Friday, December 13, 2013

Home » , , » Big Bad Wolf Book Sale 2013

Big Bad Wolf Book Sale 2013

Assalamualaikum..

Semua orang dah update pasal BBW ni kan..
aku je terkedek kedek nak update..
lantak lah..bukan ade sesapa kisah pun kan..

semua tau kan pasal BBW ni..errrr ade ke yang tak tau?




Sumber FB BBW

kitorang pergi masa first day tu..tapi pergi pukul 12 tengah malam..
dengan harapan takde orang or kurang orang..
hurmmmmm..takde maknenya..
jalan nak kesana tu dah jammed hoiii..
nak masuk parking MIECC The Mines tu queue punya panjang..
sabor jelah..

aku pergi janji dengan Ros Anis kononnye..
tapi jumpe dalam 2 saat dah hye2 bye2 dah..kitorang dah nak balik baru berjumpaan dalam tu..
punyelah ramai orang..
padahal masing2 update FB cakap ade kat sana..
Achiek Anis, Aty Fared tapi tak jumpeee kate kooo..

masa sampai tu Asyraf baru bangun tido..
pastu masuk2 je punyelah ramai umat manusia dalam dewan tu..
terus lah dia buat drama swasta kat sana..
menangis tanpa henti..nasib baik abah sabar melayan..
abah kata, takpe, mami pergi carik buku laju2..
biar abah jaga..huhu..

ape lagi..terus jelah capai mane2 yang rase best tu kan..
eh, sebenarnya semua buku pun best tapi sebab aku budget dalam rm100 je kat sana, so, kena pandai2 la..
kang over badget, makan sup buku pulak kanggg..haru haru...
aku beli buku2 Asyraf je semua..
mami abah pun tumpang baca buku Asyraf jelah..huhu..
stok setahun kekdahnya..

masa kat sana, ade pulak jumpa buku yang aku pernah beli kat Popular..
masa beli rm18 tapi kat BBW harga rm8 je!!
oooo tidakkk..rasa ralat giler wehhh..
lepas ni, kite shopping buku kat BBW jelah..
mari simpan doposen sehari start hari ni..hihihi..

meh tengok hasil tangkapan hari tu..

14 bijik buku hard cover, eh dalam pun jenis kertas keras jugak termasuk 3 bijik jenis pop up..
total semua ni RM91 je weiiii..yang penting tak over budget..hihi..


































3 gambar belah kanan ni jenis pop up..rm5 je seketul..


































yang buku Toy Story 3 ni, kulit hard cover, dalam dia kertas biase tapi jenis keras jugak lah..macam kulit kite buat folio masa sekolah dulu..hihi..RM5 sajokkk..


















Chuggington..tengok lah tebal tak tebal isi dalam dia..huhu..

































ni buku size gabak ni..asyraf letak buku atas riba, nmpak asyraf kecik..hhihihi..
buku dinasour train tu rm12 je..ni lah buku paling mahal aku beli kt sana..
kalau kat kedai buku mau2 rm30-rm40 ni..

yang gambor haiwan tu rm10..
dah sampai masa asyraf tgk gambar real pulak..selama ni dok tengok gambor haiwan versi kartun..huhu..
nak bawak pergi zoo? ermmmm lambat lagi kottttt...huwaaaa i hate zoo...huhuhu..

ini je pun koleksi buku2 Asyraf..tak banyak mana la..
yang ni pun jenuh nak belajar ni hoiii..
yelah..asyraf ni jenis cepat boring..kite dok bace2 dalam 10 minit dia dah larik main kereta la, main ball la..
pastu datang hangin kus kus dia kang..tak bagi kite stop bace pun adeeee..
haaa yg ni boleh mendatangkan amarah mami ni..
sampai tak boleh stop baca utk dia....huwaaaaa...
kalau stop, dia bantai melalak macam kena babab..
kalau macam tu, baik aku babab je kannnnn....eh????
hahahhaha...

korang2 yang nak pergi Big Bad Wolf ni, masih ade masa sampai ahad ni tau..
bukak 24jam tapi last day ahad tu sampai pukul 9 malam je tau..jangan salah pulak..naya je..
berbaloi2 kalau dapat pergi..buku murah dan berkualiti..
bukan buku reject..buku baru hoiii..
insyaAllah kalau berkesempatan, next time boleh pergi lagi..

fuhhhh..siap pun..padahal dah draft dari minggu lepas..hehehhe..
mekasih pd yang sudi singgah bace tu yer..
bye..


18 comments:

  1. so kesimpulannye thn depan jgn g on 1st day kn??hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, boleh je nak pergi on 1st day tapi pergi pukul 2 pagi ke atas..wakakakkaka..sbb masa tu orang dah tak ramai..masa nak balik pukul 3 pagi tu, parking dah lengang...huhu..tinggal gigih tak gigih jelah...

      Delete
  2. Replies
    1. asyraf tak suke tmpt ramai org..crowded2 ni mmg punce nak nangis jelah..
      pastu asben bawak dia keluar dewan, elok je dia dok lari2..hihi..

      Delete
  3. Replies
    1. seyesss kak? rajin sungguh la..selamat serbu buku2 ye kak..hihihi..
      kalau ikutkan nafsu saya ni kak, mmg nk repeat balik..tapiii..bertabahlah...huhu..

      Delete
  4. ewah! banyak dah buku dia.. afiq baru ada 6.. walopun mak keje lebri, tapi takde buku kat umah.. aptb la mak dia nih.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..buku je banyak tu ciknaa..masa nak bace tak banyak mane pun ni..takpelah..janji dia biase dgn environment buku2 ni..bukan nk suruh pandai terus..hihihi..

      Delete
  5. kan...nape tak jumpa tah....xde rezeki kekdahnya.....waaaa...banyaknya buku asyraf....daku pilih je byk tp belinya habis kena sort dpt 4 ketul je...sabo jela...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane nak jumpe..org dalam dewan tu kemain ramai..dah macam pukul 12 tghari dah kekdahnya..padahal mate sengsorang dah merah dh tahan ngantuk..hehehe..

      Delete
  6. tahun depan kumpul duit byk2 tuk bbw ni leenda. pastu hari pertama je aku nak plan cuti..kol 7 dah nak terpacak macam shasha..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..aku dah start simpan doposen sehari ni ctmah..agak2 smpai tahun depan ade 2 ribu kot..hahahah..cukup lh nk borong..tahun depan nk spot soft book pulak..ari tu pegi tak nmpk pun yg soft book tu..huhu..

      Delete
  7. wah..byknyer buku asyraf..klu g awal2 byk skit buku ade kot..sbb pg dkt last2 ni byk jmp buku yg same je..mst yg xbrp best dh kot...xpe,next yr g 1st day! harapan...haha

    ReplyDelete
  8. taun dpn kena buat bajet lebih kak leenda..kena menabung dr skarg..

    ReplyDelete
  9. rasa nak pergi juga. tp iman pun suka hati dia nak buat apa dengan buku yang ada. kadang kalau mood x berapa nak ok..abis di kuda buku-buku tu tak syok tu...

    ReplyDelete
  10. Malam ni abi iffat nak g shopping buku.yeayyy!

    ReplyDelete
  11. Beli buku sofiyya gak....tp ibunya pn xtahan nafsu...kena pegi 2nd time utk beli buku ibu plak... nk menabung gak doposen sehari utk BBW next year. ..hehe

    ReplyDelete
  12. jap esok lusa i plak hapdate BBW ai.
    oi.
    sape bace buku pwincess tu?
    ko ke asrap ni?
    bhahaha.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute