Wednesday, October 9, 2013

Home » , » malas yang tak boleh ditanggung..

malas yang tak boleh ditanggung..

apakah tajuk gitu??huhu

Assalamualaikum..

Allahuakbar..lama nya aku tak update blog..
kesian kat blog dipinggirkan..
siyesss sekarang ni takde mood langsung nak update..
asal nak buat new entry je, aku dah start meloya..
pastu rasa macam malas yang amat..malas yang tak boleh ditanggung2 lagi dah..
punyelah penangan..hahah..

dalam last entry, aku ade cerita yang aku dah start uwekk uwekkk kan..
tapi ramai pulak yang salah paham..hihi..
aku bukan dok uwekk2 muntahkan isi perut pun..
takde pun..ntah jadik macam nak muntah tapi tak keluar ape pun..
loya2 macam tu jelah..smpai sekarang pun..

sampai kak Mimy hantar sms tanya sihat ke tak? pastu tanya mabuk ke? hihi..
hai kak..sorry kak..saya punya tahap malas sekarang ni, nak balas sms tu pun malas..
bukan sms akak je..semua org yang sms lah senang citer..hihihi..
sebab tu asben ku pun skrg dah tak sms dah..terus call je..
dia tau dah, kalau pagi hantar sms, smpai ke petang lah daku buat donno je..hahaha..

so, pagi ni, kasi update sikit lah..
modal tak lain tak bukan, anak bujang yang tak lama lagi nak jadi abang ni lah..insyaAllah..
pagi tadi bangun awal..aku tgh breakfast roti cicah milo..
dia pun nak makan jugak..
bangun tido dengan muka tak basuh terus makan roti..huhu..

pakai baju tido baru beli mggu lepas kat pasar malam..rm10 je..hihi..
dah balik umah, menyesal beli sepasang je..
takpe, mggu ni kalau pegi, nak beli lagi sepasang..

minum air masak jelah yer asyraf..
aku pelawa susu, dia takmo..
pastu tadi dalam kereta nak pegi umah pengasuh nak susu pulak..
aduhaiii..nasib baik umah pengasuh dekat je hoiiii..
sekejap jelah dengar dia nangis nak susu..sabo je aku..

banyak sebenarnya gmbor dia pagi tadi..
pastu semua pose muka masam je..takmo senyum langsung..
puas lah aku buat lawak cak cakk cakkk suruh dia senyum gelak..
sekali ini yang dia bagi..


































dengan mulut penuh dengan roti butterscotchnya..adoiiii..
rase nak sekeh je dahi tu..
mami suruh senyum la asyraf oiii..
ni bukan senyum..ni mintak sekeh namenya..huhu

oklah..
akhirnya nak siap jgk entry ni walaupun bukan entry ilmiah..hahah..
dari pagi aku dok karang hoiii..
baru ni boleh publish..

bye korang..
mekasih sudi singgah bace yer..
:)


24 comments:

  1. Replies
    1. halahh halahhh hensem tang mane tu acik..
      mate sepet sebelah, telingan lain sebelah saya tuh..acik perasan tak? ehhehehehhe

      Delete
  2. sian mami asrap ni..it's ok bebeh..enjoy the pregnancy. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh..enjoy our pregnancy..hukhukhuk..

      Delete
  3. bersaborlah leenda, aku dulu pun meloya sesaje, ni taun dpan nk pregnant balik, agaknya sama je cam ko, mampus aku x update blog berbulan2, mcm aish dulu aku asyik pening smpai 5 bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh bersabor lah ni erin..nasib asyraf tak banyak perangai sangat..so, boleh lah aku layan malas aku ni sorang2..takde lah nak hadap perangai dia kan..hehhehe

      Delete
  4. same mood kelaut...tk pandai nk mengkarang ayat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kite kak..saya ni bkn takat kelaut dah ni..smpai ke langit dah ni..hihih

      Delete
  5. sabar ye, macam2 kan dugaan org mengandung ni...yg penting abg long asyraf makin hensem okey...cair tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..ni baru 1st trimester..bertabahlah smpi hujung pregnancy..

      Delete
  6. Replies
    1. halahh halahhh...mekasih la acik kate kite hensem..kim salam kat anak acik si hannah tu yer..hihihi..

      Delete
  7. Asyraf...makin hensem la..penangan nak dpt adik kot...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh gitu pulok yer..bkn maknyer ke yg patut makin berseri? hahahahha..
      maknye mmg tak penah berseri pun..huhu..

      Delete
  8. Senyum gaya abg long sangat...weeeeeeeee

    ReplyDelete
  9. mummy adik baby sihat?asyraf ni ensem betoi..wat muka gitu pun ensem je..

    ReplyDelete
  10. Hai mummy.. semoga sihat sentiasa.. bertabahlah wahai mummy.. heee... asyraf wat gitu sebab asyraf nak buat mummy bahagia.. buat mummy senyum suka.. ;)

    ReplyDelete
  11. ewah.. abang long asrap muka nak dpt adik meme gini eh? hihi..

    ReplyDelete
  12. baju kita sama la... (kata hafiy)
    ai beli 10 hengget jugak. pon sama menyesal sebab tak beli banyak sebab best ehehe..

    ReplyDelete
  13. encemye abg long...muka asyraf macam muka leenda..sejuk :)

    ReplyDelete
  14. sbb rindu ngan asyraf la sms....ok ok dah blog ni tau la kisah nya

    ReplyDelete
  15. biasa la leenda...aku dulu pregnant...blog terus terkubur kejap..memang buka blog jer terus pening kepala....so cuti la blog kejap....hehehe

    ReplyDelete
  16. ooohh aku paham akan kemalasan tersebut...macam aku dulu gak..awal2 pegnan memang tengok blog sendiri loya..tak pe..setelkan fes trimester tu dulu... :)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute