamat menempuh alam anak dua. muahahahaha....

    ReplyDelete
  7. Tahniah...smoga smuannye slamat.... Klu asyraf dpt adik gegurl sonok kan....hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah leenda.. jg diri elok2 tau..:) wahhh memang virus 2nd preg semakin menular d kalangan gojes ni.. ehhehe..

    ReplyDelete
  9. tahniah la mami oi dah nak dapat menantu.. hahahaha.. :D
    take care dear!

    ReplyDelete
  10. tak sabo nak tengok adik asyraf..take good care tau.

    ReplyDelete
  11. ishhh! kalau tak dah boleh beranak same2 dah taun depan...ekekee...

    ReplyDelete
  12. tahniah kak!!!jaga diri bebaik tau..muah abg long.. ;)

    ReplyDelete
  13. tahniah leenda...mesti abang asyraf excited nak dapat adik

    ReplyDelete
  14. tahniahhh tambah sorang lagi.. :D kali ni kalau doktor scan girl nak percaya tak? :p hehehe.. jaga diri elok2.. awal-awal ni kena extra berjaga-jaga.. :) lagi 35minggu... besnya...!

    ReplyDelete
  15. CONGRATES DEAR...semoga selamat segalanya. wah...nk menantu dah.kikiki =)

    ReplyDelete
  16. Tahniahhh... Bestnyerr.. Eh gmbr last sweetttt... Naila , kamu sgt cntikkkk :)

    ReplyDelete
  17. tahniah...take a good care of yourself

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute