Thursday, September 5, 2013

Home » , » saya ok. saya dah besar

saya ok. saya dah besar

Assalamualaikum..

dah petang baru sempat nak update..
ingat nak update pasal jamuan raya kat opis tadi..
jamuan makan makan simple je..
takde tema, takde sponsor, takde penaja..
collect duit kekdahnya..
macam ni lah kerja dgn kampeni cha ya nun alif..
kesian kitorng yang kaum minoriti kat sini..
tapi macam malas pulak..
esok jelah..

so, marilah kita update pasal Asyraf pulak..
lepas ni kalau ade adik, update pasal Asyraf & adiknya lah pulak kan..
ntah bila lah Asyraf nak dapat adik ni..
lagipun dah lama rasenya takde entry update pasal anak bujang nak seorang ni..


































pagi tadi..otw nak ke rumah 'mak'..
nampak macam dah besar dah Asyraf..
bantal busuk tak tinggal..

penat suruh dia pandang camera..dalam 10 keping snap, ni je yang nampak elok sikit..yang lain semua parkinson..adoiiii...
baju tido tu baru je pakai malam tadi..hadiah present dari makngah dia masa umur setahun..
kemain lama peram baru muat nak pakai..tu pun lengan panjang siap kena lipat..hihi..

ye..sampai umur nak masuk setahun lapan bulan ni, Asyraf still lagi nak duduk dalam carseat dia..
memang selagi dia nak duduk, aku letak aje la..
ade jgk kadang2, dia takmo masuk..tu pun kalau dah lama sangat dalam kereta, datang boring dia tu, mengamuk jugak nak keluar dari carseat..huhu..

tapi so far, kalau berdua je dengan mami, WAJIB duduk dalam carseat yer..
mami ni bukan terer sangat bawak kereta nak oiii...berani berani takut je bawak ni..
tu yang bersyukur Alhamdulillah sangat..kalau ade abah je dia datang mood mengada..huhu..

perkembangan setakat ni..hurmmm ape ekk..
tak pandai cakap lagi..sikit2 tu boleh lah..
tak tau lah kategori lambat ke ape..
sebab ade je budak sabaya dia yang dah boleh cakap..
asyraf ni adelah word2 yang dia cakap, kite paham..
tapi belum pandai lagi contoh nak cakap 'nak susu'..
kalau dia nak susu, dia pergi tempat bancuh susu, pastu cakap shuuu shuuuu shuuu...
kalau lapar, dia cakap mammm maammmm maammmm...
kalau dia kentut, dia cakap tutttt tutttt tuttttt...
adehhhh...

satu yang dia terer, MENJERITTTT..ni yang paling tak tahan ni..
cair taik telinga orang yang dengar tu..
sampai 'mak' cakap telinga dia pun dah kebal dengar jeritan Asyraf ni..
tak tau nak buat macam mane dah..tadah jelah telinga..hahahah..

eh, dah panjang la pulak..
oklah..stop kt sini je..
mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


30 comments:

  1. hahahaha..xpe, kecik lagi asyraf tu, boleh bunyi sikit2 dah oklah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm..tulah rin..kadang bile jumpe dgn budak umur bawah pada dia, dah pandai cakap sikit2, terdetik jgk kat hati ni..huhuhu..

      Delete
  2. Rdu mama ngn awk asrap..
    Mami bila nk baraan ke gathering ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ehh..mama yaya rindu asyraf ke..
      ololollo..nnt kite jumpe ehh..
      bile ntah nak jumpe..hihihi

      Delete
  3. x sabar nak tunggu anak sy pulak start belajar cakap, haha!
    esok besar mesti hensem si asyraf ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. same2 kite tunggu anak kite pandai cakap yer..huhu..
      hensem takde..manis ade...hihihih..

      Delete
  4. nanti bila asyraf dah petah bercakap kot mummy rindu nak dengar dia cakap pelat plak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan..sekarang ni nak record banyak2 kalau dia membebel dlm bahasa german dia tu..nnt dah besor boleh ulang2 balik..hihihi

      Delete
  5. bgusnye die nak duduk dlm carseat
    zara punye carseat dah simpan

    x lame lg asyraf pandai cakaplahkan?
    jgn mami x larat nak layan dahler
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ekin..Asben kate, selagi dia ok nak duduk, kite dudukkan dia..hahahha..

      a'ahh ekkk..
      nanti dia dah pandai cakap, keluar lah entry mami dia versi lain pulakk..hahhaha..

      Delete
  6. asyraf muka baru bangun tido hensem sangat....rindu la kat dia...selalu tgk IG mummy dia....dah la baju tido macam fayel cars jugak sama......selalu sama tau...rinduuuuuuuu dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaa..patutlah semalam masa keluarkan baju tu, rase macam penah nampak fayel pakai...lebih kurang kan kak? ke sama? present besday asyraf ni..hihih..

      Delete
    2. sama sebijik butang depan kan?? brand pigeon

      Delete
    3. a'ahhh betul kak..butang depan brand pigeon..
      tak salah la sangkaan saya smlm..hihihi..

      Delete
  7. asyraf muka abang-abang sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang mana yang nmpk mcm abg tu acik nadt? hehehhe..
      inshaAllah ade rezeki, asyraf jadik abg..yeayyyy....

      Delete
  8. bagusnye la hai asyraf nak dok dlm carseat tu...behave je dia..Raees pulak x sampai 5 minit dah meraung2 dlm kereta xnk dok..haih...asyraf terer menjerit yeh...heheh...tahan aje la dengan jeritannye tu yeh..heeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah aeen..elok pulak dia nak duduk dlm tu..hihi..
      bab jerit tu, mmg dah lali dah..kadang tu geram jgak..sikit2 jerit..boleh pekak telinga ni lama2..hehhe

      Delete
  9. mata sepet tu yg x tahan tu!comel naaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..mate org sg. choh Wan asyraf cakap..hihi..

      Delete
  10. hi mami leenda, salam perkenalan..anak laki memang lambat ckp kot.. sbb anak kakak sy laki sebaya ngan anak sy pompuan, anak sy ckp dah petah tp anak dia lambat bercakap.. skrg my baby boy dah nak 11m pun jarang dengar mulut dia bising2.. time akak dulu baru 3,4 bln mulut dah riuh.. hehe..

    sy follow mami ye, jemput la ke blog sy, http://ceriteraibu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ibu dilah..salam kenal juge..
      mekasih sudi singgah blog saya yer..nnt kite singgah blog ibu dilah pulak ehh..

      tulah, ade jgk dgr anak lelaki ni lambat sikit kan..hurmmm..takpelah..sabor jelah...hehhe

      Delete
  11. Replies
    1. yeker..hihi..badan org setahun 8 bulan kot..

      Delete
  12. assalam n slmt hr ry leenda. wah dh beso asyraf. makin bijak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah besor dah..dh boleh jadik abang long dah ni..hihihi

      Delete
  13. Nk tnyr soklan lari tajuk blh..hihi..car seat tu same cm hadif pnye..tp nk tnye cane leenda tanggal penghadang dia tu ek..kitorang xtau nk bukak cmne..cm semak je penghadang tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr..penghadang tu? aduahaiii dah lama kemain dah rasenya..lupe dah kot cm mana nak bukak..penghadang tu pun dah buang...kekekkeke..tp rasenya mcm tak susah mana kot..sbb kalau tak, mesti dah keluar entry pasal penghadang carseat tu..hahahaha..

      Delete
  14. lisa pon same tak berapa boleh bercakap lagi..mommy disebutnye mayyy!heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe..same2 lah kite bertabah tggu anak pandai cakap yer..hihi

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute