Wednesday, September 11, 2013

Home » , » rentetan kisah bentan asyraf

rentetan kisah bentan asyraf

Assalamualaikum..

walaupun ade yang dah tau dah tengok kat FB, Insta aku nak up jgk kat blog ni..
nanti Asyraf besor, suruh dia baca blog mami..
biar dia tau, bekal nasik ke rumah pangasuh pun masuk dalam blog..hihi...

al kisah, aku selalu lah jgk masak bekal untuk Asyraf ni..
tapi masak yang simple2 jelah..kalau dulu masa baby, time no sugar & salt, memang hari2 WAJIB masak untuk dia..
sekarang dia dah besar..dah rasa garam gula dah pun..
selalu buat nasik goreng dengan makaroni goreng jelah..
dah kate yang simple kan..
mana lah nak sempat nak masak gulai bagai kan..heheh..

last week, aku up gambar bekal Asyraf kt insta, fb..
buh tajuk bentan untuk asyraf..hahaha..
kalau orang lain buat bento kt anak, aku cume mampu buat bentan je..heehhe..
serius tabik kat korang yang rajin berbento..thumbs up..

gambar ni lah..
nasik goreng dengan telur dadar..letak kicap sikit..amboii sedap dah ni..hehhe..
ramai lah yang komen..
sekali kena sound dgn Mimi..hukhukhuk..
siyess aku tak pernah terpikir nak beli bekas/lunchbox kat asyraf ni..
sebab serasa aku, Asyraf ni masih baby tak perlu semua tu..
tapi komen mimi tu terkesan sampai ke ulu hati..huhu


tapi siyesss umah aku banyakkkk gilerrr kot bekas putih ni..
sebab tu kalau aku bawak bekal Asyraf, aku tak kisah kalau pengasuh tak pulangkan balik..hihi..

Tapi dah rezeki anak bujang tu, acik Mimi ni baik hati beli lunchbox kt dia..
terima kasih banyak yer mimi..terharu pulak rasenya..sobss sobss..hahah..
malu i tauu..
dah selamat guna dah pun..

bentan untuk asyraf hari ni pakai lunchbox mickey mouse..
macaroni goreng je..mami pun bawak bekal macaroni goreng je pegi opis..
siap 2 tingkat lagi tu..kemain canggih sekarang ni ekk..

hensem kan kami..
botol air tu mami cilok bawak datang opis..
mami kena banyak minum air sekarang ni..ehemmm...

oklah..tu je kisah bentan asyraf..
mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


25 comments:

  1. bentan nasi goreng letak telur letak kicap..memang favourite ain......bkn faovourite anak..heheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, samelah kite..simple je kan..makan pulak dgn keropok..pergghhh..huhu

      Delete
  2. tak pernah dengar bentan..
    nasik goreng ngan kicap memang sedap..anak2 pon suka..ari2 dok mintak wat nasik goreng..hihi..kalo tumbuk cili skit lagila sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bentan ni nama mami asyraf bagi khusus utk bekal asyraf..hihi..

      kan kan kan..tp kalau nk share dgn asyraf, tak boleh la tumbuk goreng sekali..dia tak boleh makan pedas..mak dia terpaksa la gigit cili kalau nk rase pedas2 sikit..hihi..

      Delete
  3. alolooo murah rezeki asyraf...comel bekas bentan yg aunty mimi bagi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..ayish nak ke? boleh request dgn acik mimi..kahkahkahkah...

      Delete
  4. time lape cenggini sedap lah plak nasi grg si asraff ni..heheh

    ReplyDelete
  5. hahaha, bagus betul mimi eh, lps ni aku nak upload gambor bentan aish letak dlm bekas sompek..agak2 mimi belikan tak utk anak aku jugak..kahkahkah..oii nasi goreng ko nampak sedap la

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiiii smpai hati nk letak bentan aish dalam bekas sompek..hahhaha..
      kan padahal nasik goreng bodo je tuh..sejuk2 ni nmpk mcm yummy pulokkk..hehehhe

      Delete
    2. Hahhaha. Got ya erinnn. Pandai ko ekkk. Ishishish. Sanggup buat gitu kt anak. Hahahahha

      Delete
  6. nak jugak bekas tu. oii kena minum ayor banyak? kang lagi ko berulang alik ke toilet lagi kerap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah micha oiii..kang kena kencing kotor pulak..hahaha..takpe, toilet dekat je..mihmihmih...

      Delete
  7. memula bukak kat group td ingat wat kek ke bentan..rupenye bento..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..kalau kek name dia bantat..hehhehe..
      ni ala ala bento, tp tak deco sgt, kite buh nama dia bentan..kihkikih..

      Delete
    2. hahaha..ehh salah lg.bantat la kalo kek (-.-)"
      bentan kalo langgar pantang..ehh(ke salah jugak..haha)

      Delete
  8. bentan Fayel tupperware lagi tak best...pakai je mama punye heheh

    ReplyDelete
  9. bekas bentang untuk bebudak sekarang cantik2kan???....bukan anak jer suka maknya lagi suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaa..baru perasan sebenarnya bekas diorg ni comel2..selama ni, idoklah pernah daku survey bende alah ni..hahahaha..

      Delete
  10. xpelah x bento pun kan. asalkan mummy rajin masak utk anak.. tanda kasih syg.. hehe. tp bagus jugk x guna bekas lutsinar tu. sbb pernah baca artikel mana ntah, x elok bekas tu..

    ReplyDelete
  11. rajin mummy masak......ingat bentan bersalin tadie..upernya bento.
    comel plak bekas mickey tue..kena tuntut kalau pengasuh tak pulangkan.

    ReplyDelete
  12. pergh kemain stylo bekas mknan abg long asrap nie tau..yaya nak pinjam bole???

    aku kagumla ngn ko mami pandai masak rupanya,smp sekarang aku terbayang rendang aym yellow ko yg xdpt lg aku ase.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendam ayam yellow leenda is seeeedap zura oiiii..
      rugi hang tak rasa..haku tetamu last, so haku makan agak banyak jugekkk... :p

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute